Nou Kamp pozdravio kapitena: Leo Mesi, prvi put!

Barsa je na pretpremijeri predstavila javnosti svog novog "nosioca trake".  Barsa zgazila Boku na Trofeju Gamper, prvenac Malkoma na Nou Kampu, Mesi će pamtiti ovaj meč.  Bilo je 3:0 za Blaugranu, pored Malkoma, golove dali Mesi i Rafinja.

Fudbal 16.08.2018 | 09:45
Nou Kamp pozdravio kapitena: Leo Mesi, prvi put!
Iako je i prethodnih sezona bio kapiten ekipe u pojedinim mečevima ili delovima mečeva,Lionel Mesi (31) u sredu je i formalno prvi put izveo na Nou Kamp ekipu kao prvi kapiten Barselone.

Argentinac je učinio to u utakmici za revijalni trofej Đoan Gašpar, tradicionalnom meču koji označava početak nove Barsine sezone.

Rival prvaka Španije bio je Boka Juniors, a Mesi je pre utakmice održao kratak govor, u kojem je rekao da ga kapitenska traka ispunjava ponosom. "Znam šta ovaj klub predstavlja i imao sam sreću da imam velike prethodnike", rekao je najbolji igrač Barselone.

Trener Ernesto Valverde pokazao je navijačima novu Barsu i u početni sastav uvrstio i dvojicu zvučnih pojačanja - Malkoma iz Bordoa i Artura Vidala iz Bajerna.

Startnih 11 Barselone: Ter Štegen - Pike, Umtiti, Miranda, Rakitić, Vidal, Kutinjo, Serđi Roberto, Mesi, Munir i Malkom. Kasnije su ušli u igru i Luis Suarez, Buskets, Vermalen, Alkaser, Rafinja, Nestor Semedo, golman Silesen...

Navijači nisu dugo čekali na golove. Malkom je pogodio u 18. minutu, Mesi u 39, a posle pauze je strelac bio Rafinja, u 67. za konačnih 3:0.



Barselona je osvojila drugi trofej u sezoni. Doduše, za razliku od Superkupa, ovaj više ima emotivni značaj za navijače Blaugrane koja je došla do pehara na Đoan Gamper kupu nakon pobede nad argentinskom Bokom Juniors od 3:0.

Pamtiće se ovaj duel, pored ubedljivog trijumfa, i po prvencu Malkoma u dresu Barselone na Nou Kampu.. Momak kojeg je Barselona „ukrala“ pred nosom italijanskoj Romi zatresao je mrežu već u 18. minutu na radost navijača.

Naravno, kakav bi to meč Barselone bio da sa Lionel Mesi ne upiše u strelce. Ovaj put to je uradio u 39. minutu kada je duplirao prednost i praktično razrešio pitanje pobednika.

A prvi put u karijeri Mesi je izveo ekipu na teren Nou Kampa u svojstvu kapitena i svakako će večerašnja utakmica zauzimati posebno mesto u njegovoj arhivi.

Konačan rezultat postavio je čovek koji prošle sezone igrao na pozajmici u Interu, Rafinja, u 67. minutu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar