LE: Partizam - tim za Nordsjiland...

Mirković je uradio ono što Đukić nikad nije! Rikardo se vraća u špic, biće prostora i za Nikolića, Miletići kao bekovi.  Isto kao u Danskoj. . .  "Zemunci" se nisu nametnuli Mirkoviću i izborili mesto u startnoj postavi za revanš sa Nordsjilandom. Šef stručnog štaba crno-belih izvodi istih 11 kao i pre sedam dan.

Fudbal 15.08.2018 | 23:10
LE: Partizam - tim za Nordsjiland...
Partizan će u četvrtak pred svojim navijčima odigrati revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Nordsjilanda. Crno-beli imaju prednost od 2:1 iz prvog meča u Danskoj i lepe šanse da se nađu u plej-ofu masovnijeg UEFA takmičenja.

Ali, ambicije Partizana su ostale iste – POBEDA!

To je dan uoči revanša izjavio i trener "parnog valjka" Zoran Mirković, kome je meč u Farumu bio debitantski na klupi kluba u kojem se proslavio kao igrač i u kojem je nekada vršio funkciju potpredsednika.

"Igraćemo kao da je 0:0. Obaveza Partizana je da igra na pobedu", rekao je šef stručnog štaba. Da te njegove reči nisu fraza potvrđuje i sastav koji bi u četvrtak trebalo da istrči na travnjak stadiona u Humskoj ulici.

Mirković se odlučio za identičnih 11 kao i u predgrađu Kopenhagena, što samo govori da novi trener tu postavu smatra i najboljom s kojom trenutno raspolaže.

Sejduba Suma je odradio suspenziju, ali ga je još jedno bledo izdanje u Gornjoj varoši udaljilo od početne postave. Zanimljivo je i to što se Bata drži devize da tim koji dobija ne bi trebalo menjati (u Evropi) što nije bio slučaj sa Miroslavom Đukićem, koji je težio rotaciji i uvek je menjao, barem jednog igrača, a mnogo češće i više njih.

I Goran Zakarić je debitovao u Danskoj i u prvoj utakmici postigao gol, uz vrlo solidno izdanje po levom krilu, na koje je prekomandovan, s obzirom na to da je Marko Janković usled povrede Zorana Tošića konačno dobio šansu da više vremena provodi na njemu omiljenoj desnoj strani navele.

Upravo je mladi Crnogorac bio jedan od najboljih u Farumu, tako da nema dileme kako će dvojica reprezentativaca Bosne i Crne Gore podeliti strane.

Centralno mesto u veznom redu ponovo će kontroliasti Danilo Pantić. Fudbaler Čelsija na pozajmici u Partizanu još uvek nije dostigao formu iz prošle sezone, ali nema sumnje da je reč o kvalitetnom fudbaleru, koji i te kako može da doprinese i u odbrani.

Ispred odbrane Mirković će igrati sa dvojicom povučenih "vezista" – Nebojšom Kosovićem i Sašom Zdjelarom. Obojica su imali svetle trenute u prvoj utakmici, ali su i grešili. Mirković dobro poznaje Kosovića iz crnogorske reprezentacije i spreman je da ga istrpi na terenu kako bi dobio ono što od njega očekuje. Crnogorcu je potrebno što više utakmica, jer je prošle sezone imao tešku povredu i dugo nije trenirao.

Bekovske pozicije i ovaj put pripašće imenjacima i prezimenjacima Miletićima. Nemanja R. će uz desnu, a Nemanja G. uz levu aut liniju. Mark Valjente je sve bolji, a pored njega na drugom štoperskom mestu stajaće Svetozar Marković.

Najisturenije mesto u timu pripada odličnom Rikardu Gomešu, a golmansko sigurnom Vladimiru Stojkoviću.

Novi trener – novi princip. Ako je Miroslav Đukić voleo i(li) bio prinuđen da rotira, Zoran Mirković se drži recepta kom je pribegavao i njegov mentor, Ljubiša Tumbaković, da se tim koji dobija ne menja. Zato će pred Grobare izvesti istu ekipu koja je minulog četvrtka donela prednost iz Danske i primakla osvajača Kupa Srbije plej-ofu Lige Evrope.

Mirković će prepisati startere iz Faruma, biće to prvi put posle 18 uzastopnih evropskih takmica da Partizan počinje sa istih 11, što se nije desilo nijednom pod Đukićevom palicom. I evo sad, posle malo jače od dve godine (prethodno kod Ivana Tomića u dvomečima sa Zaglebjem) izlazi Parni valjak bez ijedne promene na crtu Nordsjilandu (četvrtak, 20.30, TV Arenasport 1) da overi plasman u završnu etapu do grupne faze.

Imajući i vidu gol viška iz Danske (2:1), kao i činjenicu da je Ognjen Ožegović povređen, možda nema potrebe odmah da kreće Partizan sa dva napadača, pa će posle gostovanja Zemunu, gde je 90 minuta presedeo na klupi i predahnuo, Rikardo Gomeš da se vrati na teren. A Nemanja Nikolić, koji još nije u potpunosti spreman za ceo meč, verovatno će dobiti šansu u drugom poluvremenu, da se razigra i najavi šta može u nastavku sezone posle jednomesečnog bolovanja zbog povrede kolena.

Najveće nade crno-beli polažu u učinak krila. Marko Janković (desno) i Goran Zakarić (levo) bili su sjajni prošle sedmice – gol za 2:0 je posledica njihove saradnje – a ako ponove izdanja iz Faruma ne bi trebalo da bude problema za domaćina, čije bi napade u manevru trebalo da kreira Danilo Pantić, valjda poraslog samopouzdanja posle hica u Gornoj varoši.

To znači da za Sejdubu Sumu opet nema mesta (u Danskoj nije igrao zbog crvenog kartona u prethodnoj rundi, u Zemunu zamenjen posle 45 minuta, prethodno protiv Mladosti ne baš upotrebljiv), na klupi će ostati i Đorđe Ivanović koji je imao minutažu s početka sezone, dok će šansu čekati i mladi Armin Đerlek.

Osigurači iza pomenutog ofanziovnog trilinga ponovo će biti Saša Zdjelar i Nebojša Kosović (ostaće u drugom planu Milan Smiljanić iako je bio ponajbolji na dva prvenstvena susreta), za zadatkom da spreče akcije kakve je Nordsjiland razvijao u poslednjih pola sata prve utakmice, dok će ispred standarndog golamana Vladmira Stojkovića (u ulozi kapitena) delovati četvorka sa dvojicom Miletića na bekovskim pozicijama, Svetozar Marković će biti desni, Mark Valijente levi štoper. A s obzirom da Španac nije bio ni u protokolu prethodne superligaške runde očekuje se da bude još svežiji i da ponovo bude deo poslednje linije koja u Humskoj 1 nije primila gol ove sezone.

Stručni štab ne može da računa na Zorana Tošića (posle operacije meniskusa vraća se na teren tek u oktobru), Ognjena Ožegovića (povredio se u Zemunu) i Zlatana Šehovića (odradio tek nekoliko treninga sa ekipom posle bola u listu), pa bi Partizan protiv Nordsjilanda trebalo da istrči u sledećem sastavu (4-2-3-1): Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Zdjlera, Kosović – Janković, Pantić, Zakarić – Rikardo.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar