Parmina trka s vremenom i renomeom!

Stižu i Žervinjo i Karamo! Para nema, ali kako da odbiješ tako veliki klub?

Fudbal 16.08.2018 | 11:15
Parmina trka s vremenom i renomeom!
Ceo svet im se divio. I zavidio. Kakvi su samo igrači defilovali u tom plavo-žutom dresu. Od tada mlađanog Đanluiđija Bufona, preko Dina Bađa, Fabija Kanavara, Lilijana Tirama, Huana Sebastijana Verona, Ernana Krespa ili Faustina Asprilje. A ovde govorimo samo o onoj generaciji koja je osvojila Kup Uefa savladavši Olimpik iz Marselja u finalu iz 1999. godine. Međutim, situacija su u međuvremenu drastično promenila. Megalomanski planovi skupo su koštali Krstaše. Dva puta su već bankrotirali i nadaju se da su sada konačno prebrinuli muke. Ali, džaba i kasa puna para, ako se ne takmičiš sa najboljima, pa ovog leta na stadionu “Enio Tardini” ozbiljnu matematiku vode pokušavajući da naprave balans između kvaliteta i solventnosti.

Čini se: dobro im ide, barem u ovim poslednjim danima prelaznog roka. Samo dan nakon što su za skupa 5.000.000 evra iz Napolija na pozajmice doveli Roberta Inglesea i Danijele Grasija, Krstaši su blizu još dva potpisa koji bi silno obradovali celu Emilijo Romanja regiju.

Na kapije “Tardinija” kucaju Interov Jan Karamo i nekadašnji miljenik Rominih navijača Žervinjo.

Karamo, koga je Inter doveo prošlog leta iz Kaena za 5.500.000 evra, trebalo bi da, kao i Inglese i Grasi, stigne na pozajmicu. Pregovori su u poodmakloj fazi, pošto se i Karamou žuri. Zna da posle dolaskaKeite Baldea neće imati posebno veliku minutažu na “Đuzepe Meaci”, a prelazni rok u Seriji A traje do petka u 20 sati. Još od ranije, ispred Karamoa je i Antonio Kandreva.

Međutim, tek bi povratak Žervinja u Seriju A bio bingo. Kina prosto nije bila za njega, ali je učinak od 26 golova i 20 asistencija u 88 utakmica za Romu jasan signal da mu italijanski fudbal leži. Žervinjo bi nakon rastanka sa Hebeijem, koji ga je 2016. platio 18.000.000 era, došao kao slobodan igrač, a potpisao bi na dve plus jednu sezonu.

Nije baš kao ona generacja sa Krespom, Veronom i Tiramom, ali za početak – da se preživi u eliti. Greota bi bilo ponovo se igrati sa renomeom tako velikog kluba.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar