Peđa o Bogdanu, Bjelici i što Kingsi preskočiše Dončića...

Predrag Stojaković, član operative Sakramento Kingsa pričao je o tome da li mu nedostaje košarka, Bogdanu, Bjelici i očekivanjima od tima "Kraljeva".

Košarka 16.08.2018 | 19:30
Peđa o Bogdanu, Bjelici i što Kingsi preskočiše Dončića...
Kingsi su već dugo van plej-of zone, ali su prethodnih godina imali visoke pikove jer su sve karte bacili na budućnost.

Deo te budućnosti sada su i srpski košarkaši Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović, sa kojim Stojaković priča redovno. Tokom kampa "Košarka bez granica" Stojaković je govorio između ostalog i o tome da li mu fali parket.

"Ja sam uključen u košarku iz drugog ugla, prošao sam tu fazu kad mi je nedostajala. Bio je to težak period kao i kod svakog igrača da iz košarke pređeš u ovaj 'civilni život'. Bilo je perioda kad mi je nedostajalo i kad nisam znao šta ću sa sobom ali ubrzo sam se snašao i osetio potrebu da se vratim. Sam taj osećaj, miris dvorane i lopte meni donosi novo uzbuđenje", kaže Stojaković i priča dalje o odnosu koji ima sa Bogdanovićem.

"Provodimo Bogdan i ja dosta vremena i nalazimo se pre treninga i posle utakmcia pričamo. On je student igre, stalno želi da uči i upija nove stvari i vidi se po njemu kao igraču. Pomera granice i gledajući ga ovo leto kako se spremao i kako nastavlja da trenira, očekujem bolje partije još".

Na pitanje da li pokušava da mu prenese svoju čuvenu "praćku", Peđa kaže da nema potrebe.

"Ima on dovoljno dobru praćku, ne treba", kaže Stojaković koji objašnjava da je Sakramento kreirao razvojni program kako bi mladi igrači došli do izražaja.

"Radi se i individualno sa njima i logično je da se očekuje neki pomak", kaže Stojaković, ali ne spekuliše brojkama za narednu sezonu u pogledu pobeda.

"Teško je i bilo bi glupo da obećamo neku brojku jer bi to naš gazda sigurno pročitao. Verujemo u rad svi, u plan koji smo sproveli i očekujemo napredak".

Od Bjelice se takođe očekuje mnogo.

"Mislim da je jedan od naših najtalentovanijih igrača u ovom momentu. Ponekad kad se nađete u nekoj ekipi kojoj ne odgovara tvoj stil igre, tom sistemu, onda u tom pronalaženju izgubi se samopouzdanje. Mislim da će kod nas da dobije to samopouzdanje imajući Bogdana i imajući nas izvan terena i verujem da će pružati partije inače pruža Nemanja", napominje Stojaković i objašnjava kako je došlo do dolaska Bjelice u Sakramento.

"Niko nije očekivao, mislim da nije ni on. U poslednjem trenutku je odlučio da želi da se vrati u Evropu, mi smo uskočili. Imali smo ga u planu od početka kad se stvorilo to slobodno tržište. Isprva se naklonio Filadelfiji, ali kasnije kad je odlučio da se vrati u Evropu, imali smo razgovor i uspeli smo da ga ubedimo jer verujemo da može da nam pomogne".

Bogdanović je uz Dierona Foksa oslonac spoljne linije Sakramenta, a Stojaković kaže da će sledeće sezone imati više loptu u rukama jer je pokazao da može da igra i pleja.

"Mnogi kažu da mi imamo najbolju ekipu za budućnost jer ne očekujemo ništa od naših igrača u sledeće tri, četiri godine, a realno gledajući nijedna od ekipa nema šanse sada protiv Golden Stejta po nekim košarkaškim parametrima, ali uvek postoji takmičarski motiv i stalno želimo više. Ne znam da li je prelaskom Lebrona Istok oslabio ali i dalje tamo ima jako dobrih ekipa i biće zanimljivo u plej-ofu, nadam se da ćemo i mi biti tamo jednog dana", kaže Stojaković.

Kingsi su birali Marvina Beglija III na draftu ispred Luke Dončića. Zadovoljni su kako je odradio predsezonu do sada i mislimo da će biti ol-star.

Stojaković smatra da je Marvin bio logičan izbor ispred Luke Dončića jer na spoljnim pozicijama "Kraljevi" već imaju Bogdanovića i Foksa, a tu je i Badi Hild.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar