Najveći pritisak je na Bijeljinu

Bijeljina je bila domaćin druge sjednice koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske. Sjednica je održana u cilju sagledavanja problema sa kojim se susreću gradovi Bijeljina i Zvornik gdje je zabilježen najveći broj migranata. Na prostoru cijele Republike Srppske ukupno je registrovano 2244 ilegalna migranta, a više od polovine zatečeno je na ove dvije lokacije.

Republika Srpska 15.08.2018 | 16:24
Najveći pritisak je na Bijeljinu
"Najveći migracioni pritisak je trenutno na grad Bijeljinu, na području grada je evidentirano oko 800 ilegalnih migranata", kazao je načelnik Dragan Jevđenić

"Vi ste danas mogli da čujete da je Bijeljina mjesto na koje oni najviše dolaze i u ovom momentu to zaista postaje problem. Ne mogu da kažem da je to na granicama neke humanitarne katastrofe, naravno da nije, s obzirom da ovo tijelo precizno koordinira aktivnosti na terenu. Mi smo i danas istakli činjenicu da dolazi jesen i zima da imamo pravo da se pitamo na koji način će oni da reaguju ukoliko se budu u tom periodu zadržali na našoj teritoriji, s obzirom na to da oni imaju sve manje i manje novca i da to može da dovede do kolapsa funkcionisanja naših zdravstvenih službi, policije i tome slično." rekao je gradski mnadžer Miloš Stevanović.

On kaže da nema građenja prihvatnih centara na području Republike Srpske, bez obzira na povećan priliv migranata.

"Usaglasili smo se, predstavnici lokalnih zajednica, da nemamo namjeru da odobrimo građenje bilo kakvih centara gdje bi oni mogli da borave. Ja vas podsjećam na zaključke Vlade Republike Srpske koje su dobile sve lokalne samouprave u kojima je jasno navedeno da oni ne mogu da se zadržavaju na našoj teritoriji, mi ćemo to slušati i provoditi do kraja", rekao je Stevanović

Cilj gradske uprave i svih drugih institucija zaduženih za ovo pitanje jeste omogućiti nesmetan i brz prolaz migrantima kroz teritoriju Republike Srpske. Za sprovođenje ovih lica zadužene su nadležne službe, a ne građani, iako se neki od njih tim nedozvoljenim radnjama bave. Zabilježeno je 22 slučaja kriumčarenja protiv 25 lica, gdje je zatečen 91 migrant. 



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mufljuz

15.08.2018 15:20

Mislim da treba jos radara izbaciti na ulicu.

ODGOVORITE
Name

Pritisak

15.08.2018 18:05

Dragane Jevdjenicu o kakvom ti pritisku pricas, kad svoju suprugu nisi mogao dovesti u red. Dragane djete gdje zub prednji, ne smijem ni misliti sta ti se desilo sa pred njim zubom. Za pocetak Dragane Jevdjenicu zastiti RS od svoje supruge Jelene Jevdjenic da ne koristi sluzbena auta i policijske sluzbenike policijskih stanica Celinac i Banjaluka, da je voze na privatni fakultet. Tvoja supruga je izazvala srcani udar i to je kap koja je prelila casu!

Name

Piksi

15.08.2018 15:38

Ovaj masončić, menadžer grada, je tu da osigura da će migranti proći dalje...po zadatku svojih mentora.

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

15.08.2018 18:41

Nema migranata,rekao szp i bn tv!

ODGOVORITE
Name

Xxxmmmm

16.08.2018 14:11

Ima migranata.samo sto se najmanje zadrzavaju u BN Cim stignu salju ih u Federaciju.