Video - Priča: Big Ben...

Koji udara kao Roki Balboa!

Fudbal 16.08.2018 | 23:00
Video - Priča: Big Ben...
Tukli su ga u Trnavi igrači Spartaka, kao Apolo Krid Rokija Balbou, ali je poslednji udarac bio njegov. El Fardu Big Ben je pokazao svoju veličinu. Pokazao da je sve ono insistiranje Vladana Milojevića na njegovom dovođenju i te kako imalo smisla. Bio je, uz Nemanju Radonjića, glavni arhitekta Zvezdinog uspeha ovoga leta u Evropi.

Pokazao je mišiće.

A nije otpočetka cela priča sa Benom i Zvezdom išla kao po loju. Možemo čak da kažemo da ni na jednom igraču Vladan Milojević nije toliko insistirao. I na dovođenju, ali i da ga je toliko čekao. Zvezda ga je otkupila od Olimpijakosa za 500.000 evra, a momak sa ostrva Majote nije odmah počeo da daje rezultate. Bilo mu je potrebno malo vremena da se navikne na Zvezdu i kao klub i na okruženje. Bilo je tu lošijih utakmica, promašaja iz izglednih šansi, sećamo se i one prilike protiv CSKA…

Olakšavajuća okolnost mu je bila to što se znao sa trenerom iz Panioniosa. I još važnije, popularni Milojeje znao njega.

I sada ga je dočekao u najboljem svetlu.

Legao je Ben, što se kaže - kao laminat.

U ovim kvalifikacijama je na šest mečeva postigao četiri gola i imao je dve asistencije! Protiv Spartaka iz Trnave dao je gol na Marakani, dao je izjednačujući gol u Trnavi (verovatno najvažniji u kvalifikacijama), a imao je i ono telepatsko dodavanje do Radonjića kojim je povezao brzonogog fudbalera sa golom.

Posle meča imao je razloga da bude zadovoljan.

"Odigrali smo odličnu utakmicu i posle ovakvog meča uvek treba pričati samo o kolektivu. Kada igramo kao tim, možemo da pobedimo svaku ekipu, to smo i dokazali. Naravno da sam srećan zbog gola i aistencije, ali najbitnije je da smo se plasirali u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Bila je ovo odlična utakmica za mene i za celu ekipu. Bilo je veoma teško na terenu, ali pokazali smo karakter i pokazali smo koliko daleko želimo da idemo u Ligi šampiona ove godine. Nije bilo lako, ali mi smo uspeli. Veoma sam ponosan na svoju ekipu", rekao je Ben.



Ben se pokazao kao veoma zahvalan fudbaler. Rastao je poput testa od prvog dana svog bitisanja u Zvezdi, a sada je nekako došao u fazu da pokazuje samo ono najbolje. Milojević ga koristi na čak četiri pozicije.

Možemo da kažemo da Ben nije klasičan stranac, on je esencija timskog fudbalera i mogao bi da bude kalup ili modla za dovođenje narednih stranaca u crveno-bele redove. Postavio je Ben igrama ovoga leta standard kome Zvezda treba da teži kada traži strana pojačanja.

Pokazao je i psihičku snagu jer nije lako držati temperament pod kontrolom kada dobijaš toliko udaraca. Mada, svakako mu miran karakter ide naruku.

"Nije lako igrati protiv ekipe koja nastupa veoma grubo i koja je čvrsta kao Spartak. Nisu bolji tim od nas, to smo i dokazali. Video se naš karakter, imali smo pravi odgovor na njihov stil igre", rekao je Ben.

Skromni momak sa malenog ostrva u Indijskom okeanu pokazao je da je i taktički napredovao. Odlično se kreće, ulazi između linija protivnika i poput rovca kopa tunele i pukotine u protivničkoj odbrani. I što je za Zvezdu možda i najbolje - deluje da nije još na 100 odsto svojih mogućnosti. Čak i kada je u minus fazi, ne odustaje. Vrlo dobro se bori sa pritiskom.

Igrač je na kog Zvezda može da osloni.

Sada kada je Spartak arhiviran, na horizontu crveno-belog kruzera nalazi se Salcburg. Još jedna, poslednja prepeka na putu do konačnog cilja. Navijači taj meč nestrpljivo čekaju iz 1001 razloga, a jedan od zanimljivijih biće potencijalni trougao Radonjić - Ben - Kafu gde bi novopridošli Brazilac verovatno imao ulogu isturenog napadača, dok bi Radonjić i Ben operisali po boku.

U ta tri igrača Zvezda će imati gromovitu brzinu. Još ako se zna da će Salcburg verovatno, za razliku od ova tri dosadašnja kola, imati terensku inicijativu, barem na papiru kada se gleda, brzina pomenute trojke mogla bi da bude fatalna u kontrama po austrijskog predstavnika.

To bi mogla da bude glavna Zvezdina snaga protiv izuzetno brzog, oštrog i vrlo neprijatnog protivnika kakav je Salcburg.

“Očekuje nas odličan protivnik, Salcburg je prošle godine daleko dogurao u Ligi Evrope. Znamo šta treba da uradimo i znamo da možemo to. Posle utakmice u Trnavi još više sam uveren u prolazak dalje. Borili smo se svi zajedno. Zajedništvo će nas dovesti do pobede. Borbeni duh i želja za pobedom uvek su prisutni kod nas. Protiv Salcburga moramo da igramo kao tim. Sada moramo da nastavimo sa istim pristupom i ostalim utakmicama koje nas u budućnosti očekuju", poručio je Ben.

Ako Big Ben nastavi sa ovakvim igrama, sve će ići mnogo lakše.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar