Zidan čeka Murinjov kiks u Junajtedu!

Doskorašnji trener Real Madrida Zinedin Zidan zameniće naredne sezone Žoze Murinja u Mančester Junajtedu, tvrdi francuski list Ekip (L'Equipe).  Ekskluziva iz Francuske: Zidan želi u Junajted! L'Ekip piše da trostruki osvajač Lige šampiona kao trener ima ideju da radi u Premijer ligi, a da su Đavoli klub koji bi odabrao.

Fudbal 16.08.2018 | 21:00
Zidan čeka Murinjov kiks u Junajtedu!
L'EKIP: Zinedin Zidan u Mančester junajtedu! Francuz će od naredne sezone, ako su tačne informacije koje dolaze iz zemlje svetskih prvaka, raditi u Premijer ligi.

Zidan je posle tri uzastopne titule šampiona Evrope sa Madriđanima željan novih izazova, ali to neće biti Juventus, nego je izbor pao na Junajted i Premijer ligu.

Junajted ni sa Murinjom ne uspeva da se vrati na starze staze, a bogati američki vlasnici očigledno neće žaliti novac.

I ne samo to, dolazak Zidana automatski bi značio i ostanak Pola Pogbe.

Murinjo je ovog leta često kritikovao čelnike Junajteda zbog slabo odrađenog prelaznog roka, doveo je trojicu igrača, ali je želeo još dva pojačanja.

U međuvremenu je izjavio da nije menadžer već samo trener, a nekoliko dana kasnije engleski mediji su javili da Junajted traži prvog sportskog direktora.

Zinedin Zidan je na kraju prošle sezone, nedugo pošto je Real Madridu doneo novu, treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, odlučio da napusti "kraljevski klub".

Ova vest pogodila je navijače Reala kao "grom iz vedra neba". Ostatak sveta bio je prilično iznenađen, pitajući se gde će Francuz nastaviti karijeru.

Ubrzo su počele i spekulacije o raznim pregovorima bogatih klubova sa Zidanom, ali do danas nijedna informacija nije potvrđena. Poslednja novost u vezi sa nastavkom trenerske karijere Zizua, objavljena je u "L'Ekipu".

Zinedin Zidan sledeće sezone menja Žozea Murinja na klupi Mančester junajteda!

Kako se navodi, Zidan je posle tri uzastopne titule šampiona Evrope sa Madriđanima željan novih izazova, ali to neće biti Juventus, nego je izbor pao na Junajted i Premijer ligu.

Junajted ni sa Murinjom ne uspeva da se vrati na starze staze, a bogati američki vlasnici očigledno neće žaliti novac. I ne samo to, dolazak Zidana automatski bi značio i ostanak Pola Pogbe.

Francuski L'Ekip ima ekskluzivu dana - Zinedin Zidan razmišlja o radu u Premijer ligi, a Mančester Junajted je prvi klub na listi želja!

Pošto je odabrao da napusti Real Madrid, francuski trener sada ima želju da radi u Premijer ligi, a Mančester Junajted bi mogao da bude klub u kom će nastaviti karijeru. Zidan je razmišljao o preuzimanju reprezentacije Francuske, ali posle osvajanja Mundijala jasno je da će Didije Dešan ostati na kormilu Trikolora.

Premijer liga je sada u fokusu Zidana sa akcentom na Mančester Junajtedu. Možda je čak opcija da preuzme Đavole pred početak sledeće sezone. Žoze Murinjo i Ed Vudvord imaju loše odnose posle ovog prelaznog roka, a Portugalac se čak i ne trudi da sakrije zadovoljstvo.

Zapravo, njegovo gledanje ka Premijer ligi je prilično logično. L'Ekip to objašnjava na sledeći način: U Španiji ne može da ode u Barselonu. U Francuskoj je teško da vidi sebe u Pari Sen Žermenu jer je rođen u Marselju. Iako ima odlične odnose sa ljudima iz Katara koji finansiraju PSŽ.

U Italiji je zicer Juventus, ali treba reći da Masimilijano Alegri ima prilično čvrsto mesto na klupi. U Nemačkoj je tu jedino Bajern Minhen, čiji je trener ovoga leta postao Niko Kovač.

Ostaje Engleska. Mauricio Sari je preuzeo klupu Čelsija, tako da najrealnije deluje da bi Zidan mogao na klupu Mančestera.

L'Ekip navodi i da je Engleska generalno plodno tlo za trenere koji dolaze iz španske primere i tu navodi primere Gvardiole, Murinja, Poketina, Emerija, Pelegrinija, Beniteza, Havi Garsije, Slaviše Jokanovića.

Ima logike, a cela priča očigledno nije zasnovana samo na logici.

Mančester Junajted je poslednji put prvak Engleske bio 2013. godine, a kako sve deluje haotično u trećoj sezoni Murinja uopšte nije teško zamisliti da će se Portugalac i Junajted razići na kraju ove sezone, posebno ako bi na njegovo mesto došao Zidan. Iako Murinjo ima ugovor do 2020. godne.

Zidan je po preuzimanju Real Madrida uzeo tri uzastopne titule prvaka Evrope. Bio bi pravi izazov za njega kada bi preuzeo Junajted.

Klub, koji mu po svojoj veličini i glamuru, svakako pristaje.

Foto: Action images

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar