Dodik odlikovao Zorana i Gorana Dragića!

Predsjednik Republike Srpske uručio odlikovanja čuvenim slovenačkim košarkašima.  Goran Dragić posetio Igokeu, Dodik ga odlikovao Njegoševim ordenom.  Jedan od najboljih evropskih košarkaša i zvezda NBA ligaša Majami Hita Goran Dragić bio je u utorak u poseti Igokei.

Košarka 15.08.2018 | 17:30
Dodik odlikovao Zorana i Gorana Dragića!
Predsjednik Srpske Milorad Dodik danas je u Palati Republike u Banjaluci uručio odlikovanja Orden Njegoša prvog reda i Medalju zasluga za narod braći Zoranu i Goranu Dragiću.

Dragići su odlikovani za priznati rad i zasluge u humanitarnoj i duhovnoj oblasti.

Braća Dragić su poznati košarkaši i reprezentativci Slovenije. Goran igra u Majamiju, a Zoran u turskoj ekipi Anadolu Efes.

Porijeklom su sa prostora Republike Srpske.

Dragić je u društvu brata Zorana posetio ABA ligaša iz Aleksandrovca, a u međuvremenu je bio gost i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dodik je Dragiće odlikovao "Ordenom Njegoša I reda" i "Medaljom zasluga za narod".

"Banjaluka je fin grad, dobri ljudi, tu sam svake godine. Ranije smo dolazili u Zvornik. Mi smo odavde, moj otac je odavde pa volimo da dođemo. Žena mi je iz Kotor Varoši. Tako da sve naj, naj…fenomenalno. Uslovi su dobri za malu decu. Tako da sam ja oduševljen. Ove dobili ste i novog trenera Nenada Trajkovića sa kojim sam radio zajedno u Finiksu tako da mislim da klub ima pravu crtu za budućnost", rekao je Dragić prilikom posete Laktašima.

NBA zvezda je naravno posebno poruku imao za najmlađe koji sanjaju da kada porastu budu poput njega.

"Moraju da slušaju trenera, ali i da slušaju sebe. Ako voliš da igraš košarku, ako nisi pod nekim pritiskom nego da uživaš u toma šta radiš, da svaki trening hoćeš da radiš, da si veseo. To je ono najbitnije. Kad igraš da imaš osmeh na licu. To je ono što bih im ja rekao. Nek se igraju košarke. Bez opterećenja, nek se igraju to je najbitnije. Da imaju kreativnosti u igri to je najbitnije", rekao je Dragić.

Goran je poznat kao igrač besprekorne fizičke spreme, a upravo mu je to omogućilo da se nametne u izuzetno zahtevnoj NBA ligi.

"Od malena sam mnogo radio. Mislim da mogu za sebe reći da sam najbolji kad sam u treningu kad nemam neke pauze od, ne znam, mesec dana ili dva meseca. Onda je teško da se vratiš. Imam 32 godine tako da pazim i šta jedem, dosta treniram da mogu da igram ako bog da još tri četiri godine na ovom vrhunskom nivou".

Prošle sezone postao je prvi Slovenac, koji je zaigrao na Ol-sttar utakmici.

"Uvijek sam nekako sanjao o tome da zaigram. Jedne godine ranije sam trebao, nije se desilo. Prošle sezone sam igrao i dosta je jedanput. To je više marketing nego košarka. Mogu da kažem da sam bio tamo i sad samo nastavljam dalje i da probam da osvojim NBA prsten".

Dugo je sarađivao sa srpskim trenerom Igorom Kokoškov, prvim Evropljaninom koji je postao glavni trener nekog NBA tima.

"Nije samo trener, mi smo i bliski prijatelji. Sa njim sam bio četiri godine u Finiksu. Posle je došao u reprezentaciju Slovenije. Mislim da je potpuno zaslužio da bude prvi evropski trener u NBA. Želim mu sve najbolje, znam kakav je trener. Ima sve što mu treba da napravi dobar rezultat”, dodao je Dragić.

Nova NBA sezona će biti izuzetno interesantna Sloveniji jer se Dragiću u SAD priključio miljenik nacije Luka Dončić, koga su draftovali Dalas Meveriksi.

"Mislim da će dobro igrati. Bio je treći pik tako da će imati minutažu. Sad je sve na njemu, da se dobro spremi, ali biće malo drugačije, zato što svima koji dolaze iz Evrope treba malo vremena da se naviknu na drugačiju košarku koja je brža. Dok se navikne biće sve lakše. Ja kad sam došao u Finiks bila je drugačija hrana, jezik, ali je meni bilo malo lakše zato što je pomoćni trener bio Kokoškov. Imao sam i rodbinu u Finiksu pa je bilo lakše".

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar