Kreće "novi" Partizan, Lončarov imperativ ABA titula!

Košarkaši Partizana u ponedeljak počinju pripreme za novu sezonu u kojoj imaju visoke ambicije.  Valjak pali motore i čeka krilnog centra: Beograd, Španija, pa borba za trofeje.  Košarkaši Partizana u ponedeljak počinju pripreme za novu sezonu u koju opet ulaze sa ozbiljno promenjenim sastavom.

Košarka 13.08.2018 | 16:30
Kreće "novi" Partizan, Lončarov imperativ ABA titula!
Crno-beli su prošle sezone razočarali neuspevši da se plasiraju u plej-ofa ABA lige, ali u novoj sezoni imaju znatno veći cilj.

Sa drastično novim timom i legendarnim Nikolom Lončarom na mestu sportskog direktora Partizan kreće u "operaciju povratak u Evroligu".

"Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone. Pa to je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi. Možda na startu nismo favoriti kao Zvezda, Budućnost, Cedevita, ali tu smo negde. Lako se to tokom sezone promeni", rekao je Lončar za "Novosti".

Partizan je ovog leta bio izuzetno aktivan na tržištu pa je već sada skoro kompletirao ekipu. Starosedeocima Bondži Siju, Tadiji Tadiću, Aleksandru Aranitoviću, Vanji Marinkoviću, Dušanu Tanaskoviću, Strahinji Gavriloviću, Marku Pecarskom, Đorđu Gagiću i kapitenu Novici Veličkoviću priključili su se Amar Gegić, Aleksej Nikolić, Markus Pejdž, Rade Zagorac i Džok Lendejl.

Međutim, Lončar do početka sezone najavljuje dolazak još jednog pojačanja za tim Nenada Čanka, a zbog broja stranaca to će verovatno biti neki igrač sa srpskim pasošem.

"Tražimo još jednog igrača u reketu i možda ukoliko procenimo u toku priprema, da će nam biti potreban još jedan košarkaš spolja ili unutra. Za sada samo ta četvorka, ili četiri na pet", dodao je direktor.

Partizan će do kraja meseca trenirati u Beogradu gde će odigrati i dve test utakmice zatvorene za javnost, a početkom septembra putuje u Španiju gde će igrati sa Baskonijom (5), Saragosom (8), Tenerifama (9) i Barselonom (12).

Na premijeri sezone crno-beli će 20. septembra igrati sa Mornarom, koji mu je "oteo" mesto u plej-ofu ABA lige prošle sezone. Dva tima sastaće se u četvrtfinalu Superkupa ABA lige u Laktašima.

Na startu ABA prvenstva Partizan gostuje jednom od favorita, silno pojačanoj zagrebačkoj Cedeviti. Partizan će i ove sezone igrati u Evrokupu, a premijeru će imati 3. oktobra protiv Trenta u Italiji.

Košarkaši Partizana počeće danas pripreme za novu sezonu u koju će ući sa drastično promenjenim timom, ali sa većim ciljevima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Trener Nenad Čanak će u ponedeljak po podne u sportskom centru Korn u Beogradu imati na raspologanju maltene kompletan tim. “Popust” je dobio najkorisniji igrač nedavno završenog juniorskog prvenstva Evrope, Marko Pecarskikoji će se priključiti treninzima do kraja nedelje.

Dakle, na prvoj Čankovoj prozivci trebalo bi da se pojave Bondža Si, Tadija Tadić, Aleksandar Aranitović, Vanja Marinković, Amar Gegić, Dušan Tanasković, Aleksej Nikolić, Novica Veličković, Strahinja Gavrilović, Đorđe Gagić, Markus Pejdž, Rage Zagorac i Džok Lendejl.

U odnosu na prošlu sezonu crno-beli sada imaju petoricu novajlija – Lendejla, Zagorca, Pejdža, Nikolaća i Gegića, a očekuje se da ekipa uskoro bude kompletirana dovođenjem još jednog krilnog centra. Mnogo imena je bilo u opticaju za to mesto, a zbog broja stranaca svakako bi Partizanu bilo lakše da pronađe nekog sa srpskim pasošem.

Bilo kako bilo, crno-bele ove sezone očekuju dva domaća (Superliga i Kup Radivoja Koraća), dva regionalna takmičenja (Jadranska ligai Superkup Jadrana), kao i Evrokup. Kako je najavio sportski direktor Nikola Lončar, Partizan ima ambiciju da se vrati u Evroligu, a to može osvajanjem Jadranske lige i, što je malo verovatno, Evrokupa.

Kada je u pitanju plan priprema, ekipa će raditi u Beogradu u narednom periodu i odigraće dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa, a onda početkom septembra putuje u Španiju.

Prvi meč u Španiji, košarkaši Partizana će igrati protiv Baskonije 5. septembra u Ljeidi, a potom sledi učešće na turniru u Taragoni, gde će crno-beli odmeriti snage sa Saragosom (8. septembar) i Tenerifama (9. septembar). Najteži test čeka ih 12. septembra, opet u Ljeidi kada će odmeriti snage sa Barselonom.

Zvanično, Partizan počinje sezonu 20. septembra protiv Mornara u četvrtfinalu Superkupa Jadranske lige u Laktašima. Taj turnir igra se do 23. septembra. Takmičenje u regionalnoj ligi, crno-beli započinju krajem septembra u Zagrebu protiv ekipe Cedevite, dok će u Evrokupu prvi meč igrati 3. oktobra protiv Trenta u Italiji.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar