Šta sadrži pismo Predsjedniku?

Otvoreno pismo Predsjedniku – od mladih povodom Dana mladih!

Republika Srpska 12.08.2018 | 21:56
Šta sadrži pismo Predsjedniku?
Poštovani Predsjedniče,

Koristim priliku da Vam se obratim, dok još obavljate tu funkciju, jer čujem da bi na megdan opoziciji na predstojećim Parlamentarnim izborima za istu, mogla da stane i premijerka Željka Cvijanović u ime vladajuće koalicije.

A nju i ne bih da čekam (ukoliko pošteno dobije većinu glasova), da bih joj postavila ova pitanja, jer znate, po njenim kriterijumima „životni vijek građana Republike Srpske znatno je duži“ otkad vi predstavljate vlast, pa bi shodno tome mogla da ostavi prostora da mi odgovori, a moj zdrav razum odista je znatiželjan da što prije sklopi pojedine kockice.



A znate, mislim da i nije baš iskrena. Bar posljednji tehnološki cik internet pretraživača Gugl, svojim čudom od kamere kaže tako. Željka i Vaša supruga sa druge strane betonske barikade, međ` širokom narodnom masom u Vašingtonu, onako neobavezno, pred Kapitolom, `mjesto navodno u pozvanoj sviti o trošku gigantskog SAD-a, na činu inauguracije Donalda Trampa. I sve to opet, onako neobavezno, o trošku odveć anoreksičnog budžeta Republike Srpske.

https://www.rtvbn.com/3849696/da-crknes-od-smijeha-nije-pozvana-angela-merkel-a-pozvana-zeljka-cvijanovic

Sve se znade šta je i kako je, svako djelo dođe na vidjelo.

Iako vjerujući u poštenje rada Izborne komisije, takođe dobro plaćenih posmatrača pojedinih političkih stranaka na prebrojavanju listića, ipak želim svoje dileme razjasniti s Vama, dok još imam vremena, naravno. Krenula bih onako hronološki, unatraške.

15.01.2018. Emisija 5 do 7 (Alternativna Televizija)

Sučeljavanje mladih vladajuće partije (SNSD) – Sanja Vulić, Živko Milunović, sa predstavnikom mladih PDP-a – Nikola Dronjak , kao i mladićem iz pokreta RESTART Srpska – Stefan Blagić. I dva mjeseca od pomenute emisije bunt koji su Vaši mladi partijski puleni izazvali u meni, i dalje ne jenjava. 

Dvoje mladih koji su kao lepezom mlatili vašim promotivnim pasošem Republike Srpske koji ste dijelili za dan RS-a 2018., a koji pritom ne znaju ni površinu ove naše bijedne i ogoljele zemlje (ili Vam polovine BiH koju žarko žele da odcijepe, a ne znaju ni kolike im makaze trebaju). Živko Milunović (!?) čiji je politički dijapazon verbalnog sučeljavanja sa argumentovano postavljenim pitanjem sveden na jedva prostoproširenu rečenicu: „Je l` vi ne volite Republiku Srpsku?“. 

Sanja Vulić, po kojoj je za raseljavanje iz ove naše Republike Srpske očigledno najveći krivac ruža vjetrova (!?). Pa Vas pitam Predsjedniče, da li ste ih Vi tome učili? I da li ja manje volim svoju zemlju ako ne dijelim Vaše mišljenje? Ili njihovu glupost? Od njih tada ništa pametno i konkretno nisam čula, pa Vas pitam Predsjedniče, kako planirate da srežete kupovinu karata u jednom pravcu odavde??

https://www.youtube.com/watch?v=7JUJPpiTXOo

Moram priznati da je za kraj odveć minule 2017. godine na mene svakako najupečatljiviji utisak ostavio takozvani „gratis panoramski let“ helikopterom u vlasništvu RS, za Svetlanu Ražnatović, njenog nasljednika koji je tu priliku iskoristio za drijemku, kao i neku tamo nepoznatu ženu (vjerovatno zvezdinu ličnu frizerku ili šminkerku), pod nazivom „Stižemo u BL“, kako ga je srpska majka na drušvenoj mreži Instagram opisala (pa zatim obrisala, kad se prašina oko istog malo slegla, no srećom pohranjen je na mnogim portalima). 

E sad, ako ima neki lektor srpskog jezika pri Vladi RS koji može da mi objasni kako riječ koja označava put ka, tačnije dolazak negdje – „stižemo“, može istovremeno da znači – već biti tu, i obilaziti „to“ nešto!?

I naravno, ono najvažnije pitanje, što sva ta svita sumnjive prošlosti, pozamašnih dosijea leti o državnim jaslama? Bio to kako rekoste „gratis panoramski let“ za zvezdu humanitarku ili to bio nešto duži let na relaciji Beograd – Banjaluka!?

https://www.atvbl.com/ceca-u-helikopteru-podigla-prasinu-opoziciju-u-rs-na-noge/

Oboljele liječimo humanitarnim brojevima, a Vi novac rasipate na pjevaljke, Predsjedniče!?

Ljeto Gospodnje 2014. Moja tada dvadesetogodišnja rođaka Marija nastanjena u Istočnom Sarajevu, na svega par kilometara udaljenosti od svoga doma, samo sa one druge strane, znate tamo u Federalnom Sarajevu, oko 22 časa uveče dobija dva šamara od nepoznaog lica bošnjačke nacionalnosti (odokativno maloljetnog muškarca, tačnije dječaka), samo iz razloga što je njena prijateljica šetnjom kroz grad oslovila Pravoslavnim, srpskim imenom. 

Znate Predsjedniče, jedan od ta dva šamara pripisujem Vama. Pripisujem ga svaki put kada se usudite da raspirujete nacionalizam i mržnju, netrepeljivost među narodima, sa kojim dijelimo ovu kapu nebesku Bosne i Hercegovine, htjeli Vi to ili ne, i sviđalo se to Vama ili ne. Drugi šamar definitivno pripisujem onoj drugoj strani, no učili su me da uvijek krenem od svoga dvorišta.

Znate, mislim da je patriotizam koji u svojoj velikoj mjeri graniči sa nacionalizmom (koji je poguban ukoliko državu dijelite sa ljudima šarolikih narodnosti i vjerskih pripadnosti) samo dobar instrument i ključ vladavine, kako Vas, tako i vladajućih u Federaciji. Znate li da je takva politika Socijalističko Federativnu Republiku Jugoslaviju pobucala na najgori način, kroz građanski rat, etnička čišćenja..?? 

Politika nacionalizma, upravo ono čemu i danas nažalost svjedočimo i čiju pouku nismo izvukli ni nakon 25 godina. Znate li Predsjedniče kako sa kolegama sa fakulteta koji su na studij u Banjaluku došli iz Federacije, koji su bošnjačke pripadnosti s vremena na vrijeme proćaskam o politici? Pognute glave. 

Pognute glave ja, pognute oni. Pognute jer nas je sramota loših vibracija koje vođstvo Republike Srpske i Federacije BiH neprestano odašilju jedni drugima poput otrovnih strelica (i jer se od nas očekuje da budemo neprijatelji).

I znate šta Predsjedniče? Baš me briga da li se neko zove Azra, Anđela, Stefan ili Samir, dok u sebi ima čojstvo, dušu i ljudskost. Sve ono što nam politikom nacionalizma svakodnevno iskorjenjavate, sve pod parolom Zavadi pa vladaj.

Istraživački duh doveo me kroz vremeplov youtube-a i do 2008. kada ste me baš negativno iznenadili činjenicom da ste priznali genocid Srba nad Bošnjacima u Srebrenici (!?). 

Obzirom da ste naročito posljednjih godina onako odsječni u izražavanju potpuno inverznog stava po istom pitanju, pitam Vas sad, koji je Vaš konačan odgovor (osjećam se kao Tarik Filipović u čuvenom šou Tko želi biti milijunaš) po pitanju Srebrenice?



I tako idući unazad, dođoh i do onih mučnih, ratnih godina kada sam bila dijete. Znate, onih godina za vrijeme kojih ste se, kako to s ponosom (!?) volite reći, Vi bavili biznisom (kad Vas upitaju za porijeklo pogoleme imovine). I tako, uvijek se sjetim scene, kada je tata iz vojne baze u Mahovljanima, na dvočasovni dopust, biciklom došao do Borika (tada smo tamo živjeli), u posjetu porodici.

Ni dvadeset minuta da je krenuo nazad, sirene iz Kampusa označile su uzbunu. Vazdušna opasnost. Znate li Predsjedniče da taj strah da li će moj otac uspjeti, biciklom ponavljam, bezbijedno stići u bazu, nikad neću zaboraviti i da ga proživim istim intenzitetom po svakom sjećanju? Srećom, stigao je, što bi rekli izvukao se. No braća, očevi, djedovi mnogih mojih prijatelja nisu. Nisu uspjeli da prežive taj prokleti rat. Isti onaj na koji nas opet huškate.

Pa Vas pitam Predsjedniče, da mi još jednom ponovite, kakvim ste se to biznisom bavili i gdje ste bili dok se gradila moja Republika Srpska? „VAŠA“ Republika Srpska (koju ste privatizovali, ojadili), koju ne vadite iz usta i čije rođendane grandiozno proslavljate?

Ispod pasusa, u zagradi, primjetićete neke čudne hijeroglife. To su linkovi. Ukoliko ih kopirate na bilo koji pretraživač (da ne kažem Gugl, reći ćete da taj isti ima nešto protiv Željke, Vas), dakle Internet Eksplorer, Jahu, Mozila Fajerfoks, otvoriće vam se video argumentacija za svako postavljeno pitanje.

I za kraj, obzirom da godinama koristite javni televizijsko radijski servis (RTRS), a odnedavno i Alternativnu televiziju kao platno na kojem ćete projektovati filmove koji veličaju Vašu poštenu vladavinu, iskoristiću svoje pravo da i ja iskoristim plašt, te se ovaj put potpišem pod pseudonimom, da ukoliko, ponavljam, opet pošteno dobijete izbore, po završetku studija još više ne unizim svoje mjesto na Birou rada. U borbi sa vjetrenjačama  

S poštovanjem,

„Dona Kihot“

(B1.info)

Komentari / 106

Ostavite komentar
Name

uh

12.08.2018 20:00

joj bože... dno dna.

ODGOVORITE
Name

Petko

12.08.2018 20:28

Kakva inspiracija i gluposti, pola nema veze s istinom, posebno samar u Sarajevu zbog imena. Price za malu djecu. Dodik nije vrijedan nikakvih komentara, ovo je sega, a u oktobru rudonja svakako odlazi , iz RS u svoju vilu u BG.

Name

Re Petar

12.08.2018 21:04

Petko, tebi je veoma dobo jasno, kao što je i meni i svima nama, ali ti vješto želiš umanjiti samo jedan dio lošeg odnosa predsjednika prema ovoj našoj napaćenoj, pokradenoj i na ivici ekonomskog života naše voljene RS, za koju se predsjednik počeo boriti tek onda kada je počeo dobro musti (izvinite na upotrijebljenoj riječi), a da li se zanju borio, svi dobro znamo da nije u toku rata i pitanje je da li bi sjutra da zatreba, a mnogi su živote položili dok su se neki bogatili. Svaki komentar koji i malo pokušava stanuti u odbranu pomenutog je suvišan, a ti si Petko jedan veliki obožavalac istog i vjerovatno si na isti način se odnosio u ratu.

Name

TORRO

12.08.2018 21:32

DONA, MNOGO NEPOTREBNE PATETIKE !!! ISTINA JE DA SE RADI O OSOBI ČIJI SE KARAKTER MJERI SA "MINUS BESKONAČNO", OSOBI KOJA LAŽE KAO DRVENI PINOKIO, OSOBI KOJA JE JAKO PRIMITIVNA, NEOBRAZOVANA I VULGARNA I OSOBI KOJA SVOJ UNUTRAŠNJI KUKAVIČLUK PRIKRIVA DRSKIM I BEZOBRAZNIM JAVNIM ISTUPIMA. OSOBI KOJA JE NA VLAST DOŠLA TEHNIČKOM GREŠKOM I PUKIM SLUČAJEM I TAKO ĆE SA VLASTI I OTIĆI... DAKLE BOLJE GA JE I NE SPOMINJATI I TREBA STRPLJIVO SAČEKATI DA OVAJ RUŽNI SLUČAJ KAO I SVAKA DRUGA RUŽNA VREMENSKA NEPOGODA JEDNOSTAVNO PRESTANE I DA PONOVO OSVANE NEKO NOVO SUNČANO JUTRO !!!

Name

Majmun

13.08.2018 05:26

Majmun nas vodi. Ali zasluzili smo mi to.

Name

BITI ČOVJEK

13.08.2018 05:49

Dodik je kad je isina, kad je laž, ON je sve što želi biti, ima izbor, slobodan da odluči. ON je pun mana i grešaka, savršen koliko to želi, labilan, stabilan, ljubi i mrzi, strahuje i straši. Dodik ne treba biti ništa ni 5 minuta a može biti sve čitavo vrijeme, On ne mora a može, budi što jesi - BUDI ČOVJEK. Biti čovjek znači voljeti i poštovati sebe i sve što postoji, živjeti na način da ne štetiš sebi i drugima nego da pomažeš razvoj sebe i drugih. Dobar čovjek je onaj koji ne čini loše, vodi brigu za zajednicu i poštuje sve što mu je dato u životu. Oduvjek sam vjerovao sebi. Oduvek sam vjerovao SAMO sebi. Znam da sam Čovek. Da iza svake svoje misli koju pretočim u pisanu i govornu riječ stojim (ali ZNAM da ogromna većina (Balkanske) populacije priča Laži, Gluposti da udovolji sebi, sebi, i samo sebi... Po bilo koju cjenu)...I tako, ostao sam Čovek. Ostao sam dosljedan svojim rječima, koje su odraz mojih Misli, koje će biti pretočene u Djela. Jer ja sam ipak NEKO. Oni koji misle da su neko, koji samo prosipaju riječi, koji baljezgaju i lupetaju gluparije bez reda i smisla, a da nisu svesni sta zapravo trabunjaju.. NEK SE ZAPITAJU KO SU?

Name

PISMO MOM ZAMIŠLJENOM PREDSJEDNIKU!

13.08.2018 06:51

Čitam već dug sve postove o tebi moj predsjedniče. Ja i moja porodica do pred ove izbore SMO TI VJEROVALI I UVIJEK BILI ZA TEBE. ŠKOLUJEM SE DA BUDEM..KO ALI....Bunim se protiv društva u kojem je moguće da jedan čovjek ne radi apsolutno ništa korisno i da zaradi milione, dok milioni koji rade po cijele dane jedva mogu osigurati dovoljno za jadno postojanje. Vođenje je vještina kojom druge uvjeravamo da žele napraviti ono što mi mislimo da treba napraviti. Dobrota proizlazi iz karaktera - integriteta, iskrenosti, ljubaznosti, velikodušnosti, moralnoj hrabrosti i tome sličnog. Više od svega, dobrota je kako se odnosimo prema drugim ljudima. Griješiti je ljudski. Povremeno posrnuti je uobičajeno. Znati se smijati samome sebi je zrelost. MLADOST JE SRETNA JER IMA SPOSOBNOST VIDJETI LJEPOTU. KO GOD ZADRŽI TU SPOSOBNOST NIKAD NEĆE OSTARJETI. Smisao života je sarađivati s drugima na ostvarenju zajedničkog cilja. Problem je jedino što niko ne zna koji je to cilj. Dok istina putuje cestom, laži lete na vjetru. Ako ne vjerujemo da najgori među nama imaju pravo na slobodu govora, onda uopšte ne vjerujemo u slobodu govora. Strah je glavni uzrok praznovjerja i jedan od glavnih uzroka okrutnosti. Pobijediti strah je početak mudrosti. Uvijek ratujte protiv svojih mana, a njegujte svoje vrline. Neka svaku Novu godinu PRESJEDNIČE dočekaš kao bolja ličnost. Bolje je diskutirati o problemu bez nalaženja konačnog odgovora nego bez diskusije dati konačni odgovor. Anti-intelektualizam je konstanta koja se javlja u političkom i kulturnom životu, a hrani se idejom da demokracija znači da je nečije neznanje jednako vrijedno koliko i protivnikovo znanje. Riječ 'vjera' mi predstavlja problem. Ja ne vjerujem. Moram imati razlog za stvaranje određene hipoteze. Ako nešto znam, onda to znam, stoga ne trebam vjerovati. Ljudi će zaboraviti što ste rekli, zaboravit će i što ste učinili, no nikad neće zaboraviti kako su se osjećali zbog vas DRAGI MOJ PREDSJEDNIČE. Ako čovjek juri za novcem, zvat će ga GRAMZIVIM; ako ga pokuša zadržati, zvat će ga KAPITALISTOM; ako ga bezbrižno troši, zvat će ga RASTROŠNIM; ako ga nikad ne uspije steći, zvat će ga BESPOSLIČAREM; ako ga ni ne pokuša steći, zvat će ga NEAMBICIOZNIM; ako ga stekne bez rada, zvat će ga PARAZITOM; a ako će ga steći nakon što je cijeli život pošteno radio za njega, ZVAT ĆE GA BUDALOM KOJA NIKAD NIJE IMALA NIŠTA U ŽIVOTU - to sam ja mlad i spreman za život. Živjeti ovdje ne mogu jer OD OVE SREDINE (ZOVIMO JE MOJOM DRŽAVOM) ne mogu dobiti ništa. Zato razmišlam čim završim bar srednju školu - ČAO MOJA DRŽAVO! VJERUJTE PRESJENIČE JA IMAM TEK 19 godina.

Name

Re za Pismo...

13.08.2018 11:04

Cemu tako dobar tekst adresirati na Dodika. Nije on tip za sadrzajne tekstove, on voli pare. Sasvim prosto. On ti je lik iz Kusturicinih filmova....bijeli sako i zlatan zub. I nista vise. Svi obrazovani i pametni koji ga podrzavaju za to su dobro placeni i zato su uz njega. Sasvim prosto.

Name

Re RE PISMO

13.08.2018 11:52

Mislim da je PISMO MLADIĆA OD 19 GODINA TREBALO OVDJE. MLADIĆ JE IZNIO SVOJ LIČNI STAV, OSJEĆAJ. ŽELJE. ..SVAKA POHVALA ZA TEKST a tebi Re porua: NAPIŠI I TI SLIČNO - O TOME ŠTA ĆEMO DA NAM OVAKVA OMLADINA NE RAZMIŠLJA O ODLASKU.

Name

Sanja, ti li si?

13.08.2018 14:13

Izgleda da i dalje ostaješ pri Dubaiju :-D

Name

Krle

12.08.2018 20:04

Bravo!!!

ODGOVORITE
Name

Tukic

12.08.2018 22:02

A 800 000 stanovnika u našem entitetu. Živimo kao stoka. Mogli smo biti kao ......nema veze ko.......u kog god upremo prstom svak je bolji od nas. Zahvaljujući Rudonji i njegovim kumovima i kumicima.

Name

seka

13.08.2018 17:08

Sve što je u tekstu napisano stoji. I odnosi se na sve vladajuće strukture i u RS i u Federaciji. A moglo bi se pisati i pisati. Dok je svako od nas čekao svog sa ratišta. A nije mali broj onih koji su natjerani da ratuju, nisu željeli. I ova politika huškačka ponovo poziva na rat našu djecu, muževe, braću. Bez obzira zvao se Petar, Mujo ili Ilija..... da li im to treba dozvoliti narode. Pošteni narode, napaćeni, gladni ali čestiti narode bez obzira na pripadnost bilo kojoj vjeri ili čemu već.

Name

Bjelobrk

14.08.2018 09:05

Svaka ti čast dijete. Imam dva odrasla sina približno tvoje generacije i ponosan sam otac iz razloga što razmišljaju identično kao i ti i nikoga ne mrze.Biti će naša djeca građani svijeta a oni koji u djecu usađuju zlo i mržnju dabogda im se sjeme iskopalo i dabogda im nemo ko nasljediti vile na Dedinju. Kad akobogda pođu Svetom Petru na raport neće moći ništa ponijeti sa sobom a ostaće i živjeće srpski rod i bez njih.

Name

Veber

15.08.2018 16:46

Zar ne bi na Ustavnom sudu moglo da se pokrene pitanje davanja koncesija na prirodne resurse: davanje Stanara stranoj korporaciji, davanje Ugljevika, davanje Gacka, rudnika željezne rude Ljubija, rudnika Sase. Pa da vidimo po kojim to zakonima je strana korporacija mogla da koncesiono dođe u posed naših prirodnih resursa kao da se to radi od državnoj elektroprvredi. Da vidimo koji će to sud da odobri, da vidim koji će sud da napravi hiljade milijardi štete narodu i državi dajući stranim korporacijama toliko vredne rudnike. Isto je i sa koncesijama na nalazišta nafte, gasa, litijuma i ostalih vrednih hemijskih elemenata. Koji sud i kako to može opravdati? Pa dodik je u onoj emisiji pred novu godinu vama rekao mi smo morali da damo rudnik Stanare, jer ove termoelektrane ne ispunjavaju ekološke uzslove zbog visoke emisije štetnih gasova i njhovog tehnološkog vijeka trajanja koji je pri kraju, a mi nemamo para da sami gradimo. Eto to njegovo opravdanje. Isto se pokušavalo sa davanjem sliva Gornje Drini stranim kopoarcijama RVI itd. Pa nismo valjda svi izdajnici, uništitelji koji ćemo se prodati korporacijama, finansijskom kapitalu, ekonomskim ubicama. Valjda u ovozemlajskom životu postoji nešto vrednije od novca zbog čega vredi živeti. Nećemo valjda biti najgora hulja od svih pokolenja koja su došla nakon toliko vekova borbe za oslobođenje i opstanak na našoj zemlji. Zara da dovzolimo da nas ove stranke ovako bez otpora uništavaju potkupljući sve. Zar je moguće da sada hoće da sada hoće da uzmu svu našu zemlju i prirodne resurse. Ajde da vidimo koji će to sudovi i sudije opravdati. Koji će to sudije da opravda otimanjerudnika Stanari, Ugljevik, Gacko, Ljubija, Sase i tolikih reka. Onda će i te sudije doći na red da se i njima sudi. Kako to da svi naši preci koji su se borili protiv tuske, austrougarske, nemačke i drugih okupacija nisu bili toliko pohlepni da se prodaju i predaju, da priznaju okupaciju, i okupatoru daju sve što je bilo na zemlji i pod zemljom. Sva ova pitanja teba javno svim političkim subjektima, svim strankama i vlasti i opocije postaviti da se javno izjesno, jesu li oni za davanje prirodnih resursa stranim korporacijama, ili su da to ostane u vlasništvu države.

Name

Nenad Cetojevic

12.08.2018 20:06

Potpisujem.

ODGOVORITE
Name

Bajina luka

12.08.2018 20:07

Će da ga pogodi u srce ovo pismo samo tako !!!! Ali čekaj !!! On nema srca !! Pa kad nema srca prema roditeljima koji već pet mjeseci traže pravdu za svog sina kako će ga ovo pismo onda pogodit? Sve je ovo bez veze !! Sve je ovo presipanje iz šuplje u prazno..Nema ovdje života .

ODGOVORITE
Name

Tim

12.08.2018 20:09

Samo za Vukotu glasati.....to je nagrada za mlade, radne ljude, penzionere, za sve koji su posteni i cestiti kao Vukota.....a najveca kazna za ove "aferase"...

ODGOVORITE
Name

Re Tim

12.08.2018 20:35

Đe ćeš za to govedo glasati? Jesi ti lud?

Name

Re

12.08.2018 20:43

Nikad ni jedan vuk nije imao sansi protiv copora vukova..Pogotovo protiv onih koji hoće da zaštite svoju “teritoriju” . Vukota je još jedan velikosrbin . Ako takav ostane a sve se čini da hoće kakve će on promjene moći uradit. EU će tražit sve ono sto od Dodika su tražili ili traze. A to je gradjanska BiH i ukidanje konstruktivnosti naroda. Šta to znaci ? Većina vlada manjinom.

Name

G

12.08.2018 21:42

Samo Vukota ili agonija se nastavlja. Vukota ima i politicke snage i mudrosti, a fala Bogu i mladosti, zivota, da stvari ucini boljim i prihatljivijim za vecinu naroda.

Name

Re tim

12.08.2018 21:44

Lud ti je caca koji ima penziju od 300 maraka i napravio te tako bezobraznim da pises gluposti.

Name

Re tim

12.08.2018 21:45

U pravu ste, svako posten ce dati glas za Vukotu i SDS jer su oni najbolji

Name

Mico D

12.08.2018 21:45

Puna podrska Vukoti

Name

banja luka

12.08.2018 21:46

Za Vukotu ce svaki posten covjek dati glas, jer je Vukota bez afera.

Name

Finale

12.08.2018 21:47

Podrska Vukoti

Name

Xxx

12.08.2018 21:47

U oktobru VUK pobjedjuje.....

Name

RE KRUG U KRUG

13.08.2018 04:43

Znaš li zašto NAROD KOJI JE DOŠAO SVJESTI O "VELIKOM ŠEFU" neće njega za vladara, Sigurno ne znaš da je samo tvoj Šef najveći prostak od prmijera u okruženju. Napr. kada si Vučća vidio pod šatrom da pjeva bez imalo sluha, kad si vidio Vučića da psuje i poteže "onu stvar" na svoj NAROD, kad si čuo Vučića da prostačkii i neljudski blati svoje prtivnike...Znaj da je sam Vučić skrenu pažnju Šefu na njegovo ponašanje. Ne jednom nego više puta. Pogotv u posljednje vrijme kada "MANIRI TVOG ŠEF" izašli izvan svi okvira - ZNAJ DA SVI SA STRANE VIDE DA TI JE ŠEF OBOLIO, ALI NE ZNAM OD ČEGA....STRAH, PARANOJA, PARANOJA, STRAH,...da nema ovog NAROD BI GA RADO PONOVO BIRAO ZA VLADARA.

Name

Jenn

13.08.2018 05:55

ovdje su sve Vukotini botovi :) Veoma lice na SNS botove! Tesko nama svima dodjete li vi na vlast.

Name

Re Jenn

13.08.2018 07:00

NISAM NIKAKV BOT, NISAM NIČIJI, SAMO SAM SVOJ, ZNAM PRIMJEĆIVATI I IMAM SAMO 20 godin; NEMOJ ME TI UČITI KAO TEBE TVOJ ŠEF, ŠTA MOGU, ŠTA HOĆU, ZA KOGA SAM, PROTIV KOGA SAM...PA BORIMO SE ZA SLOBODU I DEMOKRATIJU BAR SVOJE MISLI.

Name

aaa

13.08.2018 08:11

Za Vuka i srcem i dušom, naprijed Vukota!

Name

Naprijed

13.08.2018 08:13

Naprijed Vukota srpski rode, s tobom pravo do slobode!

Name

Re

14.08.2018 17:34

Uvijek se znalu u prirodi šta je VUK i šta će biti kad udari na SNSD- OVCE . Za VUKotu .

Name

Krug

12.08.2018 20:13

Fino ti j ovo SzP sročila .Trebala si samo pisati u krug. Da to Mile moze ka k.rac nabiti .

ODGOVORITE
Name

re

13.08.2018 02:25

Hahaha kralj

Name

Zna li premijer što je DOBAR UČITELJ?

13.08.2018 05:29

Samo kratko. Ja bi da je toga još, da se duže čita.Ali i ovo je dovoljno - prolazna ocjena (2). Ovo je tekst o radnicima koji su jedni drugima bili podrška i u veselju i u tuzi, o prekovremenim satima koji se nemilice tuku, ne bi li se imalo za djecu školovat, priča o ponosu DJEČAKA koji s guštom kazuju kako njihov otac zna radit kao ČISTAČ NA ULICI. Otac radnik, otac ščistać ulica, otac zna i poštuje mog učitelju, on ga uvažavao i o njemu vodio više računa nego o sebi, priča o žuljavim rukama i priča o klincima koji su, jednostavno, ponosni na takvog oca jer sam ja IMAO DOBROG UČITELJA - koji me danas učini čovjekom. Priča je ovo o dobu kad se činilo da učo, odijelo, doktorska kecelja i naočale ODAJU LIČNOST, i znaju živjet u nekakvom suživotu, svjesni da jedni drugima nisu smetnja, već da jedni drugima trebaju. Pa i kad bi se dogodila kakva "učiteljica" koja se ne može načudit kako je mali tako pristojan i dobar đak, a starci su mu radnici, bio je to više incident nego pravilo. Danas je, dakako, sve drugačije. Danas je taman tako da nervozni vozači u skupim autima gaze SVOJ NAROD, NAROD NA TRGOVIMA prosleduje gladan jer nije dobio platu mjesecima. Danas se o DOBROM UČITELJU (s vrha vlasti) ne govori kao o umjetničkoj disciplini, narodnom nekom blagu kojeg bi se dalo zaštititi, ako će, dakako, početi zarađivati. NAPROTIV DOBROG OCA VLAST BLATI, OPTUŽUJE I NJEMU PODMEĆE DA JE IZDAJNIK SVOGA NARODA... Danas se SVOG UČITELJA odričemo gore nego kakve šuge, i stišćemo palčeve da još malo tvornica kupi makar ko... A to mogu samo oni koji nikad nisu vidjeli s koliko nježnosti mati krpa one rupe od RADOVA NA ULICI, i kako nježno rukom prelazi preko plave, grube tkanine dok je slaže nakon peglanja, jer misli da je niko ne vidi. K vragu, da ova ekipa na čelu s DODIKOM makar jednom takne tu grubu tkaninu, možda bi konačno sve shvatili. Shvatili bi da su UČITELJI odgajali ljude, ali život nas DANAS VODI DA GLAVINJAMO DA NE ZNAMO NI KUD I KAKO.

Name

Re Krug

13.08.2018 08:16

Kopiras svog gazdu. Preskocio si osnovno obrazovanje!

Name

kuku nama sa nama

12.08.2018 20:21

j...be se njemu za ovakve prozivke,a i svim ostalim,kad zasjednu na položaj

ODGOVORITE
Name

Briga

12.08.2018 21:17

Rudonju ,za kritike i argumente...covjek je izletio iz vinkla ,sve je ustanju uraditi samo da se teherana dokopa...da tamo pocne prosipati svoju pamet ,dok ga ameri i britanci ne otresu ,otres ce ga ,odsluzio je svoje ,rasprodao sve ,narod zavadijo i otjerao po bijelom svijetu... ako ,ga ko moze vratiti u vinklo...

Name

Luft Hamza

12.08.2018 20:25

Mnogi ne kontaju da je sve ovo samo jos jedan ,,Nagorno Karabah,,.

ODGOVORITE
Name

www.nezavisnikandidat.info

12.08.2018 20:29

Ovo je za anale! Ovako nešto pametno i činjenično odavno nije napisano! Autorka daje do znanja da još ima nade! Autorku javnost treba da predloži za Nobelovu nagradu! Hvala Autorki...!

ODGOVORITE
Name

BJV

12.08.2018 22:32

Slazem se, ovo je maestralno... Bravooo!

Name

re

13.08.2018 02:28

Bila dijete u ratu a još studira?!? Znaci ima joj oko 30 i umjesto da “čisti” ispite ona se bavi Dodikom.

Name

@re

13.08.2018 12:52

A cime se ti bavis i sta je poenta tvog kenjanja ovde? Nemoj skretati sa teme, a ima ih puno, argumentovanih... Ona ce bar zavrsiti faks kad god, a doticni je svoj kupio...

Name

Fear

12.08.2018 20:31

Izdrzi Dodo, Bosanci su uz tebe.

ODGOVORITE
Name

za Fear

13.08.2018 05:04

i Croacija , od rođenja . Derventa se tobom ponosi i rođaci žandari stare Jugoslavije.

Name

Olja

12.08.2018 20:34

Pokvariste "samarom" sve. Taman i da je stvaran, nesto se drugo, mnogo vaznije, uz njega provlaci, a to nikako ne valja.

ODGOVORITE
Name

doktor

12.08.2018 20:35

Bravo svaka cast

ODGOVORITE
Name

STUDENT IZ SARAJEVA

12.08.2018 20:39

NO KOMENTAR.PISMO CE ANALIZIRATI LUKAC ZA DODIKA.

ODGOVORITE
Name

?

14.08.2018 18:38

Šta je NO KOMENTAR, 'leba ti onog mekanog?

Name

mima

12.08.2018 20:42

Bravo!!!

ODGOVORITE
Name

Rumunija

12.08.2018 20:46

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=08&dd=12&nav_category=78&nav_id=1430165

ODGOVORITE
Name

Ovdje

12.08.2018 20:47

Ima istine a ima izmisljenih lazi. Da je budzet anoreksican pa ne bi se uvecale penzije koliko toliko. Nije sve tako crmo kao sto mnogi predstavljaju stanje u rs. Pa ima toga 8 sto valja u rs a vi zasljepljeni bolesnim lazima ne vidite to. Kako vama kao srpkinji ne smeta kad nas na bosansk pportalima nazivaju genocidasima i slicno a smeta vam kad nas predsednik zestoko odgovori na uvrede. Sto se cece tice ta prica uopste ne stoji. Da nas dodik ne brani od sarajeva i stranaca zivjeli bi odavno kao u turskom carstvu i ako priznajem rjecnik mu je nekada primitivan strasno. Sto se tice Zeljke pogledajte njenu biografiju i sta je sve radila i gdje. I skim se sve sastajala u politickoj karijeri. A vi je znate samo vrjedjati sa najgnusnijim lazima bez i jednog pravog dokaza. Ovi neandertalci sto se javljaju na ovaj portal su najobicniji ulicari. Sa mnogo toga se slazem s vama u pismu a sa nekim stvarima i ne

ODGOVORITE
Name

Re Ovdje

12.08.2018 21:01

Pa koliko je samo djece ubijeno u proteklom ratu koliko je bogomolja sruseno koliko kuca sruseno koliko naroda protjerano koliko naroda ranjeno imas brojeve sve tri strane koliko je koga poginulo i koje starosne dobi koliko civila pa uporedi

Name

Re

12.08.2018 21:03

Hahahaha hajde se poklopi, cuj rasle penzije, pa dizu kredite mamlaze.. vidis li da pokusavaju dobiti izbore jeftinim trikovima..

Name

ROMANIJA

12.08.2018 21:10

Ti se ubij kad ti je uciteljica iz neke seoske skole inspiracija, tvoj SNSD i Biserka su srpski narod vratili u kameno doba, dok oni pljackaju narod i srbuju u javnosti lazno, Federacija je otisla 300 godina ispred RS , to se itekako vidi po svemu. U oktobru tvoji crvendaci padaju a ti placi od muke. Zivio Vukota

Name

Banja Luka

12.08.2018 21:40

Ti portali pisu samo o cinjenicama, na koje nas narod zmiri.

Name

Bajina luka

12.08.2018 21:52

“Da nas dodik ne brani od sarajeva i stranaca zivjeli bi odavno kao u turskom carstvu“ E sad hajde objasni u kojem to Srbi carstvu žive tj. njih većina ? Pa u džungli se veći red poznaje ako će mo oko toga. Sto toliko Srba masovno ide kod tih stranaca gdje eto sasvim slučajno i Turci žive a stranci nisu po tebi dobrodošli na ove prostore . Kako to da Vučić i Dacic mole Turke da im ekonomski pomognu a ovdje kao ne može ? Jeste vi veći Srbi od onih sa desne strane Drine ? Vi kao narod zbog tog bolesnog mentalnog sklopa propadate . Neću ovo neću ono a na kraju ? Idi se liječi kod nekog doktora ali ozbiljnog bez kupljene diplome .

Name

Zzzzz

12.08.2018 21:57

Sta ti reče pa osta ziv..ALAPAČO..KODA KOGA ČUVA UUUUU OD SARAJEVA UUUUU,ZELJKA POLUTAKA,ŠPIRIĆ ZENA MUSLIMAKA GOLIĆKA OD OCA MUSLIMANA ITD,,da ti. Nenabrajam onithe cuvaju srbe MJESANCI ,MILE CUVA PARE,FOTOELJU ITERES I NJEGOVI AFERASI,svoje iterese..nedaj boze dame oni vise cuvaju pa makar otiso u PM.velis Povecavaju pezije joj Budaletino od MMF znacii kad nebudee Mile micemo nesqtati, u RS.

Name

Nemam ime

12.08.2018 22:18

Dodite u Sarajevo i prosetajte .Sarajevo nije tursko carstvo vec glavni grad BiH u kojoj i vi zivite.Sarajevu ne smeta srbski narod vec Dodikova ratnohuskacka politika.Kome je vise do rata?!

Name

Ha

12.08.2018 22:34

Rajko ti li si?

Name

Re(ovdje)alitic

13.08.2018 01:51

De malo prikane pogledaj you tube kako tvoj precjednik kaze da je bio genocid u srebrenici. De malo urazumi se kad precjednik dezerter zeli da bude patriota. Budzet RS je iscrpljen. Samo sendvicari poput tebe mogu vjerovati u povecanje penzija i plata. Zasto nespuste cijene goriva kad je barel nafte pojeftinio. Nevolim crvenu sektu, nevolim milokrada i zeljka. Ko voli da mlati patriotizmom nek to radi ali bez mene. Ja cu radije ko mile nekad, ici dalje a vi ratujte . Ionako nezivim tu gdje vi zivite. Sretno vam bilo.

Name

Nenad Cetojevic

13.08.2018 05:13

O genicidu pricaju ovi u Sarajevu a ovi i Banjaluci nekada priznaju a nekada osporavaju. Sve po politickoj potrebi,pa i sam Dodik jednom priznaje pa jednom ne. Tako i u Sarajevu jednom dignu veliku galamu pa onda se usute jer su i oni sami krivi za te zlocine. A zasto o tome raspravljati oko cega svako ima svoje misljenje jest bio i nije bio. To pokazuju i jedni i drugi svoju nesposobnost da obezbjede gradjanima bolji zivot dok se oni bahato bogate. Primjer Munira Subasic Naser Oric Bakir i drugi ali mi na sve pristajemo samo da nas lazu. Sto nas vise kradu i lazu mi ih vise volimo.

Name

Re re ovde

13.08.2018 05:40

Ja ne mogu da shvatim da ljudi sve mijesaju rat i mir nije isto.U ratu pobijeno ovoliko pa sta ako je sad neko poginuo u miru. To je ono ko na pocetku rata kada su psihopate u politici govorili pa sta neka se gine u ratu pa gine se u saobracaju. Mi smo bolesni narod i bolesni i oholi

Name

u ovom dijelo

13.08.2018 07:45

Toliko je nepismenog svijeta, da je prosto nemoguće shvatiti šta se želi reći. A, što se tiče suštine: prestanite više sa prepucavanjem nacionalistickim. U protivnom vas pitam: kako gledate na to što veliki broj naših ljudi radi u Federaciji. Jer u RS, bar u istocnom dijelu, nema institucije u kojoj je moguće zaraditi veliku platu. Osim pojedinaca na vrhu nekih firmi i preduzeća, koji su naravno bliski vlasti. Svi tražite da vas neko brani od neceg, a sanjate da vam je tamo posao. Totalno licemjerno. Zašto naši političari, oni prijašnji , a i ovi, ne urediše i ekonomski ne ojačaše ovaj naš Entitet pa da ovamo ljudi dolaze da rade za dobru platu, a ne da odlaze. Eto, mi smo i u Federaciji, i u Sloveni,i u Srbiji,i po cijeloj Evropi. Rintačimo, a niko nam ne valja, samo mi valjamo. P.S.Po danu ću ja fino raditi u nekoj lijepoj zgradi za dobru platu, a noću ću raspaliti na društvenim mrežama poželjnu retoriku.

Name

Đorđe

12.08.2018 20:47

"Dan Mladih" naša djeca proslavljaju danas širom Evrope i svijeta...

ODGOVORITE
Name

Za svake izbore

12.08.2018 20:50

Govorite da su pokradeni. Jel dokazano i jedne godine da ste u pravu

ODGOVORITE
Name

abob

13.08.2018 08:07

Svi znaju da se dogovore za svake izbore ali javno kao nema dogovora a samo se vrte u krug od rata pa do danas pa zato narod i nece vise da izlazi providni su a jedni te isti se vrte i uvezani sa biznisom lopovskim a za narod predstave e pa zato nas je sad 800 hiljada pa izvolite i dalje ali bez mladih mladi odlazeeeeeeeee a vi uzivajte u 16 vijeku

Name

Za abob

13.08.2018 12:36

Gluposti same

Name

!

14.08.2018 18:51

Pametnjakoviću, šta su gluposti? JESU GLUPOSTI ODŠTMPANI BROJ GLASAČKIH LISTIĆA VIŠE NEGO ŠTO JE BROJ GLASAČA, jel vladajuća garnitura već najavila da ce pokrasti kamione, već oni imaju plan za krađu i to naravno sve daju javno DA ĆE ONI BITI KRIVI kao i one spodobe NA PRES KONFERENCIJI kada su izašli u javnost!

Name

Trebinjac

12.08.2018 20:53

Odavno nešto bolje i pismenije nisam pročitao. Bravo! A ovi crvendaći su očigledno slijepi i na videoargumentaciju, jer, ružičaste naočale. Još jednom, bravo!

ODGOVORITE
Name

Dali ti

12.08.2018 21:01

Uopste znas kolike je milione dodik uplatio za oboljele koliko humanitarnih veceri za oboljele. Koliko porodica siromasnih je pomogo. A sta fali humanitarnim brojevima zar to nije jedan vid oomoci ugrozenima

ODGOVORITE
Name

Djeneral

13.08.2018 05:23

Jer on to iz svog džepa?

Name

jest kako nije

13.08.2018 06:14

Pomogao budzetom koji je povecao na 10 miliona.A pare u budzetu nisu njegove, vec moje koliko i njegove.Tako da sam i ja veliki humanitarac,mozda i veci posto svake godine cetiri puta darujem krv.Bruko jedna!

Name

Za djenerala

13.08.2018 10:16

Izmedju ostalog i iz svog dzepa. Pouzdana informacija. Za ovog sto daje krv lijep gest i za pohvalu al daj procitaj jos jednom sta sam napisao u komentaru. Mjesas stvari

Name

braindamaged

12.08.2018 21:16

Kakva najezda crvenih botova i snsdovskih podguznih muva, spominje se tu i cuvanje nas i podizanje penzija i odbrana RS i kako bi da nije Rudonje zivjeli u turskom carstvu. Sve nebuloza do nebuloze, spominje se i ovaj samar koji im smeta, jer crvena banda zivi daleko od entitetskih linija, a iste ne smije preci ni za svo blago ovog svijeta. Ta velicina i zastitnik nije za dva mandata posjetio ni jedno povratnicko srpsko selo bilo gdje u federaciji. Pa stoko crvena jel ti ljudi nisu za vas Srbi? Lako vam je svima srbovati iz BL i Laktasa i busati se u prsa, ajde da vas vidim koji smije u Bocinju otici gdje takodje zive Srbi samo sa vehabijama u istom selu i prenociti jednu noc dam mu sta god hoce. Misevi su to najveci ustraseni sile se samo kad su u vecini diskriminisu i druge bagatelisu, a ne moze im do imbecilnog mozga doci da ce se to isto tako vratiti njihovim sunarodnicima tamo gdje su nezasticeni i u manjini. Odgovoran politicar bi ispostovao drugima sva prava tamo gdje ga se pita a onda bi sa cvrstim argumwntima i adutima imao svo pravo da zahtijeva istoza svoje sunarodnikeu drugom entitetu, a ovi crveni izrodi glasaju protiv konstitutivnosti Srba u hrvatskim kantonima zarad sicardzijskih interesa i poslovnih kombinacija sa istim. Bando nista vam sveto nije obraza nemate mrve jedne, cojstva ni atom, a za junastvo ni culi niste.

ODGOVORITE
Name

fff

13.08.2018 05:29

mir sulejmane

Name

Da se zna..

13.08.2018 06:06

Čojstva i junaštva nema. Nema ga odavno. Ostalo zakovano u epskim narodnim pjesmama. I nigdje više.

Name

Re(brainnotdamaged)alitic

13.08.2018 06:29

Potpisujem

Name

re Brain....

13.08.2018 07:51

Sve tacno. A za fff: šta ti znaci to: Mir, Sulejmane. Daj argumente, da čujemo i tvoje cijenjeno mišljenje i koliko si pismen da vidimo.

Name

Banja Luka

12.08.2018 21:44

Dragom posiljaocu ovog pisma: ne znam ko si, ali dijelim tvoje misljenje. Hvala bogu pa su nekome oci otvorene.

ODGOVORITE
Name

LAZO

12.08.2018 22:04

Vidi KRAVE OD ČOVJEKA KAKO JE DOSLIJEDAN! FUJJ!

ODGOVORITE
Name

VAHIDB

12.08.2018 22:06

To je Mile kad mu zatreba TAKAV JE ĆOVJEK DA PRIZNA!

ODGOVORITE
Name

goran

13.08.2018 01:16

Pa dobro Dodik evo ovako da te pitam ko covek necoveka.. na vlasti si vec 12 god pa imas li imalo obraza da sam odes?? No nemas. Ali evo ovaj konentar da bude uklesan u knjigu !!! Padas ove jeseni !! Odgovorno i provereno tvrdim !!!

ODGOVORITE
Name

borac

13.08.2018 04:31

Sve istina ali i prvi komentar govori o intersnim pristalicama i jeftinim licnostima.

ODGOVORITE
Name

Niko

13.08.2018 05:12

Bez obzira na sve, svaka cast na hrabrosti a i na dosta argumentovanih detalja.

ODGOVORITE
Name

Pm

13.08.2018 06:30

Ovde se stalno piše u množini mi ovo mi ono mi smo živimo kao stoka mi nemamo mi smo na rubu gladi itd zamolila bih sve da pišu u svoje ime a ne u ime svih građana R.Srpske jer ja se ne osećam tako .Hvala lijepo.

ODGOVORITE
Name

Bobar

13.08.2018 07:15

Jedno od boljih pisama ikad napisanih! Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Aida

13.08.2018 07:19

Bravo ,, Dona ,, !

ODGOVORITE
Name

NN

13.08.2018 07:33

Baja ne odlazi nazalost kao i svi ostali politicari ove RS i BiH mi odlazimo obicni gradjanikoji nemamo od cega da zivimo.

ODGOVORITE
Name

ZA Ovdje

13.08.2018 07:48

Duso,nije ovaj portal za tebe.Teske lazi i izmisljotine mi na ovom portalu NE PODNOSIMO!

ODGOVORITE
Name

Za ovdje

13.08.2018 10:25

Hvala za ovo duso. Najvise ne volim ljude koji su zasljepljeni i slijepo vodjeni jednim portalom i jednom politikom. Kad neki politicar da neku izjavu kojeg ti ne volis udji u sustinu i dubinu onoga cega je receno. Pa sudi. Nemoj slijepo bit zasljepljena-o jednom politikom

Name

Vuk

13.08.2018 08:01

Bravo gospo-djo(djice) sve ste to ljepo napisali ,ima tog jos puno dase kaze o propustima g_dina traktoriste iz laktasa

ODGOVORITE
Name

Za Pm

13.08.2018 08:13

Nije tebi dobro.Najgore je kad ne primjecujes ljude oko sebe!To ti je bolest,jedna od najtezih.Potrazi pomoc,sa oktobrom ce ti se jos vise pogorsati.

ODGOVORITE
Name

Ooo

13.08.2018 08:29

Svi smo mi Dona Kihot, u pismu je kazano sve sta narod misli i osjeca. I pseudonin koji koristis je dokaz do koje mjere rezim ide. Bravo, djevojko!

ODGOVORITE
Name

Sreten

13.08.2018 09:16

srecan sam sto sam nepismen i glup!

ODGOVORITE
Name

Doda

13.08.2018 10:35

Srecan dan mladih!! Na sve cetiri strane svijeta rastjeranim od novokomponovanih boraca za narod ! Vidi im se ucinak borbe za narod bas!!!! Zato su postali milionski bogatasi novokomponovani u ratu i posle rata postadose pljackajuci svoj narod pod okriljem nacionalizma stjerali u torove lokalne kabadahije ostapleri predratni propaliteti i sva bagra u ratu nastala dno dna

Name

Re SRETEN

13.08.2018 12:21

Upravo zbog takvih nemožemo postići ništa.Ili si zaista nepismen i glup ili si BAJINA ŠKOLA KOJA SAMO TRABUNJA U PRAZNO. NEMOJ SE SRAMITI, BAR DANAS IMAŠ SLOBODNO BESPLATNO ŠKOLOVNJE - A KOD BISINOG MINISTRA MALEŠEVIĆA SE MOŽE KUPITI I DIPLOMA DOK SI REKAO KEKS.

Name

Sarajlija

13.08.2018 14:31

Sve potpisujem sto je gospodja rekla, sem ovih samara, citav rat sam prvo od 14/18 godina na prvoj liniji u sarajevu, na marin dvoru, i tad me ,a i sad boli neka stvar kako se neko yove, dal srboljub, dal kristijan, ili muhamed, bitno jeli covjek, za samare ne vjerujem, jer je moj kolega iz firme u kojem radim srbin Srdjan, a mogu i prezime reci, i ulicu gdje na alipasnom zivi, i ponosi se i svugdje govori da je srbin pravoslavac, a i ja ko Almir se tim ponosim sto to moze uraditi, u sarajevu radi pola republike srpske, i protiv nekih smo medjusobno i ratovali, i niko ih ruzno ni pogledao jnije, pitajte ljude koji rade, a nevjerujte debilu od dodika i gebelsovoj rtrs, posto dodik je bio svercer u proslom ratu, nek mu neko objasni da rat nije holivudski film, nego veliko sranje, jad, bijeda, patnja, koja je bila najveca glupost u istoriji ljudskog roda, jer smo svi u Bosni toliko slicni, a tako malo razliciti, te humor, te dobrota, samo eliti odgovara kvazinacionalizam, radi bogacenja, i da bi izbjegli zatvore, ljudi dragi, nit ce nestati RS, nit BIH, dajte da jos malo proyivimo ko ljudi, ako nista nasa djeca, da ne peru njemacka govna, i da ih ne gledamo na slikama, i od ljeta do ljeta.... DOSTA JE VISE FAKAT...

ODGOVORITE
Name

rosulje

13.08.2018 23:34

Živio!

Name

E "Predsjednice"!!!

14.08.2018 08:55

Od prvoga dana tvoga predsjednikovanja, nisam te dozivljavo kao svoga predsjednika. To, ne zbog mene, vec zbog tebe. Odavno, bolje reci od pocetka tvoga predsjednikovanja, zajedno sa predstavnicima vlasti u posavskim opstinama, radio si za stvaranje 3. entiteta. Neki su, na pocetku, o tome pisali, ali evo danas je to cinjenica. Pa ako si prodao jasenovacku gradju o pogromu nad srbima i...l, onda je jasno da mozes uciniti SVE pa prodati i zive srbe u Posavini ili bilo gdje. Bogu se molim da tebe i tvoju porodicu "nagradi" prema zasluama tvojim. Bice tako ako Bog da.

ODGOVORITE
Name

lijepo

14.08.2018 13:09

Lijepo, znači tako Don Kihot. Pretpostavljam da će sad i neki Sančo Pasa.

ODGOVORITE
Name

...

14.08.2018 13:29

MENE UOPŠTE NE ZANIMA, ni šta ti radiš, ni koliko si pokrao, ni koliko si oteo, utajio, prodao, ni za koliko se ti prodaješ, ni kako se zoveš me ne zanima, MENE ZANIMA, DA TI KAO PREDSEDNIK(JOS KOJI MJESEC) OVE nazovimo je države, RIJEŠIŠ UBISTVO - a znaš da je ubistvo - reče ti - Šta hoće D.D. ubili mu jedno dijete... I ZNAŠ DA SU U PITANJU VIŠE POČINIOCA JER reče ti množinu - ˝UBILI˝, DA KAŽEŠ KO SU, ZBOG ČEGA, ZAŠTO, KOGA ŠTITIŠ, OTKUDA TI PRAVO DA ŠTITIŠ, OTKUDA TI PRAVO DA OMALOVAŽAVAŠ ŽRTVU ZLOČINA, RODITELJE I LJUDE KOJI SAMO HOĆE DA UBICE NE ŠETKAJU SE MEĐU GRAĐANIMA - ili tebe BAŠ BOLI KU*** ZA GRAĐANE A? Ako te boli - IZJASNI SE JAVNO, SVAŠTA TVOJA USTA IZGOVORIŠE - NEĆE TI NI BITI PROBLEM IZGOVORITI I TO! Pa da završiš mandat KAO NEKO IOLE NORMALAN, da te pamtimo ko normalnog predsednika a ne ... SA DIJAGNOZOM!

ODGOVORITE
Name

Galeb

14.08.2018 16:39

Pismo sadrzi spremni stvari sa bratiom i pravo foca Ronhile samo nemojte zaboravi ti vratiti narodu sto ste pokrali i oplackali od naroda da vas vracaju iz Foce da vratite narodno.

ODGOVORITE
Name

govori

14.08.2018 19:06

KO SU UBICE? GOVORI-KOGA ŠTITIŠ-ČIJEG SINA-ROĐAKA-KUMA-KUR**? ĆUTNJOM ne umanjuješ zločin, VEĆ SEBI STAVLJAŠ DEKLARACIJU NA ČELO-DA SI I TI KAO PREDSEDNIK KRIV! Izjavio si - .... UBILI MU JEDNO DIJETE??? SAD KAŽI GRAĐANIMA KO SU TI ZLOČINCI KADA VEĆ ZNAŠ DA JE UBIJEN???????????????????????????????

ODGOVORITE
Name

Odakle si sele

15.08.2018 07:13

Ko Jos moze njemu I zeljki da vjeruje ,Ali ima status normalne osoba,narod umire mladi ljudi a ona zivotni vijek se povecao.On priznao da je bio genocid a sad bi opet da ispravlja u skupstini pljuje pa lize,strasno kakvo licemjerje.

ODGOVORITE