EP: Tomašević šesta u Evropi, Sandra Perković šampionka!

Srpska atletičarka Dragana Tomašević osvojila je šesto mesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu u disciplini bacanje diska.

Ostali sportovi 12.08.2018 | 08:15
EP: Tomašević šesta u Evropi, Sandra Perković šampionka!
Srpkinja je posle prve serije bila druga hicem od 57,19 metara i u tom trenutku je samo Nemica Nadin Miler bila ispred nje (63,00).

Naredne serije donele su našoj takmičarki pad, pa je posle druge i hica 58,94 bila četvrta. Treća serija je bila slabija 58,42.

Tomašević je drugi deo takmičenja dočekala kao petoplasirana, da bi je do kraja prestigla i Japanka Dejsi Osakue, pa je naša takmičarka posle nekoliko prestupa završila na šestom mestu. 

Šampionka je Hrvatica Sandra Perković kojoj je to peta uzastopna pobeda. Perković je neverovatno bacila disk u petoj seriji 67,62 što je bilo dovoljno za zlatnu medalju. 

Druga je bila Nadin Miler (63,00), treća Šanis Kraft (62,46), četvrta Klodina Vita (61,25), a peta Dejsi Osakue (59,32). U prvih deset su još bile Portugalke Sa Lilijana i Irina Rodrigez, Rumunka Aleksandra Emilijanov i Grkinja Hrisoula Anagnostopulu.

Očekivali smo da u subotnjim finalima navijamo za dve srpske atletičarke, ali smo zbog odustajanja povređene Ivane Španović ipak imali priliku da gledamo samo jednu - bacačicu diska Draganu Tomašević.  

Ona je u borbi za odličja imala zapažen nastup, posle četiri serije nalazila se na petoj poziciji (hicem od 58,94 metra), ali je ipak u preostala dva pokušaja bila neuspešna i završila je Evropsko prvenstvo u Berlinu kao šesta bacačica diska na kontinentu.

Zlato je i ove godine otišlo u Hrvatsku, gde će ga odneti najbolja tamošnja atletičarka, Sandra Perković.

Zagrepčanka rođena 1990. godine PETI put uzastopno je postala šampionka Evrope, hicem od 67,62 metra u pretposlednjoj, petoj seriji. Dok je finale odmicalo čekao se njen šampionski potez i dogodio se u kasnijoj fazi borbe za medalju.

Ovim uspehom Perkovićeva je postala prva atletičarka koja je pet puta uzastopno pobeđivala na Evropskim prvenstvima u bilo kojoj konkurenciji.

Srebro je u Berlinu pripalo Nemici Nadin Miler (63.00), a bronza njenoj zemljakinji, Šanis Kraft (62,46). One će i na pobedničkom postolju biti u drugom planu, iza atletičarke koja u ovoj disciplini vlada Evropom već osam godina.

Do ove večeri, Perkovićeva je trijumfovala u Barseloni 2010, Helsinkiju 2012, Cirihu 2014 i Amsterdamu 2016. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar