EP: Rođena braća odnijela zlato i srebro u Norvešku!

Norveški atletičari, braća Jakob i Henrik Ingebrigtsen osvojili su zlatnu i srebrnu medalju u trci na 5. 000 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu.  Dete je ČUDO: Jakob Ingebrigtsen, bolji i od braće! Narednog meseca će postati punoletan, a već oko vrata ima DVA evropska zlata.

Ostali sportovi 12.08.2018 | 08:00
EP: Rođena braća odnijela zlato i srebro u Norvešku!
Jakob Ingebrigtsen, koji ima samo 17 godina, trku završio za 13 minuta, 17 sekundi i šest stotinki.

Njemu je ovo drugo zlato u Berlinu, pošto je bio najbolji i u trci na 1.500 metara.

Njegov brat Henrik je kroz cilj prošao posle 13 minuta, 18 sekundi i 75 stotinki. Bronzanu medalju osvojio je Francuz Mohad Odunji s vremenom 13:19,14.

Henrik (27) i Filip (25) su već proslavili norveško prezime Ingebrigtsen, ali njihov najmlađi brat Jakob je zvezda u nastajanju posle sjajnog Evropskog prvenstva u Berlinu!

Jakob Ingebrigtsen, koji će tek sledećeg meseca postati punoletan, je u petak osvojio zlatnu medalju na 1.500 metara ispred Levandovskog (Poljska) i Vajtmana (Velika Britanija), i tako postao najmlađi šampion na Evropskim prvenstvima ikada - i nije se na tome zaustavio.

Mladi atletičar je slavio i na večerašnjoj trci u znatno zahtevnijoj trci na 5.000 metara - trijumfovavši ispred rođenog brata Henrika!

Činilo se da će iskusniji brat, osvajač nekoliko medalja sa evropskih prvenstava, i Morhad Amduni biti uspešniji u finišu trke, ali je tada mlađani Jakob "dodao" gas i postavio juniorski rekord s vremenom: 13 minuta, 17 sekundi i 6 stotinki.

Nema sumnje, pred ovim mladićem je sjajna budućnost i biće zanimljivo videti ga u konkurenciji afričkih atletičara koji već godinama dominiraju ovom disciplinom.

Zapamtite njegovo ime!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar