Kosovo: Srpkinji zabranili prolaz

Kosovska policija nije dozovolila koordinatoru Upravljačkog tima za Zajednicu srpskih opština (ZSO) Vinki Radosavljević da pređe administrativni prelaz Jarinje i da nastavi put ka Raškoj, gdje je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa Kosmeta.

Region 11.08.2018 | 18:39
Kosovo: Srpkinji zabranili prolaz
Njoj je, kako prenosi Televizija “Most”, albanski predstavnik Kosovske policijske službe (KPS) zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

– Na Jarinje sam došla oko 12 časova automobilom, ali mi je jedan član KPS odmah prišao i izdvojio iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog, i ovlašćenje za automobil, rekao je da ne mogu vikendom da prelazim – rekla je Radosavljevićeva.

Ona je navela da joj je albanski policajac tražio da napiše izjavu i rekao da će slučaj predati javnom tužiocu, iako, kako je istakla, nikakav prekršaj nije napravljen.

– Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire – rekla je Radosavljevićeva.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila Jarinje i da nije imala slične probleme, današnju neprijatnost ocijenila je kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO. U prilog tome ona navodi da je posljednjih mjeseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, pa vjeruje da je to izazvalo “nervozu kod nekih” zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Ona kaže da je o ovom slučaju obavijestila zamjenika kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milana Radojevića i pitala ga da li ima pravo da normalno radi svoj posao.

– Odazvaću se pozivu javnog tužioca, ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje – poručila je Radosavljevićeva.

Izvor: Srna

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Sns

11.08.2018 16:47

Svaka cast Vucicu.

ODGOVORITE
Name

A sad adio

11.08.2018 17:01

Možda voz prodje ? Ako je Kosovo Srbsko zašto Dacic ne ode malo do Kosova ?

ODGOVORITE
Name

Саша

11.08.2018 17:01

Аутономна покрајина Косово и Метохија је окупирани дио Републике Србије. Историја нас учи да ниједна окупација није вјечна.

ODGOVORITE
Name

Mir

12.08.2018 07:24

Dobro si primjetio!

Name

sarajlija

13.08.2018 13:44

Sutra i da se Kosovo vrati u sastav Srbije (što je mogućnost ravna pronalasku vode na mjesecu) ko bi dole živio?

Name

JOJA

11.08.2018 17:19

PA KAD JE OVO BILO PRIJE 10 DANA A SAD KOBAJAGI OBJAVLJENO

ODGOVORITE
Name

Baja

11.08.2018 18:10

Pa sta i mi ne damo vize Kosovskoj djeci da igraju kosarku kod nas tako da je1:1 ne gubimo jos a imamo sanse da povedemo.

ODGOVORITE
Name

@re Baja

11.08.2018 19:03

I to što nedamo vize(al date su za tvoju informaciju) mi smo ubrali poen ????????čega se pametan stidi budala se ponosi......bilo i bit če zauvijek.Samo gledaj da komšiji crkne krava živit češ sigurno dva sata više.

Name

Re

11.08.2018 23:36

Tu se Crnadak zestoko izblamiro i umjesto da djeci odobri vizu bez gluposti on je odlucio da se blamira pricom da se neki ljudi u savezu ne slazu da iko s Kosova dodje. Njegovo nije bilo da u to gura politiku i pokusa da srbuje jer za Baju je mala beba u tome. Nase je da sa susjedima napravimo dobre odnose a Pristina i Beograd ce se vec nekako dogovoriti oko sporazuma kojeg ce uskoro da objelodane.

Name

pousrbin

11.08.2018 18:22

Pa novinari što ne objaviste da je Kosovskom akademiku zabranjen ulaz u Srbiju i da ga evo vračaju svaki dan nazadAko informišete informišite i o tom ovako se stvara slika o ugroženosti samo srba što nije istina.

ODGOVORITE