Retro kombi omiljen među mladencima

Bojan Stajić ponosni je vlasnik jednog od najpoznatijih oldtajmera u Bijeljini, u pitanju je Folksvagenov model T1, star preko 50 godina. Da bi se došlo do izgleda kakvog danas ima bilo je potrebno čak 2 godine. Posebnu čar crveno-beli kombi ima zbog svog imena, Sara.

Zanimljivosti 11.08.2018 | 10:19
Retro kombi omiljen među mladencima
Od prvog dana kada je izašla na ulice Bijeljine, Sara je stekla veliku popularnost. Od tada ne prestaje da oduševljava građane. Gde god se pojavi prava je atrkcija i svi pogledi upereni su ka njoj.
“Reaguju pozitivno uglavnom, lep je osećaj kada prođete ulicama grada i nasmejete svakog prolaznika, daje neku čar svemu što sam radio do sada.”

Svoj dragoceni Folksvagen T1 Bojan je nazvao po najdragocenijoj osobi u njegovom životu.

Starija ćerka Sara bila je inspiracija za ukupno 11 crvenih kombija, a dvanaesti je u procesu restauracije.

“Svaki kombi nosi ime Sara, sa tim što se menjaju brojevi. Sara je moja najstarija ćerka po njoj je prvi dobio naziv. Postao sam prepoznatljiv po Sara kombijima, tako me neki i zovu.”

Ovaj čovek ostaje istrajan i odlučan u nameri da Saru zadrži za sebe, gotovo svakoga dana pojavi se po neki kupac koji bi takođe želeo da ima jedan ovako vredan primerak u svojoj garaži.

“Ima, svaki dan me neko pita pogotovo stranci kada dođu leti, ali on jednostavno nije na prodaju. Možda kada bi ga zamenili nekim starijim ili boljim modelom, ali za sada nije na prodaju.”

Iako iza sebe ima na desetine restauriranih modela uvek postoji i neki neostvareni cilj. To je za Bojana model Samba, specifična po 21 prozoru i po tome što ju je na ovim prostorima teško pronaći. Danas je veoma uspešan u svom poslu a za njega se zainteresovao sasvim slučajno, zahvaljujući prijatelju.

“Ja sam krenuo sasvim slučajno, upoznao sam jednog prijatelja koji je imao takav kombi T2 i on me bukvalno rečeno zarazio ovim. Sve počelo 2011. godine kada sam kupio prvi kombi, restaurirao ga. Do sada sam uradio jedanaest komada.”

Oldtajmer klub Bijeljina organizuje Bubijadu koja polako postaje tradicija, a ukoliko spadate u grupu onih retkih koji do sada nisu zapazii Saru, ova manifestacija će biti idealna prilika za to. Folksvagenov kombi T1 neće biti usamljen među Bubama toga dana, pored njega izložen će biti i model T3, a za izgled oba oldtajmera naš sagovornik inspiraciju je pronalazio na internetu.

“Pa u glavnom na internetu, jedan kombi koji imam je T1 iz 1966. godine, a drugi je T3 kamper varijanta iz 1983. godine, potpuno su restaurirani oba. Uglavnom su česti gosti na svim skupovima u regionu, išli smo i u Makedoniju na jedan skup sa njima. Iskoristio bih priliku da najavim skup u Bijeljini, treću “Bijeljinsku bubijadu”, koju organizujemo mi iz Oldtimer kluba Bijeljina. Održaće se od 17. do 19. avgusta na bazenima Banje Dvorovi, pozvao bih sve sugrađane da dođu da vide. Ja se nadam da će posećenost biti velika ove godine i da će biti oko stotinak vozila.”



RTV BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tmh

11.08.2018 17:09

Naucite sta znaci retro.

ODGOVORITE