Kada će biti gotova sanacija?

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević posjetio je danas dva paviljona Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjaluci gdje je u toku sanacija. Iako su rokovi već probijeni, ministar očekuje da će radovi biti završeni u oktobru do početka akademske godine. Iz opozicije smatraju da to neće biti rok završetka i pitaju - gdje će do tada boraviti studenti?

Republika Srpska 10.08.2018 | 22:24
Kada će biti gotova sanacija?
Početak nove akademske godine je sve bliže, radovi još uvijek nisu ušli u završnu fazu, a prvi i drugi paviljon Studentskog centra „Nikola Tesla“ i dalje izgledaju kao gradilište.

Resorni ministar, međutim, tvrdi da je zadovoljan dinamikom radova i da bi sanacija trebalo da bude završena do druge polovine oktobra, te da će kontrolisati tok završetka sanacije paviljona.

Bez obzira na ministrove vanredne kontrole, ipak bi moglo da dođe do novog probijanja rokova.

Za sanacione radove je iz budžeta Republike Srpske obezbijeđeno 3,3 miliona konveretibilnih maraka. Međutim, taj novac je dovoljan samo za unutrašnje radove i ugradnju elektro-instalacija, vodovoda i sistema grijanja.

Iz opozicije upozoravaju da je rok završetka radova već nekoliko puta produžavan. Resornog ministra pitaju gdje će biti smješteni studenti koji imaju ispite i ostale studijske obaveze i prije početka akademske godine.

Prvi i drugi paviljon studentskog centra, koji su ionako bili dotrajali, dokrajčilo je nevrijeme u decembru prošle godine. Ulazak u novi-stari smještaj čeka oko 1000 studenata.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cj

12.08.2018 03:08

DA.DA.MOZDA.NEZNAMO.

ODGOVORITE