Mladi biciklista izgubio nogu u teškom padu!

Adrien Kosta, nekada jedan od najtalentovanijih biciklista sveta, doživeo je stravičan pad, koji je nažalost rezultirao amputacijom noge.

Ostali sportovi 11.08.2018 | 17:30
Mladi biciklista izgubio nogu u teškom padu!
Kosta, koji ima samo 20 godina, pad je doživeo u Kaliforniji, brzo je bio prebačen u bolnicu gde su mu se doktori borili za život.

Amerikanac je preživao, ali je povreda bila suviše teška i komplikovana, pa su lekari morali da mu amputiraju nogu iznad kolena.

Kostu su spasli kamperi i lokalni šerif koji su videli mladog biciklistu na zemlji i pobrinuli se da bezbedno stigne do bolnice i da nije bilo njih verovatno bi izgubio život, prenose mediji u Evropi. 

Zahljujući njima i medicinskom osoblju Kosti je spasen život, ali je nažalost izgubio nogu.

Amerikanac je prošle sezone vozio za "Axeon Hagens Berman" ekipu, a godinu pre nastupao je za jedan od najboljih "World tour" timova Kvik-step Flors.

Krajem 2017. godine odlučio je da se na kratko povuče iz biciklizma i ove godine profesionalno nigde nije vozio. Ipak, važio je za buduću zvezdu, pošto je kao tinejdžer bio drugi u generalnom plasmanu na Trci oko Jute (2016. godine).

Kosta je tada završio iza Lačlana Mortona, ali ispred nekih sjajnih vozača poput Endrua Talanskog, Džona Darvina Atapume, Džoa Dombrovskog, Janeza Brajkoviča...

Sada je za mladog Amerikanca karijera bicikliste i definitivno okončana.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar