Video: "Šta da je neko dobio srčani udar na terenu?!"

Elina Svitolina, peta teniserka sveta, reagovala je na povredu protivnice Mihaele Buzarnesku na WTA turniru u Montrealu.

Tenis 10.08.2018 | 21:30
Video: "Šta da je neko dobio srčani udar na terenu?!"
Buzarnesku je doživela tešku povredu u trećem setu duela sa Svitolinom, kada je u pokušaju da stigne jednu lopticu, nezgodno stala i stradao joj je skočni zglob.

Ostala je na terenu u suzama, a potom je stadion napustila u kolicima.

"Mogla sam odmah da vidim da je u pitanju izuzetno ozbiljna povreda. Bilas am šokirana, ona je patila zbog bolova. Nisam znala šta da radim", rekla je Svitolina.

Ukrajinka je dodala da postoje rešenja da se poveća bezbednost igrača na terenu.

"Mislim da bi trebalo da uvek pored terena imamo nekoliko ljudi koji imaju medicinsko znanje jer sudija i ja nismo znali šta da radimo u ovakvoj situacijji, kada je povreda bila izuzetno ozbiljna".

U tome bi mogli da učestvuju i sami teniseri, ako bi se malo više edukovali.

"Možda bi igrači trebalo da pohađaju određene kurseve ili nešto slično, kako bi znali kako da se ponašaju u ovakvim situacijama. Na primer, šta da je neko doživeo srčani udar? Morate da reagujete u sledećem minutu, a ne da svi čekamo pet-šest minuta da neko od lekara stigne".

Za kraj, ponovila je da je tenis često suviše naporan zbog mnogih putovanja, dugih mečeva itd…

"Pod konstantnim smo pritiskom sve vreme, a i uslovi umeju da budu teški. Ako je mnogo toplo, ne znate šta može da vam se desi. Mislim da sve to mora da se popravi", zaključila je Svitolina.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar