EP: Španovićeva najboljim skokom izborila finale!

Dragana Tomašević u finalu bacanja diska! Srpska atletičarka Dragana Tomašević plasirala se u finale bacanja diska na Evropskom prvenstvu u Berlinu.  Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović u finalu Evropskog prvenstva u Berlinu braniće zlatnu medalju u skoku u dalj.  Realno najbolja - Ivana Španović u berlinskom finalu.  Skokom od 6,84 u trećoj seriji, naša atletičarka kao najbolja u konkurenciji izborila plasman u finale Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 09.08.2018 | 17:00
EP: Španovićeva najboljim skokom izborila finale!
Španović, koja je pre dve godine bila prvak Evrope u Amsterdamu, u kvalifikacijama je imala najbolji skok od svih rivalki - 6,84 iz treće serije.

Prethodno je skočila 6,56 metara, dok je u prvoj seriji prestupila.

Druga srpska atletičarka Milica Gardašević završila je takmičenje na 21. mestu skokovima 6,26 i šest metara, uz jedan prestup.

Finale je na programu u subotu od 20.05.

Dragana Tomašević u finalu bacanja diska. Srpska atletičarka Dragana Tomašević plasirala se u finale bacanja diska na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Tomaševićeva je imala rezultat 57,77 metara, koji je ostvarila u prvoj seriji. Ukupno je zauzela 10. mesto u kvalifikacijama.

Norma je bila 58,5 metra, a prebacilo je sedam atletičarki.

Finale bacanja diska je na programu u subotu od 20.20.

Nakon Ivane Španović, koja se očekivano i bez ikakvih problema (štaviše sa najboljim rezultatom) probila do finala skoka u dalj, dobili smo danas i drugu finalistkinju na Evropskom prvenstvu.

Ali u bacanju diska pošto je Dragana Tomašević hicem od 57,77 m postigla deseti rezultat u kvalifikacijama, što je uspela već u prvoj seriji takmičenja. Norma je bila 58,50 m, a prebacilo ju je sedam atletičarki. Najbolji rezultat ostvarila je neverovatna Hrvatica Sandra Perković koja je bacila disk 64,44 m. Devojka iz Zagreba, inače jedna od najboljih prijateljica Ivane Španović, osvojila je zlato na prethodna četiri EP!

“Zadovoljna sam plasmanom u finale, to je bio i cilj,  a moglo je i bolje. Ovo je moje šesto EP, peto finale. Nadam se da će biti dosta bolji rezultat u subotu, imam dosta vremena da se oporavim i spremim i što bolje dočekam finale”, rekla je srpska reprezentativka nakon kvalifikacija u Belrinu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar