Sutra počinje Sabor u Guči

Bogat program 58. po redu dragačevskog Sabora trubača, koji traje od 9. do 12. avgusta. Organizator očekuje rekordnu posetu, a u programskim sadržajima učestvovaće više od hiljadu ljudi.

Srbija 08.08.2018 | 22:51
Sutra počinje Sabor u Guči
U vreme ovogodišnjeg Sabora trubača, u Guči se može čuti samo truba - čvrsta je odluka organizacionog odbora najveće manifestacije u svetu kad je truba u pitanju. Sabor će biti otvoren u četvrtak 9. avgusta (po tradiciji u 11 časova), kod Spomenika trubaču u centru Guče, uz intoniranje himne "Sa Ovčara i Kablara" i podizanje saborske zastave.

Saborski odbor doneo je odluku da svi programski sadržaji budu besplatni. Neće se naplaćivati ni parking na javnim površinama tokom trajanja Sabora, a vlasnicima privatnih parcela ostavljena je mogućnost da, uz poštovanje zakonskih propisa, mogu organizovati parking uz naplatu karte u iznosu od 200 dinara po danu.

Prvog dana Sabora planirano je otvaranje izložbi, saborskog sajma turizma, knjiga i publikacija, kao i privredne izložbe. U večernjim satima na pozornici ispred Kulturnog centra biće priređen kulturno-umetnički program, održano takmičenje mladih orkestara i koncert pobednika 57. Sabora.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana. Prvog dana, u petak 10. avgusta, planirani su koncerti pobednika prošlogodišnjeg Sabora (Dejan Petrović i Big bend), kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje najboljeplasiranih iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu 11. avgusta sa početkom u 20 sati, kada će biti poznato i ko će osvojiti "Zlatnu trubu", dar koji 55. put dodeljuju "Večernje novosti

U nedelju, 12. avgusta, planirani su koncerti pobednika 58. Sabora, Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića.

Posetu ovogodišnjem Saboru najavili su mnogi tradicionalni gosti iz zemlje i inostranstva, kao i veći broj javnih ličnosti iz sveta politike, kulture, ekstrade, sporta i zvaničnici iz naše i susednih zemalja.

(Novosti)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Još 1980.

08.08.2018 21:01

Bio ko klinac 1980.god., kad je bilo malo ljudi, i slabo da je ko znao za to, stigao strikan iz Njemačke i odveo nas tamo sa par svojih mangupa.

ODGOVORITE
Name

Pendula

08.08.2018 21:06

Ciganjluk u otadzbini.

ODGOVORITE
Name

Semberac

08.08.2018 22:06

To je jedini ventil za mnoge pod stresom.

Name

re

09.08.2018 20:06

Teški krkanluk, od nekad zanimljivog festivala iskristalisao se ciganska truba Srbije uz razvrat i alkoholizam. dno dna

Name

Тута

09.08.2018 01:25

Тамо ће да ми иду моји, а код мене не могу доћи веле да је тешка материјална ситуација.

ODGOVORITE