Vlast 'precrtala' oficire VRS

Starješine Vojske Republike Srpske su potpuno zanemarene, a odnos Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite je neprimjeran, ocijenjeno je na konferenciji za novinare koja je održana u Banjaluci.

Republika Srpska 08.08.2018 | 22:55
Vlast 'precrtala' oficire VRS
Više od 80 odsto ove boračke populacije nema riješeno stambeno pitanje i živi u uslovima nedostojnim čovjeka, tvrde u Organizaciji starješina Vojske Republike Srpske. Naveli su i primjer pukovnika Vidoja Blagojevića, koji je nakon odslužene kazne Haškog tribunala bez krova nad glavom.

Sa problemima su, kažu, upoznali i predsjednika Srpske, ali i resornog ministra, međutim, rješenja nama. Nas, koji smo branili i stvarali Republiku Srpsku su precrtali, ističu starješine.

„Ministar Savanović mora da shvati da njegova uloga nije samo da se slika na parastosima širom Srpske, već da rješava pitanje svih boraca i predlaže odgovarajuća zakonska rješenja. Organizacija starješina osuđuje ovakav nepatriotski odnos Ministarstva za boračka pitanja prema starješinama koje su nosile Organizaciju Vojske Republike Srpske“, rekao je predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Milovan Milutinović.

Iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske ukazuju na rasipanje novaca. Najavljuju da će zatražiti detaljan pregled utroška ogromnih sredstava Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

(BN televizija)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

dusanculi

08.08.2018 21:16

Većina tih oficira su pogonsko gorivo ovog režima i što je najvažnije, okrenuli su ledja vojnicima koje su vodili od 91-95 zarad sitnih privilegija. Dal ih je sramota? Nema šanse, jer to su u duši uvijek ostali Titini vojnici. Da ih danas pitaš, Jugoslavija ili Srbija, odnosno Republika Srpska, svi će ti krišom reći, mi smo Titina vojska. I poslije svega što se desilo, oni neće i ne mogu promjeniti mišljenje. To je braćo Srbi, teška patologija!

ODGOVORITE
Name

Oficir

08.08.2018 21:48

Koji si ti govnar, da samo znaš.

Name

Igipop

08.08.2018 22:02

Izdavali jedni druge da ne idu u Hag. Tokom rata svercovali itd. Mos na prste nabrojati casne i postene

Name

dusanculi

09.08.2018 00:43

Oficiru, država ti se raspala pred očima. Hrvati i Slovenci su ti razvalili državu zajedno sa tvojim kolegama oficiriam hrvatske i slovenske nacionalnosti, a ti si pokunjeno gledao a možda im i mahao kada su odlazili iz kasarni ne shvatajući da isti nikada nisu bili jugosloveni kao ti.

Name

Re "Oficir" RASPUCHIN

09.08.2018 05:51

Шта се Ви љутите? Па човјек је рекао сушту истину. Први вам је тај Милутиновић стари Брозов "безбедњак" а наставио је служити црвене па тако и "великог бају". Зар ви "официри" мислите бацати народу прашину у очи и тражити привилегије које сте имали код Броза? Наравно , постоји један број часних официра али то је или по казаматима или на гробљима. Можда је боље да се спустите на земљу и да објелоданите ко су међу вама били шверцери , издајници и кукавице па да одвојите жито од кукоља.

Name

А

08.08.2018 21:28

Шта вам ради удружење? Имате их некаквих 1001- но. Мислим што се до сад нисте оглашавали већ сад пред изборе. Можда сад и ви шта зголубите, а. Све голи лопов

ODGOVORITE
Name

BOBA

08.08.2018 21:45

OVO ŠTO STE REKLI ZA SAVANOVIĆA SVAKA VAM ČAST SVE JE ISTINA. TO BUDALA SAMO NE VIDI.SAMO HODA PO PROSLAVAMA I POLAŽE CVIJEĆE . VI STE RATOVALI DA GLEDATE TE MEŠETARE I UVLAKAČE.SVAKA VAM JE NA MJESTU.ON NEMA NI STIDA NI SRAMA.UMISLIO DA JE BITAN .GADLJIV JE ODVRATAN.KAKO IH SAMO TAKVE NAĐU.GOLIĆKA,MAJKIĆKA,SAVANOVIĆ SVI OSTALI UMIŠLJENI POLTRONI.POZDRAV ZA SVE ČASNE BORCE I STARJEŠINE A BORCE UVLAKAČE DA NIKADA VIŠE NE GLEDAMO.U STVARI NI U RATU NISU BILI BOLJI.U MUCI SE POZNAJU JUNACI ,AKO TO NIJE U MIRU KAKO JE MOGLO BITI U RATU.SRETNO.

ODGOVORITE
Name

ma ja.....

08.08.2018 23:11

A ,gdje ste to vi bili kada su Borcima .....skidali i umanjivali ,penzije i invalidnine ,pa i u ,ratu vas je vecina bila po kojekakvim komandama ,da leko od prve linije ....i sad se javljate ,vi ste sebe davno otpisali ne cineci nista ,vama je Curguz kom ,bataljona bio ,sve i svja da ne kazem glavni baja .

Name

OFICIR

09.08.2018 01:01

OVAJ RAT SU IZNIJELI REZERVNI OFICIRI.SVAKA ČAST I AKTIVNIM OFICIRIMA KOJI SU SE PRIKLJUČILI 1992.NEZNAM KOLIKO JE TAČNA BROJKA NEGDJE OKO 12%POGINULO JE OFICIRSKOG KADRA. SAVANOVIĆA NEKA JE SRAMOTA DO DESETOG KOLJENJA I GDJE SE ON POJAVI NA OBILJEZAVANJU ODMAH NAPUSTITI. NIŠTA BOLE NI ZA SAVČIĆA. VI KOJI PAMETUJETE RAT SE NE MOŽE VODITI BEZ ŽRTAVA.OFICIRI SU NEZAHVALNOM NARODU SLUŽI LI KAO DEŽURNI KRIVCI.KADA BILO DA BILO SAMI ĆE TE SEBI KOMANDOVATI. ŠTA OVO UDRUŽENJE IMA SA IZBORIMA NEKA SVAKO GASA PO SVOJOJ SAVJESTI. ODMAH PRETVARAJ U POLITIČKI MANIR.

Name

BANJA LUKA

08.08.2018 22:50

Jesu vam i Bilbija i Orić srpski oficiri Srbska čast tj Srbska nečast puko si Mile sa svim tim sljamom oko sebe.

ODGOVORITE
Name

ZA MAJU

09.08.2018 08:29

UPRAVU STE, ALI POLITIKA JE PROSTITUCIJA.IMA LA JE EŠALON OFICIRA ČIJA JE KOMANDA BILA ZAMNOM. I KADA JE RAT ZAVRŠEN ODBAČENI SU.DRUGI EŠALON JE BIO KUHARSKI I POLITIČKI, VJERSKI I KLIMOGLAVI KOJI SU DOŠLI NA POLOŽAJE I SLIJEPO IZVRŠAVA LI POLITIKU KOJU SU ČINI LI RETNI DEZERTERI,PROFITERI I LIFERANTI. POSEBNO SU SE BORILI DA NAS ŠTO VIŠE ISPORUČE HAGU I OPTIZE PRED SUDOVIMA BiH. ŽIVOT RATNOG OFICIRA KOJI JE BIO NA PRVOJ LINIJI U ROVU NJEGOV ŽIVOT NEBI NIKOME POŽELIO. PROČITAJ TE JOŠ JEDANPUT KNJIGU,, SVE ĆE TO NAROD POZLATITI,, OD LAZE LAZAREVIĆA I ONDA JE ZAPALITE JER TOČAK ISTORIJE SE OKRENUO ZA JEDAN VIJEK I NIŠTA SE PREMA RATNIKU NIJE PROMJENULO.

Name

goran

09.08.2018 05:52

Ukinuti.

ODGOVORITE
Name

Vuk

09.08.2018 07:35

E moji srbi ,daj srbinu vlast pa ces vidjet kakav je covjek.

ODGOVORITE
Name

Radomir Popović

09.08.2018 08:14

ja sam poručnik po činu rezervni imam status borca prve kategorije kom ćete u 4 l.p.bataljonu 2 l.p.majevičke brigade komandovao sam četom 3 godine na birou rada sam od 20.06.1996 godine nikad nije mi niko ponudio bilo kakav posao u Zvorniku obolio sam nemogu u invalidsku penziju komisija me odbila 2012 godine sa svojim stručnim spremom mogu raditi puno radno vreme 8 sati saobraćaju školu i kv.vozač tad sam imao 57 napunio sam 18.05.2018 puni 60 godina nemam Provo do 2019 na mjesečni dodatak živim sa suprugom od socijalne pomoći radio sam svugde kod različitih privatnika u toku rata sam obolio hronični reumatar primio sam 155 maraka na godišnjem nivou kao i svi ostali borci nisam ni u kakvoj boračkoj organizaciji general Savčić kad je izabran mislio sam nešto će se uraditi pozdrav svim oficirima aktivnim i rezervnim i borcima od zvanog popa sa Majevice

ODGOVORITE
Name

0001

09.08.2018 08:26

Šta mlati ovaj Milutinović on I njemu slični što buču po tv pokrali su od ovog naroda sve što se pokrasti može tuzakali državu koja ih je plaćala za godisnje odmore regresa tople obroke i sve to naplatili a navodno bili u ratu a porodice vecine njih u srbiji.Neki potparoli sminkerski oficiri ko paunovi se šepurili dok većina vojnika nije imala ni uniformu,sad oni nešto traže.kako ih nije sramota.

ODGOVORITE
Name

Vladimir

09.08.2018 09:46

Interesantno, neki dan ste napadali Lukača da je unovčio svoj patriotizam , a sada podržavate one koji hoće da ga unovče. Zar i samo niste pisali kako se u rat nije išlo da bi to kasnije naplatio....

ODGOVORITE