Drama srpske porodice na KiM

Meštanka Leposavića je na Fejsbuku napisala da je njena porodica doživela torturu prilikom povratka na Kosovo i Metohiju.

Srbija 07.08.2018 | 19:54
Drama srpske porodice na KiM
Zorica Janićijević-Vučetić je navela da je u ponedeljak na graničkom prelazu Jarinje stajala ogromna kolona vozila čekajući na prelaz.

”Stajali smo sat vreme na i još uvek smo bili daleko od prelaza. Deca su sve vreme pocrcala od vrućine i čekanja, okrenuli smo auto i pošli zaobilaznim putem na selo Mure gde nas je sačekala kosovska policija albanske nacionalnosti”, navela je.

Vučetićeva je dodala i da su zbog “kršenja njihovog zakona i nedozvoljenog prelaza morali da ih privedu u policijsku stanicu u Leposaviću”.

“Dok je prvi džip išao ispred nas, drugi džip nas je sačekao u Poštenju, prateći nas. Između dva policijska džipa pod rotacijom, kao najveći kriminalci, privedeni smo u stanicu sa dvoje male dece. Posle sat i po držeći decu uplakanu i na suncu, muž je molio da puste samo decu."

"Neki policajci su okretali glavu kao da se ništa ne dešava dok su se deca gušila u suzama, sve dok se građani Leposavića nisu okupili ispred stanice, blokirali put i tražili komandira. Pušteni smo tek kad se pojavio komandir stanice Aleksandar Filipović. Muž je bio zadržan još sat vremena gde su od njega tražili, neki policajci, da u izjavi ne navodi da smo ja i deca bili sa njim”, napisala je Vučetićeva.



(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

mitar

07.08.2018 19:22

Krenula kuma sa sjecom livadom i sad treba da je svi žalimoTreba je kazniti ko i svakoga ko pređe mimo zvaničnog prelaza.

ODGOVORITE
Name

čedo

07.08.2018 19:46

Čuj pustili ih nakon dva sata??????Pa pokušaj tako ući u Rumuniju Bugarsku preko polja nečeš izaći ni za pola godine.Šta sad treba da mi svi u Srbiji mislimo kako vas maltretiraju ni krive ni nedužne:::::::::

ODGOVORITE
Name

Lazar

08.08.2018 03:59

Ali to je srpska zemlja vjekovima pa primi podstanare objavio.

Name

@re Lazar

08.08.2018 08:55

Izgleda gdje god ima utobus srba to je srpska zemlja.......hahahahahahahahahahah jeli i voda srpska.kokoš mačka pas trava paradajz........dojadili ste i bogu i narodu sa tim ""srpska"