EP: Sjajna trka, Čaba Silađi u finalu, Semberac Velja bez medalje!

Stjepanović sedmi na 200 metara slobodno.  Srpski plivač Velimir Stjepanović zauzeo je sedmo mesto u finalu trke na 200 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Glazgovu. Nacionalni rekord Silađija za finale Evropskog prvenstva.  Srpski plivač Čaba Silađi plasirao se u finale trke na 50 metara prsno na Evropskom prvenstvu u Glazgovu.  Srpski plivač imao treće vreme u polufinalu i s takvom formom može do medalje.

Ostali sportovi 07.08.2018 | 19:15
EP: Sjajna trka, Čaba Silađi u finalu, Semberac Velja bez medalje!
Silađi je u polufinalnoj trci ostvario vreme od 26,99 sekundi, čime je oborio nacionalni rekord Srbije.

On je na taj način došao do druge pozicije u svojoj polufinalnoj grupi, a treće ukupno na 50 metara prsno.

Prvi je bio Italijan Fabio Skocoli (26,80), dok je kao najbolji u drugoj grupi plivao Britanac Adam Piti sa vremenom 26,23 što je novi rekord šampionata. 

Finale na 50 metara slobodnim stilom je na programu u sredu od 17:48.

Velja odlično krenuo, ali ostao bez snage! Velimir Stjepanović, ipak, daleko od medalje u kraulu.

Mladi Britanac je iznenadio u finalu trke 200 metara kraul!

Dankan Skot, rođen 1997. godine, sjajno je otplivao finiš finalne trke na Evropskom prvenstvu u Glazgovu i zasluženo se okitio zlatnom medaljom vremenom 1 minut, 45 sekundi i 34 stotinke.

Momak koji je plivao u stazi broj "8", iza sebe je ostavio Danasa Rapsisa (Litvanija) i Mihaila Dovgaljuka (Rusija).

Srpski plivač Velja Stjepanović, koji je plivao u stazi broj "1" je dobro počeo, drugi "okrenuo" na 50 metara, ali je ostatak trke otplivao ispod svog nivoa i na kraju je završio kao sedmoplasirani što sigurno nije rezultat koji će perfekcionistu kakav je on - zadovoljiti.

Anja Crevar ostala je "prva ispod crte" posle dve polufinalne trke na 200 metara slobodnim stilom i tako joj je izmakla borba za medalju...

Talentovana srpska plivačica iz Pančeva, koja ima tek 18 godina, bila je četvrta u svojoj grupi i vremenom 2 minuta, 14 sekundi i 5 stotih oborila je državni rekord naše zemlje, ali ipak nije prošla u finale.

Petoplasirana iz druge polufinalne grupe Fantin Lesafr bila je brža s vremenom 2:13.13.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar