Nema bezbolnog rješenja za KiM

Rješenje problema Kosova i Metohije nam je neophodno i to što prije, iz više razloga, rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić i dodao da Srbija postizanje rješenja ne vidi kao pobjedu, već kao budućnost.

Srbija 07.08.2018 | 12:06
Nema bezbolnog rješenja za KiM
Vučić je u obraćanju javnosti istakao da nam rješenje treba da bi obezbijedili dugotrajan mir Srba i Albanaca, sigurnosti naših građana, prostor za dalji ekonomski razvoj i popravljanje demografske slike.

Predsjednik Srbije je rekao da nema lakog, jednostavnog, niti bezbolnog rješenja pitanja Kosova i Metohije.

"Ja takvo rešenje nikada nisam obećao, niti takvog ima, izuzev za neozbiljne, neodgovorne i površne ljude", rekao je Vučić.

Podsjetio je da je Beograd ispunio sve obaveze iz Briselskog sporazuma, a Priština nije, odnosno nije formirala Zajednicu srpskih opština, zbog čega ne možemo da uživamo prava predviđena Briselskim sporazumom i implementacionim planom, a koja proizlaze iz ovlašćenja ZSO.

Dva su, kaže, moguća puta: da Srbi sami to preduzmu, protiv čega inače nema razumnih argumenata, ali je opasnost jednostrana reakcija Prištine, što bi mnogi u svijetu jedva dočekali, jer bi to bio uvod za konačni "obračun" Prištine sa sjeverom KiM i da mimo volje Srba, uprkos sporazumu s NATO, uđu na sjever i preuzmu kontrolu nad vitalnim resursima.

"Nastavićemo zato da se borimo da dobijemo najviše što možemo, a da izgubimo najmanje što moramo", rekao je Vučić.

Istakao je da će pažljivo pratiti dešavanja u međunarodnoj zajednici, insistirati na svojim pravima i birati trenutak za poteze koji će garantovati mir, stabilnost i bezbjednost građana.

"Zato ćemo nastaviti rad sa Srpskom listom i našim narodom i znati kako da dođemo do ostavrenja svojih prava", kaže Vučić.

Najavio je da će insistirati na odnosu prema SPC i formiranju zaštićenih zona.

"Bavićemo se i pitanjem imovine: privatne i lične imovine Srba na KiM, imovine SPC, imovine u vlasništvu privrednih subjekata registrovanih izvan KiM, te državne i društvene imovine na teritoriji Kosova i Metohije", dodao je predsjednik Srbije.

Izvor: Tanjug

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Najveci Izdajnik

07.08.2018 10:14

Stisli ga stranci da dovrsi do kraja predaju i priznanje Kosova.Sever je izuzeo iz pravnog sistema Briselskim sporazumom,uveo carinu na Jarinje,telekom predao pristini,sudovi predati Pristini itd.To da je Tadic uradio razapeli bi ga na terazijama a on zapeo za neki zso koja nema nikakva zakonodavna niti izvrsna ovlast.

ODGOVORITE
Name

Vlado

07.08.2018 10:46

Baš tako! ZSO je manje više u rangu Kulturno Umjetničkog Društva.

Name

Duduk

07.08.2018 10:49

Znao je to on odavno, to je Lija a ne Vuk.

Name

Gavro

07.08.2018 11:23

Izdajnik možda ali ne bih se složio u potpunosti sa tom konstatacijom, Mene više zapanjuje ovo njegovo gotovo histerično obraćanje narodu kroz svakodnevne šuplje konferencije za štampu , na kojima nema ništa.Pošteno govoreći Kosovo je gotova stvar , podjele nema , ZSO nema , dobro je da ostane uža Srbija.A Vučić je danas prikaz današnje Srbije izgubljene u vremenu i prostoru koja ne može razlučiti realne činjenice na jednoj strani i srpske epske pjesme na drugoj strani.To je država za izbjegavati u životu , pa kom se sviđa , a kom se ne sviđa

Name

Re

07.08.2018 11:27

U pravu su Amerikanci ( CIA ), citiram: ŠTO JE VEĆI EKSTREMISTA SA NJIM JE LAKŠE PREGOVARATI! Kosovo je davno otišlo, a sve ostalo je prazna priča za narod, nažalost...

Name

Mimo

07.08.2018 10:45

Gledajte vi kako da odbranite uzi Srbiju od sipaca.

ODGOVORITE
Name

Kap preko čaše

07.08.2018 13:59

Događaji poslednjih dana su crni rezime svih politika i pojedinaca, "branitelja" KiM. Čitam više puta Vučićevu izjavu, ne umijem naći smisao izrečenog?. Ne mogu da izdvojim ikakvu misaonu vodilju, za budućnost ovog naroda. Sve su neke fraze, čak i velike riječi, u kontekstu su male, mizerne i neobećavajuće. Da li je moguće da su ovo pitanje svi vodili i doveli do tačke, da nema dalje?...

Name

Atv@

07.08.2018 11:14

Kosovo je svakako izgubljeno.Sad treba cuvati Nis I Presevsku dolinu.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

07.08.2018 11:56

@Atv@, po tebi "pametnjakoviću", treba se odma pripremiti za odbranu Beograda. Tako AV i prolazi u Srbiji, budući da je narod relitijima zaglupljen....

Name

vučiću

07.08.2018 11:42

Eto ti nam reci, mi mislili da je Kosovo Srbija. Toliko smo glupi da nas svaki jebeni političar iskoristi za svoje interese.

ODGOVORITE
Name

Влајко

07.08.2018 11:46

Ако су питања Космета и РС повезана, онда испада да је и РС на климавим ногама као и Космет, да и код нас влада криминал као и на Космету, и да и нама треба оспоравати право на независност као и Космету.

ODGOVORITE
Name

Re

07.08.2018 12:47

Dobro jutro Kolumbo.

Name

Leptir

07.08.2018 15:17

Kosovo je gotova priča,,daj boze da nam ne uzmu Niš,Vranje.Mic po mic i eto njih do Beograda.

ODGOVORITE
Name

Metohija

07.08.2018 15:32

Tvoje je da ,,Kosovo,,priznas ili ne priznas,ako priznas to je kraj price,ako ne priznas,cuti ,gledaj svoja posla,sacekaj sledeci svjetski rat,kada se velike sile zabave o svom jadu e onda i ti rijesi pitanje ,,Kosova,,.

ODGOVORITE