U štrajku zbog ubistva advokata

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedelju dana zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda.

Srbija 30.07.2018 | 07:42
U štrajku zbog ubistva advokata
Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori. Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rešenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti", saopšteno je iz advokatske komore.

Obe komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave verodostojne informacije koje će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića. Visinu nagrade odrediće Upravni odbor komore na sednici.

Prethodno je predsednik AKS Viktor Gostiljac u izjavi za Tanjug rekao da će ovim povodom tražiti hitan sastanak sa ministrima pravde i policije kao i da se formira poseban istražni tim koji bi činili predstavnici tužilaštva, policije i advokature s ciljem brzog pronalaženja počinilaca.

Time bi se, kako je naveo, poslala jasna poruka svakome ko misli da može ubiti advokata i proći nekažnjeno. Ognjanović je ubijen u subotu uveče na Novom Beogradu, u bloku 23, a njegov sin (26) je ranjen u ruku. 

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Rob

30.07.2018 08:00

Svi Advokati su zlo da ga nema većeg.Ko petlja sa advokatima i doktorima naj... je u zivotu.

ODGOVORITE
Name

SAMY

30.07.2018 10:42

Da li je gospoda strajkovala kad je neko drugi bio ubijen

Name

SARAJEVO

30.07.2018 08:07

JAVNI POZIV ADVOKATSKOJ KOMORI BEOGRA DA PRUZITE PRAVNU POMOC PORODICI DRAGICEVIC DAVORA U BRATSKOJ REP.SRPSKOJ BIH.STIDENT JE UBIJEN. SAUCESCE PORODICI POK.ADVOKATA.OSUDJUJEM UBISTVA MA KO BIO.

ODGOVORITE
Name

Azriel

30.07.2018 10:23

Advokati nisu Karitas ili Merhamet nego samo pare i pare a pare daju sudijama i tuziocima a u ovom slucaju sudije i tuzioci su vec limitarini da ne smiju uzeti novac jer je druga strana mocnija politicki i finansijski i tu nema pomaka osim da FBI preuzme drzavu sto je ne moguce.

Name

Advokati su najveca mafija Zajedno sa Sudijama

30.07.2018 08:08

Advokat je osoba koja posreduje u davanju novca izmedju kriminalca i sudije.Sudija vidi predmet koliko je ovaj ukrao i onda kaze meni toliko dobice uslovno ili nesto sl a advokat jos doda svoj dio i kaze toliko ti je.Dobar advokat je onaj koji je dobar sa sto vise korumpiranih sudija a ne onaj koji je bolje ucio u skoli.

ODGOVORITE
Name

Drr mrr

30.07.2018 15:17

Advokati su veliko zlo cim on brani ubicu znaj kakavi su to ljudi nije mi zao niti jednog kad ovako zavrsi.

ODGOVORITE
Name

Em

30.07.2018 20:35

Advokati brane ubice kao stosu obranili marijanovice a Jelena pokojna nejma nikog od svoih bliznji inikad niko zanju nece odgovarat sto makar jedan Advokat nije stao na njenu stranu besplatno radi njene mladosti injene kcerke odbranise ubicu marijanovice oni suje ubili to svako zna.

ODGOVORITE