Kako izabrati banju u Srbiji prema zdravstvenom stanju?

Pogrešno odabrano mesto za odmor može da izazove zdravstvene probleme, pa je veoma važno odlazak u banju planirati prema oboljenju koje putnik oseća.

Putovanja 29.07.2018 | 13:30
Kako izabrati banju u Srbiji prema zdravstvenom stanju?
Tako, recimo, ljudi sa visokim pritiskom ne bi trebalo da idu u turistička mesta na visokoj nadmorskoj visini, već u lečilišta koja pogoduju njihovoj dijagnozi.

Bogutovačka banja se nalazi blizu Kraljeva i ima tri izvora mineralnih voda, koje se koriste za piće i kupanje. Najčešće bolesti koje se ovde uspešno tretiraju su srce i krvni sudovi, ginekološka oboljenja, neurološka oboljenja, lokomotorni sistem i reumatizam.

Bukovička banja je, takođe, idealna za ljude koji imaju problema sa srcem i krvnim sudovima, poremećen metabolizam i neurološka oboljenja. Nalazi se kod Aranđelovca, u podnožju planine Bukulje.

Gamzigradska banja ima termomineralne izvore temperature od 43 stepena. Tretira nekoliko bolesti kao što su srce i krvni sudovi, lokomotorni sistem, neurološka oboljenja i reumatizam.

Niška banja je samo deset kilometara udaljena od grada, a ima tri stacionara za goste. Leči srce i krvne sudove, respiratorne bolesti i reumatizam, kao i ortopedske bolesti.

Novopazarska banja ima 14 izdašnih izvora različitih temperatura i odlični su za srce i krvne sudove, lokomotorni sistem, neurološka oboljenja, reumatizam, nezarazne bolesti kože.

Ovčar banja je blizu Čačka na 278 metara nadmorske visine, pa je odlična za oboljenja srca i krvnih sudova, lokomotorni sistem, neurološka oboljenja, reumatizam i nezarazne bolesti kože.

Selters je iako blizu Beograda, prava oaza zdravlja i leči srce i krvne sudove, lokomotorni sistem i reumatizam. Opremljena je i modernim velnes sadržajima.

Stari Slankamen je dobar za obolele od bolesti srca i krvnih sudova, lokomotorni sistem, neurološka oboljenja i reumatizam.

Vrnjačka banja je poznata po lečenju šećerne bolesti, ali je dobra i za srce i krvne sudove, gastrointestalni trakt, ginekološka oboljenja, metabolizam, neurološka oboljenja i urinarni trakt, pišu "Novosti".

B 92
foto:internet

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ruza

29.07.2018 19:59

Nije navedeno da su sve efikasne u liječenju niskog krvnog pritiska jer kad čujete kolike su cijene boravka u njima pritisak vam odmah skoči.

ODGOVORITE
Name

ups

30.07.2018 11:15

Maestralan komentar. Usput, sve i jedna lijeci sve. Da umreš od smijeha.

Name

Ivan

30.07.2018 13:11

Da, ni bezveznijih mjesta ni većih cijena.

Name

Realist

31.07.2018 07:03

Kad neko pomenu visoke cijene srpskih banja. Nedavno sam bio u Ovčar banji pored Čačka. Ulaz na banju za cijelodnevno kupanje je samo 300 dinara (oko 5KM). Kompletan ručak sa pićem oko 10KM. Otiđite malo u Sloveniju pa onda pričajte o visokim cijenama banja.

ODGOVORITE