Bolji uslovi za magarce i mazge na Santoriniju

Vlasti grčkog ostrva Santorini odlučile su da zaštite mazge i magarce koji po paklenoj vrućini nose turiste po uzbrdicama ostrva. Osim što će životinje morati da imaju ograničeno „radno vreme“ i teret, vlasnici će morati da im obezbede i hranu, osveženje i pauze nekoliko puta dnevno.

Zanimljivosti 29.07.2018 | 13:09
Bolji uslovi za magarce i mazge na Santoriniju
Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak gazde koji tuče svog magarca, u petak je organizovan protestni skup koji se završio metežom, a kada su se strasti primirile, vlasti su objavile niz mera za zaštitu magaraca.

Životinjama će ubuduće morati da bude osigurano dovoljno hrane i vode, kao i odmor u hladu, dok će njihovi radni sati i nosivi teret biti ograničeni, a vlasnici koji to ne poštuju biće kažnjeni.

Santorini, ostrvo koje se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznato je po belim kućama, poslednjih godina teško se nosi sa sve većom navalom turista.

Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji tu mogu pristati i u broju dolazaka na ostrvo.

Takođe, problem sa kojim se magarci i mazge tokom sezone suočavaju svakodnevno je i težina turista koji su sve češće gojazni. Jedan od načina na koji lokalno stanovništvo planira da se izbori sa tim je uzgoj posebne kombinacije magarca i snažnije mazge.

RTS
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milorad valisavce gledaj i citaj ovo

30.07.2018 06:28

Bolje stite magarce i mazge nego radnike Republike Srpske. Bijedna vlado Milokrada Dodika . Ugledaj se ako nista na ovo .

ODGOVORITE