Blizak susret Dačić - Pacoli

Srpski i kosovski šefovi diplomatija Ivica Dačić i Bedžet Pacoli imali su pre dva dana "bliski susret" u Vašingtonu (SAD) gde su ovog puta, "licem u lice", razmenili nekoliko rečenica.

Srbija 29.07.2018 | 13:00
Blizak susret Dačić - Pacoli
Njih dvojica su u Americi prisustvovali Ministarskoj konferenciji posvećenoj religijskim slobodama gde su se između ostalog i fotografisali, a samo jedna osoba ih je delila da ne budu tik jedan uz drugog. Oni su razmenili i po koju rečenicu na ovom skupu.

"Pitao me je šta sam radio u Meksiku, a ja sam mu rekao da ne smem da mu kažem. Ne znam kako je on to shvatio, ja sam bio ozbiljan, pa neka razmišlja", rekao je Dačić za "Blic".

Inače, Dačićeve i Pacolijeve međusobne "prozivke" nisu iznenađenje, a naročioto su učestale od kada su pojedine zemlje počele da povlače priznanja kosovske nezavisnosti.

"Misterija" oko još jednog putovanja desila se i početkom jula, kada je Dačić najavio da ide na službeni put, ali nije hteo da kaže gde.

"Danas idem na put, a neću reći gde. Nek Pacoli razmišlja", rekao tada Dačić.

Njega je Pacoli tih dana, kada je Dačić objavio da je Papua Nova Gvineja povukla priznanje nezavisnosti Kosova, optužio za klevetu.

Ovo nije jedini put da se ova "igra" sa objavama i demantijima dešava, u čemu glavnu ulogu ima Pacoli, koji je inače na sebe po dolasku na vlast preuzeo obavezu da što veći broj zemalja privoli da priznaju kosovsku nezavisnost.

Tako se svaki put do sada, tačnije šest puta, koliko je država povuklo priznanje, desilo da kada Dačić saopšti o kojoj se zemlji radi, Pacoli reaguje tako što za svaku od njih ima objašnjenje.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Svi bi da operu ruke

29.07.2018 12:35

Sve se promijenilo. Kosovo ima sve manju podrsku u svijetu a mnoge zemlje prisituju svoje priznanje. Na zapadu mnogi ne zele ni da pricaju o svim svojim greskama na Balkanu .

ODGOVORITE
Name

Zvaničan razgovor

29.07.2018 13:07

Zasto nije upriličen sastanak o religijskim i egzistencijalnim slobodama srpskog naroda na KiM, jer je ovo relevantno mjesto? Tome i služe ovakvi skupovi, da se dogovore i riješe, bar dijelom, neka pitanja ili pokrenu inicijative? Ove rečenice između zvaničnika su kao dječije pitalice, besmislene i beznačajne u ovom trenutku.

ODGOVORITE
Name

Drr mrr

30.07.2018 15:18

Oooo pa vidi ti starih drugara sve sami sljamovi.

ODGOVORITE