Desničari puštali pjesme Tompsona

U Srbu u hrvatskoj opštini Gračac danas se obilježava Dan ustanka naroda Hrvatske, a istovremeno ekstremno desna Autohtona Hrvatska stranka prava (A-HSP) na čelu sa Draženom Kelemincem organizovala je kontraskup na kome pušta pjesme Marka Perkovića Tompsona.

Region 28.07.2018 | 17:50
Desničari puštali pjesme Tompsona
U nekadašnjoj Jugoslaviji, 27. jul se službeno slavio kao Dan ustanka naroda Hrvatske, ali je taj praznik ukinut nakon osamostaljenja Hrvatske, prenosi Index.hr.

Govoreći na skupu, koji se održava kod spomenika ustanku, saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovca uporedio je današnje stanje u društvu sa vremenima antifašističke borbe.

"Bilo je za sve mjesta i za socijaliste i za liberale i za konzervativce. Danas svjedočimo da se to mjesto sužava, da treba biti mjesta samo za one jedne, samo za desne. I što dalje, to sve desnije", rekao je Pupovac.

Skup su organizovali Srpsko narodnog vijeća (SNV), Savez antifašističkih boraca i antifašista i opština Gračac u Srbu, a kako je najavljeno na njemu bi trebalo da govore i bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, predstavnici opštine i istoričari.

Obilježavanje je okupilo stotine antifašista iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca poginulim partizanima iz Dalmacije.

Kao i prethodnih godina, kontraskup u Srbu održava ekstremno desna Autohtona Hrvatska stranka prava (A-HSP) na čelu s redikulom Draženom Kelemincem.

Kako se navodi, nekoliko desetina desničara je stalo iza policijske blokade, nekoliko stotina metara od glavne manifestacije i preko razglasa puštalo pjesme Marka Perkovića Tompsona.

Izvor: Index.hr

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

28.07.2018 16:50

Skup antifasista na kome bi trebao da govori i Stipe Mesic.Takodje na drugom skupu desnicara bi trebao da govori i Pupovac.

ODGOVORITE
Name

Privid

29.07.2018 11:29

Uzrok za ovakvo ponassnje leži u činjenici da Hrvatima daju podršku EU, zapad i konačno Vatikan. Srbi i antifašisti su minorni, sve je Don Kihotivsko jurišanje u kvazi demokratskom sistemu. Uvijek su bili nacionalni, sada pogotovo, silni i puni sebe, tompson im dodje kao nacionalna muzika.

Name

Dire Straits

28.07.2018 17:55

Srbi i jesu dizali ustanak na cijeloj teritoriji Jugoslavije pa tako i u Hrvatskoj. Hrvati su bili u ustašama i domobranima /ogromna većina, čast malobrojnim/, a onda su se 1945.godine prelili u partizane. Pogledajte samo snimak ulaska Nijemaca u Zagreb 10.aprila 1941.godine i sve će Vam biti jasno. Da ima ljudskosti i pravde u EU oni bi davno reagovali. Tako da ovo danas a i ranije , to busanje u ustaška prsa nije ništa novo.

ODGOVORITE
Name

000

28.07.2018 18:39

Stric od Stipe Mesica,Marko Mesic vodja ustaske legije kod Staljingrada.Zarobljen sa svojom legijom od Rusa a onda 1945 presli u komuniste i to kao licno obezbjedjenje Tita.

Name

cetnici

28.07.2018 18:42

Presli u partizane1947 godine.

Name

Heo

28.07.2018 21:19

Prvi slobodan grad ili juden frei je bio Beograd.sta reci Ö ääh.

Name

слобода

29.07.2018 08:48

Ови хрвати стварно немају ни стида ни срама,они дизали неке устанке?! Против кога,против самих себе? Њихов ни један владар није говорио српским језиком којим се они служе,све и једном окупатору су служили и скуте му љубили...а протест у Србу баш онако хрватски назив...

ODGOVORITE
Name

Svjetski

30.07.2018 08:34

Svjetski pogled u vezi GLUPSONA, dovodi Hrvatsku u velike probleme ! ! ! Imaju uticajne drzave koje to dobro posmatraju. Neko mora biti odgovoran !

ODGOVORITE