Dačić o Kosovu: Nećemo odustati

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da se mnogima ne dopadaju uspjesi naše diplomatije i što niz zemalja preispituje svoje pozicije prema Kosovu i Metohiji, ali da Srbija neće odustati.

Srbija 24.07.2018 | 08:45
Dačić o Kosovu: Nećemo odustati
''Od nas se traži da prestanemo sa lobiranjem za povlačenje priznanja, a da istovremeno Priština sa svojim mentorima nastavi sa lobiranjem za povlačenje priznavanja Kosova. To neće moći'', istakao je Dačić u izjavi za današnje “Večernje novosti”, povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da je od Beograda zatraženo “primirje” u lobiranju kod pojedinih zemalja da povuku odluku o priznavanju kosovske nezavisnosti kako bi pravno obavezujući sporazum o normalizaciji donosa bio “donet u miru”.

''Ne znam u kakvim drugim okolnostima bi mogao da se postigne sporazum između Beograda i Prištine nego u miru. Očigledno je da Haradinaj gubi živce i da mu je postao manir da prijeti i pominje rat. Zanima me samo da li taj njegov rječnik odobravaju i njihovi saveznici'', rekao je Dačić za “Novosti”.

Izvor: Tanjug

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Drr mrr

24.07.2018 06:55

Smijesan si kao i uvjek svi znamo ko je Ivica Davic.

ODGOVORITE
Name

Re

24.07.2018 15:07

Ivica potpisao Briselski sporazum, i gurnuo Kosovo ka nezavisnosti. Pa uloga njega i SPS-a za RSK....bruka ko vodi Srbe. LUSTRACIJA!

Name

JOVAN

24.07.2018 06:59

JA NEZNAM DALI TI COVECE UOPSTE SPAVAS. ZVIZNUCES COVECE MISLECI PUNO NA KOSOVO

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

24.07.2018 07:08

Sto bi kaz'o nas Baja....AJ NE SERI

ODGOVORITE
Name

Svasta

24.07.2018 08:07

A ko to povlaci,Zanzibar,balubalu,cungalunga i tako te zemlje ako su uopste zemlje.

ODGOVORITE
Name

Istoricar

24.07.2018 08:09

Ljudi, Pametnice, budaletine, Srbi....... Kosovo je gotova stvar za sva vremena i nikad ali bas nikad vise Kosovo nece biti srpsko. Amerikanci i Rusi su davnih dana podjelili svoje kolonije u Europi a vi glupi Amerofili i Rusofili jos zivite u snovima i mislite da su Ameri i Rusi neprijatelji. 1)EU se raspada, 2) Francuska, Njemacka, Spanija i Italija pucaju kao drzave i za 20 godina ih nema. 3) Juzna Francuska, dio Njemacke, Andaluzija postaju islamske drzave u Europi, 4) Albanija, Kosovo, Srbija, BiH, Grcka i Makedonija postaju nove stare teritorije Turske jer je Putin vec dao Erdoganu blagoslov za Balkan uz uslov da ovaj Tursku vuce prema Rusiji kao sto i radi, 5)Poljska, Madjarska, Ceska, Slovacka, Austrija, Bavarska (kada napusti Njemacku), Rumunija, Ukrajina, Hrvatska i Slovenija osnivaju neki novi centralno europski vojno ekonomski savez a visegradska alijansa je upravo pocetak toga. Zemlje bivse austrougarske i nekad velika Poljska se polako oporavljaju od ekonomske, kulturne i industrijske katastrofe koje su pretrpljele zivjeci pod cizmom staljinizma i buducnost je definitivno njihova. Sve u svemu za neke zemlje europe ima nade ali mi smo opet osudjeni na islamsku i tursku cizmu a sve to zato sto nasi Rusofili i Amerofili slijepo vjeruju Rusiji i Americi koje iskreno nije briga za nas. Bolje da na vrijeme zakacimo voz koji se zove visegradska alijanska i pridruzimo se Poljacima i Madjarima. Poljska i Madjarska bi tako povukli priznanje Kosova a to je ogromna stvar jer su to europske zemlje i njihovo misljenje je ipak bitno. Uz njih bi priznanje povukla i Austrija a uz nju bi na kraju Hrvatska morala povuci priznanje zbog pritiska od strane Madjara, Poljaka i Austrije pa bi i oni to ucinili jer ne zele izgubiti svoje nove saveznike buduci da znaju kako su njihova braca Njemci vec islamizirani i izgubljeni. Samo zaboraviti Ruse i Amere pa sklopiti savez sa Madjarima i Poljacima. Zivi bili pa vidjeli da je buducnost njihova a mi postajemo islamski amanet ako budemo slusali rusofile i amerofile.

ODGOVORITE
Name

Re

24.07.2018 08:27

Sve je tacno,svaka ti cast na objasnjenju,razumjet cete valjda i oni koji nemisle tako.

Name

Dodo Vezir

24.07.2018 08:30

A đeće Dodik.Radili i on na tom planu da bude mozda Vezir.

Name

Nikola

24.07.2018 08:45

Potrosio si puno vremena na pisanje teksta sumnjive vrijednosti. Ocigledno je da nisi srbin vec musliman ili hrvat, cita ti se ostrascenost iz napisanog. Kosovo je nase, a evidentno je da cemo da morati vracati oruzanim putem.

Name

Re NIKOLA

24.07.2018 17:20

Bravo Nikola. Koliko članova porodice šalješ u rat? Ja niti jednog. Samo ne posustajte, izdržite.

ODGOVORITE