SLS: "Trio J" za lagan start Zvezde!

Zvezda sa 3:0 krenula u odbranu titule, sledi borba za Ligu šampiona! Crvena zvezda uspešno je započela odbranu titule ubedljivom pobedom nad Dinamom iz Vranja u prvom kolu nove sezone Superlige Srbije – 3:0 (1:0).  Gosti iz Vranja pogodili su stativu već u 2. minutu, ali posle toga je bilo samo pitanje vremena kada i koliko puta će im crveno-beli zatresti mrežu.  Zvezda dobra, Joveljić u golgeterskom modu, Jovančić – odličan: Sad na Suduvu! Crveno-beli na prvenstvenoj premijeri lako savladali Dinamo – 3:0.

Fudbal 20.07.2018 | 22:10
SLS: "Trio J" za lagan start Zvezde!
Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su očekivanu pobedu nad Dinamom iz Vranja - 3:0 (1:0) u meču prvog kola Superlige Srbije 2018/19.

Vođstvo je posle dugog perioda jalove inicijative doneo Dušan Jovančić u 41. minutu, na 2:0 je povisio mladi Dejan Joveljić u 51, a konačnih 3:0 u 76. minutu je postavio Milan Jevtović.

Njemu je to, kao i Jovančiću, bio prvenac u Zvezdinom dresu, dok se Joveljić pogotkom samo nadovezao na efikasan finiš prošle sezone, tokom koga je na tri meča dao tri gola.

U petak uveče igrali su još Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 (1:1).

Domaćin je u 13. minutu poveo preko Beka Fofane, ali je u 29. minutu izjednačio Dimić i promene rezultata više nije bilo.

Trener Zvezde Vladan Milojević je, sasvim očekivano, odlučio da između dve utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona odmori veliki broj standardnih prvotimaca.

Iz početne postave sa revanša protiv Spartaksa, od prvog minuta su zaigrali samo Degenek, Jovičić i Ebisilio, koji je posle pedesetak minuta ustupio mesto Nenadu Milijašu.

Debitovali su nekadašnji golman Voždovca Zoran Popović i levi bek iz sopstvenog omladinskog pogona, 18-godišnji Aleksa Terzić, dok su Jovančić, Dejan Meleg i Jevtović prvi put bili "starteri" na zvaničnoj utakmici.

Podsećamo da crveno-beli u utorak od 20.30 dočekuju litvanskog prvaka Suduvu, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok u drugom kolu Superlige opet igraju na "Marakani", protiv niškog Radničkog.

Napadač Dinama, Zakarija Suraka iz Gane, mogao je možda da zakomplikuje utakmicu da je dobar trk u 2. minutu završio malo preciznijim udarcem. Nakon što se oslobodio Degeneka, on je matirao Popovića, ali ne i stativu, tako da je Dinamo propustio šansu da šokira malobrojne navijače.

Od tog trenutka su se ređali napadi crveno-belih, kojima je dirigovao Jovančić, bivši kapiten Vojvodine.

On je u 41. minutu zasluženo "probio led" kada je posle stative Degeneka primio loptu na oko 15 metara od gola i lukavim udarcem savladao odličnog golmana Uroša Đurića.

Početak drugog poluvremena doneo je mini-šou Joveljića. Ovaj talentovani 18-godišnjak je posle postignutog gola nastavio da "kidiše" i mogao je bar još dva puta da se upiše u strelce. Bez obzira na to, zalaganjem, kretanjem i nalaženjem na pravim mestima, ponovo je zaslužio prelaznu ocenu.

Kada se činilo da bi meč mogao da se završi pobedom šampiona od "samo" 2:0, Jevtović je posle osvojene lopte na sredini terena i kombinacije sa Milijašom ušao u kazneni prostor i plasiranim udarcem ostavio Đurića bez šanse da odbrani - 3:0!

Zvezda dobra, Joveljić u svom golgeterskom modu, Jovančić više nego vrlo dobar! Tako bi se mogla opisati premijera srpskog šampiona protiv Dinama iz Vranja (3:0) koja je poslužila Vladanu Milojeviću kao idealna predigra za Suduvu.

Bilo je i nezadovoljstva među 5000 navijača na Marakani - posebno u početnoj fazi meča, ali je kombinovani tim Crvene zvezde položio ispit i misiju odbrane titule počeo na način koji podrazumeva dres Crvene zvezde – pobedom.

Ponovo je širio ruke Vladan Milojević nezadovoljan otvaranjem, ali je iz prvenstvene premijere dobio ono što je tražio. Najmanje jednog ozbiljnog aduta za najteže sezonske meča. Da, mislimo na doskorašnjeg kapitena Vojvodine Dušana Jovančića, apsolutno najznačajnijeg igrača u večerašnjoj postavi crveno-belih. Postigao je gol, ali je to najmanje bitno. Odigrao je racionalno, čvrsto kreativno i hrabro, pošto je preuzimao odgovornost. Kao što je to radio Mičel Donald, ili kao što radi Nenad Krstičić.

Mlade i nejake tinejdžerske mišiće nastavio je da pumpa Dejan Joveljić, lepom reakcijom u 52.minutu. Mogao je da postigne još jedan ili dva pogotka, ali je pokazao da može predatorskim njuhom da polako kupuje poverenje šefa stručnog štaba.



Odmorio je Milojević Borjana, Savića, Stojkovića, Rodića, Radonjića, Bena i dao priliku Lorencu Ebesilijuda se još malo podigne. Delovalo je to bolje nego ranije, mada bi Holanđanin i u utorak morao da nastavi uzlaznom linijom.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ostao je dosledan prošlogodišnjim principima i ponovo „izmešao“ tim uoči važne evropske utakmice. Oči zvezdaša ove večeri u Ljutice Bogdana bile su usmerne ka pitomcima omladinske škole Dejanu Joveljiću i debitantu na mestu levog beka Aleksi Terziću, ali je za kadedrom sedeo Dušan Jovančić. Iskusni vezista, doskorašnji član Vojvodine, iskreirao je brdo akcija domaćina i ponašao se kao da je pojeo kilo soli na Marakani.

Bio je apsolutni gazda veznog reda pogodio je stativu, prikrivao lutanja i prenaglašene ambicije Lorenca Ebesilija i Dejana Melega i zaslužio je da ga pomiluje ruka fudbalske pravde u 42.minutu. Tada jeJovančić ispratio pogođenu stativu Degeneka i sa nekih deset metara pogodio bliži ugao Uroša Đurića. Radio je identične stvari kao Mičel Donald u svojim najboljim šampionskim danima u crveno-belom dresu.

Navijači Crvene zvezde su pre tog trenutka verovatno očekivali više, ali imalo je šta da se vidi na najvećem srpskom stadionu. Mogli su Vranjanci istorisko gostovanje u Ljutice Bogdana da otvore golom pošto je Suraka izbacio u trku Miloša Degeneka i potom pogodio stativu. Ponovo je Milojevićev tim imao problema sa defanzivno orjentisanim rivalom, ali je stvarao šanse.

Novajlija Jevtović je pokazao hitrinu i osećaj za prostor, ali je promašio tri kolosalne prilike. Uvek ga je nadmudrivao Uroš Đurić koji je dobro reagovao i posle pokušaja Srđana Babića.

Mladi Aleksa Terzić je demonstirao brzinu i hrabrost da krene napred, verovatno pokušavajući da se nametne u ulozi Milana Rodića posle odlaska reprezentativca Srbije. Crveno-beli su na njihovu sreću postigli gol na vreme i olakšali sebi posao.

Do tog trenutka je praktično trajao ozbiljan otpor Vranjanaca. Posle ih je dokrajčio Dejan Joveljić i stigao do četvrtog pogotka u seniorskoj konkurenciji. Imao je trenutke lepe saradnje sa klasićem Terzićem. Promašio je zicer, pogodio stativu, zatim je Jevtović na asistenciju Milijaša stigao do prvenca.





CRVENA ZVEZDA – DINAMO 3:0 (1:0)
/Jovančić 41, Joveljić 51, Jevtović 76/

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović – Gobeljić, Degenek, Babić, Terzić – Jovičić - Meleg, Jovančić, Ebisilio (od 53. Milijaš), Jevtović – Joveljić.

DINAMO (4-4-2): U.Đurić – Lilić (od 50. Stanković), Pavišić, N.Đurić, Vukajlović – Okamijan, Tasić (od 46. Tasić), Antić, Sićović (od 71. Stojković) – Dimitrov, Suraka.

SUPERLIGA – 1.KOLO

Petak

Crvena zvezda - Dinamo Vranje 3:0 (1:0)
/Jovančić 41, Joveljić 51, Jevtović 76/

Vojvodina - Mladost 1:1 (1:1)
/Fofana 13 - Dimić 29/

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar