Lauš, kao u prošlom vijeku

Mještani banjalučkog naselja Lauš nezadovoljni su što još nisu završeni radovi na kolovozu u nekoliko ulica, koji su počeli još u februaru ove godine. Kažu da ne mogu normalno voziti niti pješke proći ulicom prepunom rupa.

Republika Srpska 18.07.2018 | 22:53
Lauš, kao u prošlom vijeku
Na svega stotinjak metara lokalnog puta, ulicom Dr Božidara Adžije, rupa do rupe. Ovakva situacija vlada od februara, kada se krenulo sa radovima u ovom banjalučkom naselju. Iako je prošlo skoro pola godine, radovi nisu gotovi, a ni ne zna se kada bi mogli biti.

„Ja sam strahovito ogorčen kao građanin, kao ratni-vojni invalid, kao veteran rata, kao dijete rata, kao čovjek koji ima ženu i dvoje djece. Gdje ja živim? Vi vidite na šta liči ova ulica, ovo je počelo u zimu da se radi i dan danas se ne završava. Ja ne mogu da prihvatim da je moj đed hodao po sredini ulice, moj pokojni otac, hodam ja. Ja ne mogu dozvoliti da moj sin hoda po sredini ulice“, kaže mještanin Milomir Klincov.

„Mašinerija dođe jedan dan, deset ih nema i tako se to dešava iz dana u dan. Kiša padne, oblo jeste, sve odnese, djeca prolaze, školarci, kako će proći? I ko je odgovoran za to? Od februara mjeseca ne može napraviti 100 metara puta“, kaže Borislav Milaković.

„Svaki dan prolazim autom ovdje, a jednu sam felgu već razbio. Mislim da ovo ovdje nije u redu, da u 21. vijeku, da vozimo ovako auto. Dobro bi bilo da uzmemo svi konjska kola pa da idemo kočijama“, dodao je Dragan Matić.

Mještane ne zanima ko je odgovoran za ovakvu situaciju. Žele samo da se problem što prije riješi.

„Neka se ulica dovede u red kakva je bila prije 20 godina. Bolja je bila prije 20 godina nego sada“, kaže Milaković.

„Ono što ja tražim od njih, tražim od vlasti jeste da imam dvije trake, da imam trotoar, da imam znakove nosivosti, da imam znakove zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, da pauk radi u svojoj službi“, poručio je Klincov.

I mi smo se obratili nadležnoj službi u Upravi Grada. Pitali smo šta planiraju preduzeti u vezi sa ovim problemom i kada mještani mogu očekivati njegovo rješenje.

Odgovor nismo dobili.

Građani poručuju da njih ne interesuju nikakvi pisani odgovori od strane Grada, već traže da nadležni djeluju konkretno, da izađu na teren i suoče se sa problemima kojih nije malo.

(BN televizija)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Piksi

18.07.2018 21:01

Eto ga, čuveni “konzorcijum Prijedorputevi-Kozaraputevi”...realno služi da izvlači pare za političare i Čorokala.

ODGOVORITE
Name

Re

19.07.2018 05:43

Ne zna se ko je bolji za sisanje budžeta, Čorokalo, Kaja ili najveći Slobo?

Name

Milosa Matica

18.07.2018 21:25

Ma kako niste i kod nas svratili nama iz Bozidara Adzije kisa sve donijela. Branimo se od poplave svaki drugi dan. Sljunka dva kubika pred kucom imamo,sve odvode zacepilo. Haos. Al imamo kisobrane u Gospodskoj

ODGOVORITE
Name

Piksi

19.07.2018 05:43

je budala.

Name

Роки

19.07.2018 07:16

Додик ствара етно ентитет Република Српска. Странци ће да навале да виде домородачка племена и макадам у центру престонице. Процват туризма, пирамиде у Египту се бити мала атракција да Додиков Пашалук.

ODGOVORITE
Name

Ruza

19.07.2018 07:20

CIJELA BANJA LUKA NE KAO JEDNA VELIKA RUPA

ODGOVORITE
Name

Naja

19.07.2018 07:55

Strpite se još malo, u oktobru su izbori. Dva dana prije izbora stavit će malo tankog asfalta taman da Mile i ekipa dobiju vaše glasove. Poslije prve kiše opet će te imati i Milu i rupe.

ODGOVORITE
Name

Boxon

19.07.2018 08:22

Lauš je najveće naselje u Banja Luci i tamo nema apsolutno ništa od sadržaja koji krase druga naselja. Nema igrališta, nema teretane na otvorenom (ima par sprava u blatu), nema parkova, nema opštinske kancelarije, pol. stanica Lauš je u drugom naselju... Propast. Zato kaznite političare na izborima. I poziciju i opoziciju. Jer ovo sa Laušem predugo traje.

ODGOVORITE
Name

Naja

19.07.2018 12:50

Strpite se još malo, u oktobru su izbori. Dva dana prije izbora stavit će malo tankog asfalta taman da Mile i ekipa dobiju vaše glasove. Poslije prve kiše opet će te imati i Milu i rupe.

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.07.2018 13:47

S tim da i u proslom vijeku su ako nista onda barem vodili racuna o gradskim podrucjima. Da nam nije gradjevina jos iz doba austrougarske, licili bi na kombinaciju Turske i komunizma, mada (u pojedinim slucajevima) mi smo uspijeli i austrougarsku gradnju da zapustimo.

ODGOVORITE