LŠ: Trnava izbacila Zrinjski! I još...

Majstorija Todorovića dovoljna samo za remi.  Šampion BiH nije uspio da nadoknadi "minus" od jednog gola iz prvog meča u Trnavi, pa nakon mostarskih 1:1 završava kvalifikacije u Ligi šampiona, te ih nastavlja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.  Ispali prvaci Slovenije, BiH. . .  Olimpija na čelu sa srpskim trenerom Ilijom Stolicom nije izgubila u Azerbejdžanu, ali nije ni prošla.  Gurban Gurbanov izbacio Stolicu, Šerif se raspucao, Slovaci preživeli Mostar.  OIimpija odigrala bez golova u revanšu sa Karabagom i nije nadoknadila gol minusa iz prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 18.07.2018 | 21:20
LŠ: Trnava izbacila Zrinjski! I još...
Mostarski Zrinjski kvalifikacije za Ligu šampiona završio je već na prvoj prepreci.

Aktuelni šampion BiH, nakon minimalnog poraza u Trnavi (0:1), nije uspio pred svojim navijačima da ostvari trijumf koji bi ga odveo dalje.

Mostarci su odigrali samo 1:1 protiv Spartaka.

ZRINJSKI - SPARTAK 1:1 (0:1)

Slobodno se može reći da je Zrinjski i na ovom meču, baš kao i u Slovačkoj, bio bolji rival. Kada se pogleda statistika, tim Ante Miše imao je veći posjed lopte, više šuteva, dok su gosti iz jedine prave prilike došli do gola.

Desilo se to u 15. minutu. Bila je to uigrana akcija nakon prekida, Rada je centrirao, a kapiten gostiju Grendel sjajno pogodio za vođstvo.

Nakon primljenog gola, fudbaleri Zrinjskog kao da su se predali. Rijetko su "plemići" dolazili u šansu za izdjednačenje, ali su u nastavku odigrali daleko bolje.

Već u uvodnim minutima drugog poluvremena bilo je očigledno da su Mostarci krenuli odlučnije, a takva igra isplatila se u 58. minutu, kada je Todorović postigao pravi evrogol.

Ipak, to je bilo sve od domaćina. Pokušavali su do kraja igrači Zrinjskog doći bar do utješne pobjede, ali ostalo je 1:1, iako su imali nekoliko dobrih prilika za slavlje.

Ovako, put Zrinjskog u kvalifikacijama za Ligu šampiona se završava u prvom kolu, pa će takmičenje u Evropi nastaviti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će igrati protiv Valete sa Malte.

Prvi duel na programu je u Mostaru već 26. jula, a revanš na Malti 2. avgusta.

ZRINJSKI: Brkić, Galić, Barišić, Aćimović, Stojkić, Todorović, Hairlahović (81. Pezer), Jakovljević, Rustemović (53. Bencun), Filipović (75. Jović), Bilbija. Trener: Ante Miše.

SPARTAK: Kudi, Kadlec, Grendel (79. Oravec), Hladik, Čonka, Godal, Tot (17. Mizenbek), Rada, Jirka, Grešak, Ego (82. Jarović). Trener: Radoslav Latal.

Ispali prvaci Slovenije, BiH... Olimpija na čelu sa srpskim trenerom Ilijom Stolicom nije izgubila u Azerbejdžanu, ali nije ni prošla.

Druge i poslednje večeri 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona nije viđeno iznenađenje.

Olimpija iz Ljubljane, na čelu sa srpskim trenerom Ilijom Stolicom (na slici) gostovala je Karabagu i bila joj je potrebna pobeda, ali je nije ostvarila.

Karabag - Olimpija 0:0 (prvi meč 1:0)

Slovenački prvak odigrao je nerešeno bez golova i tako se preselio u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok će Karabag od sledeće nedelje u drugom kolu igrati protiv albanskog Kukešija.

Sledeći rival Stoličinog tima u novoustanovljenoj "stazi šampiona" u Ligi Evrope biće Krusejders, predstavnik Severne Irske.

Za Ljubljančane su u Azerbejdžanu igrali srpski internacionalci Marko Gajić i Marko Putinčanin, ali nisu uspeli da sa saigračima naprave iznenađenje. Gajić, koji je ovog leta prešao u Olimpiju iz Voždovca, u petom minutu nadoknade vremena dobio je crveni karton.

Gurban Gurbanov izbacio Stolicu, Šerif se raspucao, Slovaci preživeli Mostar! OIimpija odigrala bez golova u revanšu sa Karabagom i nije nadoknadila gol minusa iz prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ilija Stolica i Olimpija nisu uspeli. Slovenački šampion eliminisan je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je u revanšu odigrao bez golova na gostovanju azerbejdžanskom Karabagu na čijoj klupi sedi Gurban Gurbanov. U prvoj utakmici bilo je 1:0 za prvaka Azerbejdžana.

Olimpija ni u revanšu nije blistala, a Karabag je imao inicijativu, iako su gosti morali da jure rezultat. U prvom poluvremenu domaćin je propustio dve dobre prilike. Najpre u 15. minutu nije uspeo Mahir Madatov, a tri minuta kasnije ni Simeon Slavčev.

Tek u nastavku utakmice Zmajčeki su počeli da pokazuju neke znake života. U 57. minutu je Dino Stiglecprobao glavom, ali je Vagner dobro intervenisao. I to je otprilike bilo sve od Olimpije na ovoj utakmici.

Moldavski Šerif je bio uspešan u revanšu i na svom terenu ubedljivo savladao gruzijski Torpedo Kutaisi sa 3:0. Tako su domaći nadomestili 1:2 iz prvog meča.

Večeras je dvostruki strelac za prvaka Moldavije bio brazilski napadač Žoalison u 40. i 55. minutu, a mrežu Torpeda prvi je zatresao Badibanga u devetom minutu.

BENTNER SPASILAC ROZENBORGA
 
Najdramatičniji dvomeč završen je u Norveškoj, gde je tamošnji šampion Rozenborg u nadoknadi vremena izborio plasman.

Poznati danski napadač, "Lord" Niklas Bentner postigao je gol u 94. minutu i ipak doneo prolaz nekada redovnom učesniku grupne faze, u kojoj je poslednji put bio u sezoni 2007/08.

Gosti sa Islanda su doneli sa sobom prednost, postigli važan gol, ali je Bentner drugim pogotkom na utakmici sprečio iznenađenje.

Rozenborg - Valur 3:1 (prvi meč 0:1)

Norveški prvak igraće u sledećem kolu protiv Seltika, a Valur će u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Santa Kolome iz Andore.

Drama i sporni penali u Trondhajmu – Lord provukao Rozenborg kroz iglene uši! Astana rutinski protiv Sutjeske u Nikšiću, Despotović dao gol i asistirao.

Kakva je to frka bila na stadionu Lerkendal u Trondhajmu! Ipak, norveški Rozenborg je uz mnogo sreće pobedio islandski Valur sa 3:1 i plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvoj utakmici na Islandu bilo je 1:0 za Valur.

Večeras je samo par minuta delilo prvaka Islanda od velikog uspeha, ali je junak domaćih navijača iskusni Niklas Bendtner u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio sa bele tačke za konačan rezultat.

Prethodio je navodni prekršaj Lidsona u kaznenom prostoru, mada je pitanje da li je kontakt bio dovoljan za najstroži udarac.

To je bila druga diskutabilna situacija na utakmici, a prva se desila u 85. minutu kada je i Valur došao do penala zbog navodnog prekršaja Lundema. Tada je mrežu Rozenborga pogodio Kristin Sigurdsona i odškrinuo vrata Valuru ka velikom uspeha. Ali, nije Islanđanima bilo suđeno večeras.

Rozenborg je bio bolji rival tokom cele utakmice, ali se Valur kvalitetno branio. Ipak, tek u 55. minutu uspeli su domaći da slome otpor Islanđana i to takođe sa bele tačke. Pogađate – precizan je bio Bendtner.

Danski napadač se u 72. minutu našao u ulozi asistenta, a mrežu Valura pogodio je Anders Trondsen i delovalo je da meč ulazi u nešto mirniju završnicu. Taj utisak, međutim, bio je pogrešan.

Plasman u naredno kolo kvalifikacija ostvarila je i kazahstanska Astana koja je i u revanš meču u Nikšiću pobedila Sutjesku sa 2:0. Prvi meč završen je trijumfom Astane od 1:0. Strelac prvog gola za goste večeras bio je bivši napadač Zvezde Đorđe Despotović u 38. minutu, a konačan rezultat postavio jeSerkizan Mužikov, a ovaj put Despotović je bio asistent. Ceo meč u dresu Astane odigrao je i reprezentativac Srbije Antonio Rukavina.

Rezultati:

1. kolo kvalifikacija:

Karabag (Azerbejdžan) - Olimpija (Slovenija) 0:0 prvi meč 1:0
Šerif (Moldavija) - Torpedo (Gruzija) 3:0, prvi meč 1:2
Zrinjski (BiH) - Trnava (Slovačka) 1:1, prvi meč 0:1
Rozenborg (Norveška) - Valur (Island) 3:1 prvi meč 0:1
Sutjeska (Crna Gora) - Astana (Kazahstan) 0:2 prvi meč 0:1
Seltik (Škotska) - Alaškert (Jermenija) U TOKU prvi meč 3:0

odigrano u utorak:

HJK (Finska) - Vikingur (Farska Ostrva) 3:1 (3:1), prvi meč 2:1
Valeta (Malta) - Kukeši (Albanija) 1:1 (0:0), prvi meč 0:0
APEOL (Kipar) - Suduva (Litvanija) 1:0 (1:0), prvi meč 1:3
Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Flora (Estonija) 3:1(2:0), prvi meč 4:1
Malme (Švedska) - Drita (Kosovo) 2:0 (0:0), prvi meč 3:0
TNS (Vels) - Škendija (Makedonija)4:0 (3:0), prvi meč 0:5
MOL Vidi (Mađarska) - Didelanž (Luksemburg) 2:1 (1:0), prvi meč 1:1
Crvena zvezda (Srbija) - Spartaks (Letonija) 2:0 (0:0), prvi meč 0:0
Krosajders (S. Irska) - Ludogorec (Bugarska)0:2 (0:1), prvi meč 0:7
Legija (Poljska) - Kork Siti (Irska) 3:0 (1:0), prvi meč 1:0

Izvor: mondo.ba/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar