EP: Potopljena i Rusija, Srbija već u 1/4-finalu!

Reprezentacije Srbije savladala je Rusiju u meču drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni – 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).  "Potopljena" i Rusija, četvrtfinale sasvim blizu! Reprezentacija Srbije u petak (11. 00) protiv Slovačke treba da "overi" prvo mesto u D grupi Evropskog prvenstva.  Gde ih vide, tu ih dave – Srbija je i dalje noćna mora za Rusiju! Srpski delfini upisali i 19 uzastopnu pobedu nad Zbornajom.

Ostali sportovi 18.07.2018 | 19:55
EP: Potopljena i Rusija, Srbija već u 1/4-finalu!
'Delfini' su, posle rutinskog trijumfa nad Rumunijom na otvaranju (11:5), bez većih problema izašli na kraj i sa 'Zbornajom' i već posle dve odigrane utakmice obezbedili prvo mesto, odnosno automatski se plasirali u četvrtinu finala i obezbedili sebi više vremena za odmor.

Momci Dejana Savića poslednji susret u grupnoj fazi igraju u petak od 11 časova, kada će im rival biti selekcija Slovačke.

Nisu naši momci previše zapinjali, odigrali su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, ali se mora istaći da su i Rusi odigrali veoma dobar duel, svakako najbolji u svim okršajima sa našom selekcijom.

Međutim, to je bilo dovoljno samo da se održe do poluvremena (6:5), da bi pitanje pobednika i definitivno bilo rešeno u trećoj četvrtini kada pravimo seriju od 3:0 i definitivno prelamamo meč u našu korist.

Samo se Viktor Rašović i Sava Ranđelović nisu upisivali u listu strelaca, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Dušan Mandić pogađali su po dva puta, dok su Miloš Ćuk, Duško Pjetlović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović i debitant Nemanja Vico bili precizni po jednom.

Branislav Mitrović odbranio je deset od devetnaest upućenih udaraca,

Kod Rusa su Stepan Andrjukov, Konstantin Harkov i Ivan Nagaev postigli po dva gola.

Srbija po četvrti put uzastopno brani zlatnu medalju na Starom kontinentu.

Nova pobeda trostrukih uzastopnih evropskih prvaka na kontinentalnom šampionatu u Barseloni!

Rusi su u meču drugog kola bili itekako "tvrd orah", posebno u prvom poluvremenu, ali je serija od 3:0 na početku treće četvrtine odlučila u korist "delfina".

Srbija - Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)!

Dvostruki strelci bili su Filip Filipović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić, dok su mrežu po jednom zatresli Duško Pijetlović, Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Nemanja Vico i Nikola Jakšić.

Srpski vaterpolisti vode na tabeli sa šest bodova, prate ih Rusija i Rumunija sa po tri, a na dnu je Slovačka bez bodova.

Upravo Slovaci će biti rival izabranicima Dejana Savića u poslednjem kolu grupne faze.

Oni su u sredu izgubili od Rumuna 9:5, pre toga od Rusa 12:6, tako da bi taj meč (petak, 11.00) zaista trebalo da bude samo formalnost za naš tim, na putu do plasmana u četvrtfinale.

Kao pobednici grupe D, "delfini" bi čekali pobednika utakmice osmine finala A2 - C3, a to bi mogli da budu poraženi iz derbija Italija - Mađarska i selekcija Holandije.

Iako je Rusija potvrdila uzlazni trend, nagovešten osmim mestom na Svetskom prvenstvu 2017, ipak je Srbija bila ta koja je kontrolisala meč od početka do kraja.

U nekim fazama smo imali slabu realizaciju igrača više i ne tako dobru odbranu, pa je protivnik u drugoj četvrtini tri puta dolazio u rezultatski "egal".

Na poluvreme se pogotkom Mandića ipak otišlo sa minimalnim vođstvom "delfina" (6:5), a u prva tri minuta treće deonice, usledio je "blickrig" u režiji Prlainovića (na asistenciju Filipovića), Mitrovića i Mandića. Srbija je povela 9:5 i svojim kvalitetom i iskustvom do kraja meča držala Ruse na bezbednom odstojanju.

Imali su u poslednjim sekundama šut za samo 11:10, ali Branislav Mitrović im sigurnom intervencijom nije dozvolio ni toliko.

Nije važno koji grad, nije važno koje takmičenja, nije važno ni koje je godišnje doba. Jedna stvar je sigurna – Srbija pobeđuje Rusiju u vaterpolu. Tako je bilo i danas u drugom kolu D grupe na Evropskom prvenstvu u Barseloni, gde su Delfini slavili sa 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

Bio je to ozbiljan test za srpske vaterpoliste s obzirom da su Rusi u poslednje vreme počeli da podižu formu. U trećem kolu ekipu Dejana Savića očekuje duel sa Rumunijom za prvo mesto u grupi koje donosi i više odmora i direktan plasman u četvrtfinale.

Nisu srpski vaterpolisti briljirali danas, ali su na momente igrali zaista na visokom nivou i u skladu sa epitetom jednog od glavnih favorita za novu titulu evropskog šampiona.

Bilo je danas i nekih elemenata u igri koji nisu uvek funkcionisali, možda pre svega u napadu, ali današnja partija svakako predstavlja dobru uvertiru za dalji tok takmičenja u Barseloni.

Silovito su krenuli srpski vaterpolisti i sa dva brza gola Filipa Filipovića i Duška Pijetlovića stigli do ozbiljne prednosti. Stepan Andrjukov je vratio Ruse u život, ali je Srbija odgovorila preko Miloša Ćuka koji je iskoristio peterac. Andrjukov je u završnici prve deonice pokazao još jednom zašto je jedan od glavnih oslonaca ekipe i sačuvao priključak Zbornaje.

Srpski delfini su i u drugom kvartalu nastavili da diktiraju ritam, s tim da su imali određenih problema u realizaciji situacija sa igračem više. Ipak, Andrija Prlainović, Dušan Mandić i Filipović održali su tonus srpskog tima do poluvremena i odbili sve napade Rusa do kraja prvog poluvremena.

Evropsko prvenstvo – grupa D – drugo kolo:

Srbija – Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

Bazen: Pikornel

Sudije: Korizna (Poljska), Mersije (Francuska)

Sastavi:

Srbija: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Randjelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B.Mitrović

Rusija: Fedotov, Sučkov, Andrjukov, Derevijankin, Kopsev, Harkov, Merkulov, Nagajev, Bičkov, Holod, Lisunov, Šepeljev, Stasenko

Tabela:

1. Srbija 2 0 0 22:14 6
2. Rusija 1 0 1 21:17 3
3. Rumunija 1 0 1 14:16 3
4. Slovačka 0 0 2 11:21 0

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Гаврило Принцип

18.07.2018 19:19

Ајмо Срби !

ODGOVORITE