Teslićki moćnici otjerali porodilju

Smijeniti jednu ženu koja se porodila prije manje od tri mjeseca i otjerati je sa posla posljednji je" junački" čin sa
kojim se ponose odbornici SNSD-a, PDP-a, DNS-a i SRS-a u Tesliću, saopštila je danas Srpska demokratska stranka, Opštinski odbor u Tesliću.

Republika Srpska 18.07.2018 | 19:01
Teslićki moćnici otjerali porodilju
To je, kako navode, nastavak opstrukcije bilo kakvog normalnog rada i napretka u Tesliću koju sprovodi SNSD od imenovanja Dragana Bogdanića na njegovo čelo od 2013. godine, a sada su za takvu politiku pronašli "srodne duše" u lokalnom PDP-u.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a, Mišo Stojanović, je čak ovu protivzakonitu smjenu proglasio za praznik demokratije. U svojoj izjavi Stojanović je doslovno rekao da je razlog smjene to što je direktorica vrtića "Palčić" Sandra Prpoš "predugo na porodiljskom bolovanju", te da nije imenovala u tom periodu svog zamjenika, podsjeća SDS u saopštenju.

Dok je u zapadnim zemljama to mnogo više, u Republici Srpskoj porodiljsko bolovanje je zakonom garantovano na
godinu dana, međutim i 3 mjeseca je puno za Mišu Stojanovića, inače pravnika sa "prestižnog" privatnog "Edukons"
univerziteta, a kamoli godinu dana propisanih zakonom, što nam dovoljno govori o politici SNSD-a o ostanku i
opstanku srpskog naroda na ovim prostorima i podršci natalitetu, kao i to šta buduće majke i porodilje mogu
očekivati sa ljudima poput Miše Stojanovića na vlasti, ističe OO SDS-a Teslić.

Čiljenica da je Stojanović ne samo izjavio da je 3 mjeseca porodiljskog bolovanja predugo i previše, nego je to
naveo kao glavni razlog smjene i davanja otkaza jednoj ženi, sigurno je jedan od najboljih primjera o tome kakvi ljudi, kakvog karaktera i morala i kakvu politiku sprovode u Tesliću od 2013. imenovanjem Dragana Bogdanića na čelo SNSD-a, čiji je Mišo Stojanović dostojan nasljednik i sljedbenik u svakom pogledu.

"Pravnik" Stojanović je takođe naveo notornu glupost da direktorica vrtića za vrijeme bolovanja "nije imenovala
zamjenika", a koliko se bavio problematikom vrtića i koliko poznaje pravo govori činjenica da upravo zakon
ne dozvoljava direktorima vrtića da imenuju zamjenike, već pomoćnike, što je direktorica Sandra Prpoš i učinila
prije odlaska na porodiljsko bolovanje.

Takođe je naveo da nije zadovoljan njenim radom za šta nije usvojen izvještaj, iako je ona direktorica tek nešto više
od 4 mjeseca, a izvještaj koji nije usvojen odnosi se na prethodnu direktoricu ove ustanove.

Za manje od pola godine svog rada u ovoj ustanovi, Sandra Prpoš, mladi kadar SDS-a rođena 1985. godine, uspjela je da smanji sve režije ove ustanove za duplo, da nabavi profesionalnu peć u kuhinji, jer je prethodna bila stara 40 godina i čija je popravka godišnje koštala oko 2.000 KM, da uvede video nadzor, povećala broj djece u svakoj vaspitnoj ustanovi, da je prvi put ovu ustanovu pohađalo 150 predškolaca, uvela škole sporta i folklora i mnoge druge aktivnosti, potpuno izmijenila jelovnik i uvela zdravu ishranu, otvorila novu jasličku grupu u novoj potpuno obnovljenoj sobi, povećala higijenu u svim prostorijama i izdvojila sredstva za polaganje higijenskog minimuma svim radnicima za koje je zakon propisao koji ranije niko od radnika nije imao položen, obezbijedila nabavku materijala za rad koji su ranije kupovali roditelji i mnogo toga još - sve to za nešto više od 4 mjeseca rada sa kojim Mišo Stojanović kaže da nije zadovoljan, bez preciziranja, podjećaju iz SDS-a.

Sve to govori da "junaku" Stojanoviću nije bitno ni pravo, ni zakon, ni demokratija, ni rad ni napredak teslićkog vrtića i cijele lokalne zajednice, već da su on, njegov mentor Bogdanić i istomišljenici iz PDP-a odabrali da demonstriraju silu u lokalnom parlamentu preko jedne porodilje, ne razmišljajući pri tome da li će štetu zbog ovakvih postupaka imati i oni najmlađi građani naše opštine koji koriste usluge dječijeg vrtića.

Iako ih je koalicioni kolega iz Socijalističke partije upozorio da su sve ove odluke do sada nelegalne i da će biti oborene na sudu, te da će zbog takvih odluka štetu imati svi građani opštine Teslić, jasno je da se osovina
SNSD-PDP udružila u koaliciju bahatih moćnika kojima su interesi građana Teslića na zadnjem mjestu, a da su zbog svojih ličnih spremni na sve i ne prezaju od bilo čega - pa i od smjenjivanja i otpuštanja majke tromjesečne bebe, zaključuje se na kraju saopštenja SDS-a Teslić.

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Roki

18.07.2018 17:08

Svaka cast životinjo

ODGOVORITE
Name

Da

18.07.2018 18:26

Zna se ko je siva eminencija svih prljavih poslova u Teslicu - to je najljigavija osoba u Srpskoj. Trebao bi biti ministar smijesnog hoda, ali on trenutno izigrava klovna u Ministarstvu zdravlja, tj. sluzi za kriminalne radnje, a dugogodisnja robija ga ceka kad-tad.

Name

NN

18.07.2018 19:40

Ova bagra se osilila i ne preže ni od čega. To je sitnica u odnosu šta su radili nevinom Davidu, izmasakrirao ga klan SNSD. Na čelu klana glavni vampir, krvožedni milijarder. Džaba mu sve pare ovog svijeta kad će ga David u snovima proganjati. Te zvijeri su na sve spremne. Pravda za Davida im kuca na vrata svakog trenutka.

Name

interesant

19.07.2018 18:11

U kojem mjesecu trudnoce je primljena na mjesto direktora vrtica i u kojim mjesecima trudnoce ili porodiljskog je postigla sve nabrojane?

Name

Nikola

18.07.2018 17:16

Bagra sektaška,uništiše cijeli narod!

ODGOVORITE
Name

NDP

18.07.2018 17:19

Mladene Ivanicu,posle ovoga planiras li dobiti i jedan glas u Teslicu.Vezi svoje kerove na kraci lanac u Teslicu.

ODGOVORITE
Name

BB

18.07.2018 17:21

Monstrumi.

ODGOVORITE
Name

Igor

18.07.2018 17:28

Zbog ponasanja PDP-a u Teslicu, Mladen Ivanic nece dobiti glasove SDS-ovih glasaca. Posto se radi o velikom broju glasova, s obzirom na snagu SDS-a u Teslicu, to bi ga moglo skupo kostati.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

18.07.2018 17:49

Isto sa PDP-eom u Brodu imamo problem. Krajnje je vrijeme da Borenovic djeluje ukoliko hoce glasove za Mladena Ivanica.

Name

Хм

18.07.2018 17:52

Колико сте јаки ни једну жену не можете да заштитите

Name

PDP Ldp

18.07.2018 17:48

I u Foči su u PDP izdali opoziciju ,prodali se zaarad cara

ODGOVORITE
Name

In

18.07.2018 21:54

I u Celincu se pdp prodao

Name

Па

18.07.2018 17:58

Теслић, Брод, Фоча ајмо даље

ODGOVORITE
Name

Kondor

18.07.2018 18:26

I u Trebinju je SDS slabiji nego ikada zahvaljujuci PDP i Slavku Vučurevicu i dokle tako

Name

modricanin

19.07.2018 04:51

I u Modrici isto.

Name

re

19.07.2018 17:08

A sta je u Brckom? M.Bosic nesto kuka.

Name

decko

18.07.2018 18:41

Na sudjenje i traziti odstetu za svaki dan trudnoce proveden na poslu, za materijalno obestecenje, za dusevnu bol,... otici kod psihologa 20 puta bez osiguranja i traziti da joj gubitnik spora isplati terapije, za nepostovanje zakona koji propisuje godinu dana prava na porodiljsko, za nepoznavanje zakona od doticnog traziti da se iskljuci iz opstinskih klupa.... sve sto mozes zamisliti naplatiti i ostetiti onog ko je odgovoran za taj otkaz! krv mu popiti treba

ODGOVORITE
Name

Rtrd

18.07.2018 20:08

Moram nešto da komentarišem. Ne podržavam vladajuću strukturu. Smatram da ne vode državu u pravom smjeru. Ali i SDS ima svojih bisera. U mom mjestu SDS gleda samo sebe. Par ljudi ima korist i to je to. Teško neko može pomoći ovom napaćenom narodu. Kao nacija smo ptokleti i gledamo samo lični interes.

ODGOVORITE
Name

Ja

18.07.2018 20:49

i u Celincu je PDP okrenuo leda opoziciji.