Probijena i ta barijera!

Alison Beker novi golman Liverpula za 75. 000. 000 evra! Novi svetski rekord!

Fudbal 18.07.2018 | 23:00
Probijena i ta barijera!
Odjeknula je još jedna transfer bomba ovog leta! Alison Beker je novi golman Liverpula!

Engleski i italijanski mediji združeno javljajnu da je uprava Crvenih postigla dogovor sa kolegama iz Rome i da se Brazilac seli na Enfild roud u transferu vrednom 75.000.000 evra. Na taj način, Alisonpostaje najskuplji čuvar mreže svih vremena, debelo nadmašivši 17-godišnji rekord u vlasništvuĐanuliđija Bufona, koji je 2001. prešao iz Parme u Juventus za 53.000.000 evra.

Danima posle Mundijala čelnici Liverpula stezali su obruč oko brazilskog reprezentativca. Ostrvljani uveravaju da je Jirgen Klop lično – nije mu prvi put – zvao Alisona i ubedio ga da se preseli u njegov tim, a kad je završio posao s golmanom, krenula je akcija ubeđivanja rukovodilaca Rome. Nekoliko ponuda je glatko odbijeno, međutim, posle jučerašnje u iznosu od 70.000.000 evra bilo je jasno da je posao pred realizacijom. Morao je da požuri, jer se u trku umešao i Čelsi, mada bez zvanične ponude. Otežavajuća okolnost po Engleze bila je u saznanju da je predsednik rimskog kluba, Džejms Palota, inasistirao i na bonusima. Dodatnih 5.000.000 evra. Nije problem, rekoše na Enfildu i jutros su na Olimpiko poslalu novu ponudu. Bogatiju: 70.000.000 evra glavnice i 5.000.000 evra kroz bonuse. Time je srušena i poslednja brana, Vučica prihvatila ponudu i obavestila igrača da je prodat.

U Liverpulu su već počeli da spremaju lekarske preglede, s tim da se još ne zna hoće li oni uslediti do vikenda ili možda kasnije, dok ekipa bude na turneji po Sjedinjenim Američkim Državama. Što i nije presudno koliko činjenica da je Jirgen Klop konačno rešio pitanje hroničan problem među stativama. Verovatno na duži period. Kad je došao, zatekao je Simona Minjolea i nije bio zadovoljan Belgijancem. Potom je iz Majnca doveo Lorisa Kariusa, ali je Nemac posle privikavanja, uprkos nekim dobrim partijama, zabrljao u finalu Lige šampiona (dva gola Reala idu na njegovu dušu), samopouzdanje mu je palo na njanižu moguću tačku, što se videlo na kontrolnim susretima, a kako Velšanin Danijel Vard nije kalibar za veliku scenu, postalo je jasno da mora da angažuje novu „jedinicu“.

Alison iza sebe ima sezonu života u Romi, branio je na 49 utakmica, postao standardan čuvar mreže reprezentacije Brazila, te ioako je u polufinalnom dvomeču Lige šampiona baš sa Liverpulom primio čak sedam golova, Klop gleda širu sliku. Svidele su mu se Alisonove partije u Seriji A, podatak da na 17 mečeva nije matiran i ako bude branio kao na Olimpiku možda je stvarno jedno od gorućih pitanja Liverpula rešeno.

A Jirgen Klop više ne bi smeo da ima izgovore, pošto je završio formiranje tima po svom ukusu, jer su na onaj lanjsku već dodati vezisti Nabi Keita (RB Lajpcig) i Fabinjo (Monako), kao i krilni napadač DžerdanŠaćiri (Stouk).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar