Čubrilović: Puni kapacitet NS RS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je tokom ovog mandata parlament Srpske odradio najviše zakona i dokumenata od svih parlamenata u BiH i od nekih u regionu, te da je većina funkcionisala stabilno.

Republika Srpska 18.07.2018 | 08:33
Čubrilović: Puni kapacitet NS RS
Čubrilović je naglasio da je Narodna skupština pokazala puni kapacitet u kriznim trenucima kada je bilo problema sa opozicijom i pokušajima blokade rada.

"Sva zakonska rješenja i odluke su donesene i tematske cjeline usvojene. O nekom uticaju sa strane se ne može govoriti jer uticaj u Skupštini jedino ima većina, što je normalno", rekao je Čubrilović za "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, od opozicije nije bilo nekih konstruktivnih prijedloga, osim nekoliko prijedloga pojedinih poslanika, a sastavni dio ponašanja opozicije bilo je napuštanje sjednica i pokušaj blokiranja predsjedavajućeg.

"Smatrali su da će preko takvog djelovanja doći do ugleda u narodu, ali očigledno se to nije desilo. Skupština je završavala svaku sjednicu koju je zakazala, tako da slobodno mogu reći da su efekti napuštanja sjednica bili negativni samo za opoziciju", napomenuo je Čubrilović.

Čubrilović najvećim uspjehom u proteklom mandatu smatra činjenicu da su na vrijeme usvajani svi akti i budžeti, te da nije bilo prenosa nadležnosti na druge institucije, dok su manjkavosti periodi kada je dolazilo do prinudnih pauza u radu Skupštine, odnosno kada su poslanici opozicije blokirali rad predsjedavajućeg i kada su sjednice održavane u maloj sali.

On je rekao da u Narodnu skupštinu još nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu o izvještaju komisije za Srebrenicu, te da će ukoliko zahtjev stigne, Kolegijum odlučivati kada će se i u kom vremenskom roku održati sjednica.

Izvor: Srna

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Petar

18.07.2018 06:36

REPUBLIKA SRPSKA na prvom mjestu. Srbi moraju da budu svjesni da bi u suprotnom svi mogli da prođu kao MARKO RADOJA, da im se prijeti linčom.

ODGOVORITE
Name

re

18.07.2018 07:03

Ti Petre isto ko kad ćaća tuče djete jer traži jesti!!!!Ima ono kuću,al nema ručka ,trkalo odalo tražilo jesti,al nema!!!!Dobro je i tačno što vi pišete,al dugo traje ta ista priča,a rezultato joj je ""jedni sve bogatiji darugi sve siromašniji""

Name

SPAS

18.07.2018 07:15

Petre, mislim da je svakom Amerikancu, Engletu ili Kinezu na prvom mjestu njihv STOMAK apotom Amerika, Engleska ili Kina. Dosta više sa zloupotrebljavanjem Srpske za političke i predizborne poene! Volimo Srpsku, naravno, ali više volimo svoju porodicu i svoj stomak! Ako više volim svoju državu od moje porodice i samog sebe onda sam ja psihički bolesnik. Država treba da se brine za svačiji stomak i svačiju porodicu njenih državljana. Mi u Srpskoj ali i u cijeloj BiH (vrijedi i za Hrvatsku i Srbiju) imamo situaciju da nas naša država NE VOLI a očekuje se od nas da mi volimo nju.

Name

Čubriloviću

18.07.2018 08:33

Toliko si odvratan lik, da mi svaki put pozli kad te vidim. Najbolje da se ne pojavljuješ u javnosti!

Name

Milica

18.07.2018 07:37

Eh ,da je ispitati imovinu prije dolaska i sada , pa da onda vidimo kakvi su rezultati..

ODGOVORITE
Name

Bili

18.07.2018 17:35

Tako je Milice. Goli Otok za politcke lopove podhitno aktivirati.

Name

Па

18.07.2018 07:41

А мука је било бити најуспјешнији поред ових из БиХ и Ф БиХ кад они 2/3 мандата нити су имали већину нити су могли доносили какве законе.

ODGOVORITE
Name

Wodolija

18.07.2018 07:47

...Matori, ne lafinaj, dosta te diktature, narod je sit lafine.

ODGOVORITE
Name

Majka

18.07.2018 07:51

Mislila sam da u tebi ima bar i malo ljudskosti,ali ne....Pobijedice vas nas David.Neka vas narod kazni,pokvareni ljudski rode.

ODGOVORITE