Savjet ministara o migrantskoj krizi

Savjet ministara razmatraće danas informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata i informaciju u vezi sa stanjem bezbjednosti u BiH u kontekstu pojačane migrantske krize, po zaključku ove institucije i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 18.07.2018 | 08:09
Savjet ministara o migrantskoj krizi
Na dnevnom redu sjednice nalazi se i informacija o odgovoru Evropske komisije na upućenu molbu za razmatranje pomoći EU BiH u vezi sa migrantskom krizom, objavljeno je na sajtu Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći Nacrt odluke o ratifikovanju amandmana na ugovor o kreditu za Projekat izgradnje postrojenja za desumporizaciju gorivih gasova za Termoelektranu "Ugljevik" u vezi sa produženjem roka isplate između BiH i Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

Na sjednici će biti razmotrena informacija o sprovedenim aktivnostima na rješavanju pitanja trajnog smještaja sjedišta Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH i organizacione jedinice u Banjaluci.

Biće razmatran i novi tekst Nacrta zakona o policijskim službenicima BiH.

Savjet ministara razmotriće Prijedlog individualnog partnerskog akcionog plana BiH za period 2017-2019. godina i godišnji izvještaj o ekonomskim trendovima u 2017. godini.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o realizovanju izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

Pred ministima će se naći Nacrt sporazuma o grantu između Razvojne banke Savjeta Evrope i BiH u vezi sa Regionalnim stambenim programom, sa osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

Biće razmatran i Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2019-2022. godina i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenima u institucijama BiH za 2019. godinu.

Sjednica Savjeta ministara zakazana je za 11.30 časova.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

decko

18.07.2018 06:44

Zatvorite granice, oni i tako ne mogu dalje kad jednom udju u BiH

ODGOVORITE
Name

Re

18.07.2018 07:11

Šta samo rade stanovništvu u bihaćkoj regiji, upadaju u kuće i prodavnica, tuku ljude po ulicama, divljaju. Videli ste sada kako na delu izgleda arapaska okupacija BiH. Pa da li neko posle svega može to dozvoliti narodima i BiH. Isterati to sve nazad odakle su i došli, i niko ne može narediti okupaciju BiH migrantima. A ako ih odavde budete propuštali da prošu u EU, njih će otuda vraćati u BiH uskoro. Računajte na to.

ODGOVORITE
Name

Па

18.07.2018 07:32

Глупани једни кад затварате очи кад улазе у БиХ затворите их и кад излазе ( покажите им пролаз ) за ЕУ, бар то није проблем. Сад ако желите да их населите у Бејха то је други падеж

ODGOVORITE