Mediji: Putin iz privatnog ugla

U svijetu u kojem živimo, čini se nevjerojatno da je čitava jedna porodica uspjela izbjeći pažnju gotovo 20 godina. međutim, izgleda da je Putinu upravo to uspjelo. Naime, na internetu nema službenih fotografija djece ruskog vođe, a postoje i rasprave oko njihovih stvarnih imena. Takođe, nikad nije potvrđeno koliko tačno potomaka Putin ima.

Svijet 17.07.2018 | 21:26
Mediji: Putin iz privatnog ugla
Ne samo da je od medija sakrio svoje dvije odrasle kćeri - Mariju i Katerinu - već ćutanje održava i o najvećoj tajni o kojoj mediji već godinama šuškaju - o takozvanoj prvoj ljubavnici Rusije, Alini Kabaevi, i dvoje djece koje mu je možda rodila, a možda i nije, piše Whimn.com.au.

"Ponosan sam na njih"

Putin je toliko usko vezan za svoj klan da je 2015. jednim od rijetkih komentara o kćerima šokirao publiku više nego svojim mislima o spoljnoj politici ili korupciji.

"Žive u Rusiji i nikad nisu živjeli drugdje trajno", rekao je bez ekspresije na licu, što se spekulira da je rezultat faceliftinga i injekcija botoksa. "Studirale su samo na ruskim univerzitetima. Ponosan sam na njih. Nastavljaju studirati i raditi. Moje kćeri govore tri evropska jezika fluentno. Jedna od njih čak govori jedan ili dva orijentalna jezika. Prave svoje prve korake i uspješne su."



Zatim je završio te ostavio svijet da se pita o životu dvije mlade žene, kojima na društvenim mrežama nema ni traga ni glasa.

Djevojke je Putin dobio u prvom braku, s bivšom stjuardesom Aeroflota. Ljudmila Skrebneva i Vladimir Putin vjenčali su se 1983., a sve do potvrde njihovog prekida 2013. godine, ona nije viđena u javnosti.

Plesačica i doktorica

Kako su njegove kćeri odrastale, često su se pojavljivale glasine o njima. 2016. godine na internetu su se pojavile fotografije Marije, čiji je nadimak navodno Maša. Bile su to prve fotografije danas 32-godišnje Marije otkako se Putin dograbio pozicije moći 1999. godine.

Tad se pisalo i da je studentkinja medicine moskovskog Univerziteta živjela život na visokoj nozi, ploveći mega jahtama sa svojim holandskim mužem Joritom Fansenom, s prijateljima koji uključuju gay fitness trenera iz Londona i lezbijsku umjetnicu (neugodno zbog homofobnog stava njezinog oca). Prema nekim izvorima Maria i Jorit imaju kćer, što Putina čini tajnim djedom.



Njezina mlađa sestra, Katerina je rock & roll plesačica, s osvojenim petim mjestom na takmičenju u Švajcarskoj 30-godišnjakinja je zadržala majčino prezime, Tikhonova, kako bi lakše čuvala anonimnost. Zapravo, Kremlj nikad nije potvrdio da je plesačica zapravo Putinova kćer iako je to prihvaćeno u Moskvi.

Udata za ruskog milijardera Kirila Shamalova, kad ne pleše, navodno je zadužena za 1,7 milijardu dolara vrijednu ekspanziju moskovskog državnog univerziteta.

Misterija "ljubavnice"

Tu je zatim i Alina Kabaeva, koja bi mogla biti Putinova djevojka, zaručnica ili čak žena. Niko zapravo ne zna koji je njihov status, ali ona je s njim povezuje od 2008. godine kad je još bio u braku.



Olimpijska osvajačica zlata u ritmičkoj gimnastici imala je samo 25 godina u vrijeme kad je bila opsjednuta "jakim muškarcima". Kako se Putinov brak raspadao, za Alinu se pisalo da ima sina, Dmitrija, kojeg joj je upravo ruski lider napravio. Glamurozna plavuša u priči za ruski Vogue insistirala je da je on njezin nećak, a ne sin, a u narednih nekoliko godina nije imala veze s Putinom, uprkos stalnim glasinama o njihovom tajnom braku.



Nakon što se oprostila od gimnastike, Alina je postala članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija, ali su 2015. godine sve oči ponovo su bile uprte u nju zbog razloga koji nisu imali puno veze s politikom.

"Djevojčica je", vrištala je naslovnica švajcarskih novina Blick, koja je tvrdila da je Putin bio u Švajcarskoj gdje
mu je rođena kćer u super tajnoj bolnici.

Naravno, oni su te glasine opovrgnuli, no Alinino prvo pojavljivanje u javnosti sljedeće godine s prstenom na ruci, ponovo je pokrenulo glasine.

Prošlo je više godina otkad je Alina, nazvana Prvom ljubavnicom Rusije, romantično povezivana s ikim osim s Putinom, a u jednom intervjuu rekla je kako je upoznala muškarca "kojeg jako voli", ali odbila ga je imenovati.

"Ponekad se osjećate tako sretno da se čak osjećate i prestrašeno", dodala je.

Ruski novinari tvrde da je lakše izvještavati o pitanjima nacionalne bezbjednosti nego o njegovom privatnom životu, pa se čini da će njegove tajne ostati neotkrivene. Bar još neko vrijeme.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

dragstor

18.07.2018 12:16

Ne vidim uopšte zašto treba čačkati po tuđim životima. To voli estrada, ono kao fol paparaco uslikao ovo, uslikao ono a u stvari naručena stvar. Bez veze.

ODGOVORITE