RMC: Kurtoa Realov za 35.000.000 evra!

I dovodi drugara sa sobom! Ugovor, navodno, na četiri godine.

Fudbal 18.07.2018 | 23:40
RMC: Kurtoa Realov za 35.000.000 evra!
Kejlor Navas se seli na klupu, a među stative Real Madrida staje – Tibo Kurtoa! Ako je verovati Radio Monte Karlu, pouzdanom kad je reč o informacijama sa transfer pijace, najbolji golman Mundijala u Rusiji seli se u tabor evropskog prvaka.

Uticajniji mediji, u prošlosti prvi koji je javio o prodajama Radamela Falkaa, Kilijana Mbpabea i ostalih svetskih zvezda, te o potpisu Žozea Murinja za Mančester junajted, ovog popodneva je dobro uzdrmao tle u fudbalskoj Evropi, uverenjem da je Čelsi pristao da proda svoju „jedinici“. I to po ceni od 35.000.000 evra! Ugovor bi trebalo da bude potpisan na četiri godine.

Na prvi pogled, malo za golmana takvih kvaliteta, ali činjenica da je Kurtoa ušao u poslednju godinu ugovora sa Plavcima, te da je odbio ponudu za produžetak saradnje i da bi 1. januara mogao za džabe da potpiše za klub po izboru, suzila je manevarski prostor Plavcima. Pogotovo što ove sezone neće biti Lige šampiona na Stamford bridžu. Po principu „bolje da uzmemo sad koliko možemo, nego da ostanemo bez ičega“ u Londonu su procenili da je ovo šansa da bar nešto zarade na Kurtoi. Pogotovo što su ga Genku pre sedam godina platili simboličnih 9.000.000 evra, pa će sa te strane biti na dobitku.

Real je dugo tražio naslednika Kejloru Navasu. Iako je Kostarikanac osvojio tri uzastopne Lige šampiona, javna je tajna da ne uživa poverenje u Madridu i da se samo čekalo kad će mu biti dovedena konkurencija. Ukrajinac Andri Lunin iz Zarije jeste talentovan, ali i „zelen“, Enco Zidan je više projekat za budućnost, Brazilac Alison je bio skup, a i Liverpul je bio brži, pa je Florentinu Perezu ostalo da reaguje jedino dovođenjem Tiba Kurtoe. Čak i madridski mediji potvrđuju saznanja Radio Monte Karla i dodaju da bi posao uskoro trebalo da bude ozvaničen.

Posebno je zanimljivo da Tibo Kurtoa dolazi na „Santjago Bernabeu“ u odvojenom poslu od druge velike mete Reala, Edena Azara. Ranije se pominjalo da bi njih dvojica mogli da stignu u paketu, vrednom više od 200.000.000 evra, međutim, izgleda da su Madriđani izabrali drugačiju taktiku. Prvo da dovedu golmana, a da onda svim silama krenu na njegovog kolegu iz belgijske reprezentacije. Azar se preporučio Realu odmah po okončanju Mundijala, rekavši da je vreme za promenu sredine, kraljevski klub je spreman da ide do 150.000.000 evra, ali Čelsi je svestan da ima trenutno možda i ponajboljeg krilnog napadača planete i  zahtevaće više novca. Pretpostavlja se celih 200.000.000 evra.

Eventualni potpis Kurtoe uticaće da i Eden Azar podnese zahtev za transfer čelnicima Čelsija, jer su obojica izjavljivala kako „jedan bez drugog ne mogu“. Pokušaće na taj način da izvrši dodatan pritisak na sadašnje poslodavce da ga puste u Madrid, gde svi nestrpljivo čekaju jednu veliku fudbalsku zvezdu posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar