Selektor Islanda "odsvirao kraj"!

Heimir Halgrimson odlučio je da posle sedam godina ode sa klupe nacionalnog tima.

Fudbal 19.07.2018 | 12:15
Selektor Islanda "odsvirao kraj"!
Reprezentacija Islanda pridružila se krugu zemalja učesnica Svetskog prvenstva, koje će u narednom periodu morati da potraže novog selektora.

Heimir Halgrimson (51) učinio je to nakon nastupa na dva uzastopna velika takmičenja, ujedno i prva dva u istoriji te zemlje.

Nastup u Rusiji okončali su u grupnoj fazi, uz samo jedan bod, osvojen na premijeri protiv Argentine, dok su pre dve godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj stigli do četvrtfinala.

Senzacionalan uspeh napravili su pobedivši Englesku i Austriju, uz remije sa Portugalom i Mađarskom.

"Srećan sam što sam bio deo grupe koja je trasirala put za generacije koje dolaze i napravila toliko dobrih stvari, prvi put u istoriji", izjavio je on.

Halgrimson je od 2011. do kraja kvalifikacija za Mundijal 2014. bio pomoćnik Šveđaninu Larsu Lagerbaku, zaključno sa EURO 2016 radili su kao tandem, a potom je Halgrimson postao "glavni i odgovorni".

Predsednik nacionalnog fudbalskog Saveza Gudni Bergson nadao se da neće morati u potragu za novim selektorom.

"Islandski fudbal nikada nije bio ovako dobar i nikada nije privlačio više pažnje nego sada. Nadali smo se da će Halmgrinson nastaviti sa radom, ali je na sopstveni zahtev odlučio da ode. Ja sam mu zahvalan na svemu što je uradio za naš fudbal".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar