N'Golo Kante - gromada od 168 centimetara!

N'Golo Kante, vezista reprezentacije Francuske, jedan je od najboljih igrača sveta, momak koji gotovo da ne prestaje sa trčanjem kada je na terenu, ali i momak čiju ćete izjavu retko pronaći u medijima.

Fudbal 18.07.2018 | 12:00
N'Golo Kante - gromada od 168 centimetara!
Dvadesetsedmogodišnji N'Golo izrastao je u poslednjih nekoliko sezona u ubedljivo najboljeg zadnjeg veznog igrača na svetu, postavši pritom prvi igrač koji je dve godine uzastopno osvajao Premijer ligu sa dve različite ekipe – najpre istorijsku sa Lester Sitijem, a potom i sa Čelsijem. 

Osim što ćete veoma teško naći njegove reči na portalima ili u novinama, 168 centimetara visoki Kante poznat je i kao veoma skromna osoba i igrač kome je, osim neverovatnih fizičkih predispozicija, zaštitni znak osmeh. 

Ne voli sebe da stavlja u prvi plan, iako je često najbolji i najvažniji pojedinac ekipe, a koliko je skroman možda najbolje govori podatak da i dalje – iako je gazda Lestera svim igračima poklonio skupoceni BMW – vozi svoj stari Mini Moris. Uostalom, sa šestocifrenom platom u funtama može sebi da priušti i avion, ili bilo koje drugo prevozno sredstvo, a ne automobil.

Da zaista jeste onakav kakvim ga opisuju mogli smo da vidimo i pošto je sa 'Galskim petlovima' osvojio najvažniji trofej na svetu i postao prvak sveta. 

Nije želeo da prekida saigrače koji su se neizmenično slikali sa 'Boginjom', niti da se nameće, već je mirno čekao svoj red, da bi mu 'u pomoć' priskočio Stiven N'Zonzi. 

Takođe, 'Le Parisien' navodi da igrač poreklom iz Malija nije želeo da reprezentaciju na cedilu, pa je finale igrao sa stomačnim virusom, ali je ipak morao da izađe iz igre u 55. minutu, kada ga je zamenio upravo N'Zonzi, a Francuska je na kraju slavila protiv Hrvatske 4:2. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar