LŠ: Zvezda - tim za Spartaks...

Ebesilio svežinu dobija mestom startera, Degenek je ozbiljna opcija. . .  Povreda Srnića otvorila mesto Pavkovu, pošto će El Fardu Ben igrati na krilu. . .

Fudbal 17.07.2018 | 11:45
LŠ: Zvezda - tim za Spartaks...
Malo toga je Crvena zvezda pokazala u Rigi. Bilo je inicijative i šansi, ali je nedostajalo kreacije. Van protokola je ostao Dejan Meleg, šansu u nastavku – tokom kojeg je pokazao da nije fizički na optimalnom nivou – dobio je Lorenco Ebesilio. I pored tih manjkavosti holandski kreator igre dobiće šansu u startnoj postavi u sutrašnjem revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv letonskog Spartaksa.

Tako se bar može čuti oko Marakane, jer stručni štab Crvene zvezde veruje da doskorašnji vezista APOEL-a može samo kroz utakmice da dobije na svežini. A potom i pokaže da bi mogao da bude predvodnik srpskog šampiona kroz evropske kvalifikacije.

To će biti i najveća promena u odnosu na prvi meč. Naravno, očekuje se i da na klupi bude Dejan Meleg, igrač sličnih karakteristika kao Lorenco Ebesilio.

Pored Ebesilija ofanzivni deo veznog reda činiće Nemanja Radonjić i El Fardu Ben. Reprezentativac Komorskih Ostrva bio je projektovan, bar za sutrašnji meč, kao vođa navale, ali povreda Srnića vratila ga je na prirodnu poziciju. U prevodu to znači da će napad crveno-belih predvoditi Milan Pavkov. On će imati krajnje nezahvalan zadatak – da odmeni prodatogPešića i povređenog Nikolu Stojiljkovića i smiri navijače koji grozničavo čekaju dolazak Ričmonda Boaćija. Veliki broj očiju na najvećem srpskom stadionu biće usmeren ka visokom napadaču iz Čuruga. Prosto, ovo će biti jedna od njegovih najvećih šansi u crveno-belom dresu. I moraće da je iskoristi ukoliko u nastavku sezone namerava da ga Vladan Milojević ozbiljno uzme u obzir.

U startnoj postav sigurni su Branko Jovičić i Nenad Krstičić. Zatim golman Borjan, bekovi Filip Stojković i Milan Rodić, kao i kapiten Vujadin Savić. Nedoumica je mesto drugog štopera. I dalje je glavni pik nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Srđan Babić. On je zajedno sa Savićem bio koncentrisan 85 minuta meča u Rigi, ali je potom napravio kiks koji je ispravio Milan Borjan. Dovoljno da mu Miloš Degenek „zapreti“. Reprezentativac Australije, rodom iz Knina, od svih Zvezdinih pojačanja u najboljem je fizičkom stanju. I vrlo brzo će biti integrisan u startnu postavu. Pitanje je samo da li je meč sa Spartaksom pravi trenutak.

Zvezda jeste kvalitetnija, ali remi bez golova u Rigi, suzio je mogućnost za eksperimente. U igri je plasman u drugo kolo i nastavak sna zvanog Liga šampiona...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar