CR7DAY: Dokazaću i Italijanima da sam vrhunski igrač!

Najbolji tim, najbolji trener – zato sam došao! „Još sam mlad, ambiciozan i motivisan, siguran sam da ćemo biti uspešni“, poručio Ronaldo na promociji u Torinu.

Fudbal 16.07.2018 | 21:00
CR7DAY: Dokazaću i Italijanima da sam vrhunski igrač!
Bio je „samo“ beli. Sad je crno-beli. Crna boja kao simbol moći, a bela kao nova stranica u karijeri. Da pokaže Kristijano Ronaldo da može i u Seriji A da igra.

Posle Portugala, Engleske i Španije, dočekasmo da zvanično najboljeg fudbalera sveta gledamo u Kalču, gde mu je Juventus upriličio promociju za koju italijanske kolege uveravaju kako može da se meri samo sa histerijom kakvu je izazvao Dijego Armando Maradona prelaskom iz Barselone u Napoli 1894. ili Luis Nazario da Lima Ronaldo sa Nou Kampa u Inter 1997.

Obojica su tad bila najbolji na svetu. Takav je i Kristijano, zbog čega je logično da mu novi klub poželi dobrodošlicu slaganom "CR7day".

„Dobro sam razmislio pre nego što sam odlučio da dođem. Nije bilo lako, ali kad su mi prijatelji predočili da ću se lako uklopiti u ovaj klub, prelomio sam u korist Juvea. Došao sam zato što je ovo veliki izazov u mojoj karijeri, a ne zato što sam tužan dešavanjima u Realu. Drugačiji sam od svih igrača koji smatraju da im je karijera gotova kad dobace do godina u kojima se ja nalazim. Uz dužno poštovanje ostalih, mnogi od njih idu u Katar ili Kinu, a ja sam srećan što sam u Torinu. Zato, grazie Juventus“, rekao je Ronaldo,koji je sinoć doputovao iz Grčke, tokom prepodneva prošao je lekarske preglede, a onda pred stotinama novinara i fotoreportera iz svih krajeva sveta ozvaničio četvorogodišnju saradnju, vrednu 30.000.000 evra po sezoni.

Naravno, njemu ide čuvena „sedmica“, čiji će dosadašnji vlasnik Huan Kvadrado zadužiti dres broj 49.

„Za mene je Juve jedan od najboljih timova sveta. Doneo sam odluku na duge staze. Napravio sam važan korak u karijeri, jer sam prešao u najbolji italijanski klub, kod najboljeg ovdašnjeg trenera. Navijačima moram da zahvalim na ovacijama koje sam dobio“, podsetio je kako ga je publika na Alijanc stadionu ispratila posle onih makazica u polufinalu Lige šampiona.

Uzvratio je i onima koji smatraju da je premašio zenit karijere i da više ne može da „trpa“ kao ranije._

„Uživam u fudbalu. A još sam mlad. Oduvek sam voleo izazove. Biću posvećen novoj etapi u životu. Ambiciozan sam, motivisan, jedva čekam da zaigram. Moram da dokažem Italijanima da sam i dalje vrhunski fudbaler, sposoban da igra na najvišem nivou“.

A onda reči koje će rastužiti navijače Mančester junajteda, jer su ga želeli ponovo na Old Trafordu.

„Ponuda Juventusa je bila jedina koju sam dobio ovog leta. Ovaj klub mi je pružio fantastičnu priliku“.

Sa Ronaldom u napadu, tim Masimilijana Alegrija već sad svi vide kao sigurnog prvaka, maltene mu prišivaju osmi uzastopni Skudeto. Portugalac odmahuje rukom.

„Serija A je zahtevna, dosta pažnje posvećuje se taktici. Znam da me čeka težak posao, ali ništa u mojoj karijeri nije bilo lako ni dosad. Sigurno neću da sedim i gledam šta sam napravio dosad u fudbalu. Naprotiv, verujem u sebe, saigrače i siguran sam da ćemo biti uspešni“.

Prvi cilj Stare dame je pehar Lige šampiona. Kristijano ih ima pet u kolekciji. Ako s nekim Bjankoneri mogu na krov Evorpe, onda je to najbolji fudbaler sveta.

„Svi žele da osvoje Ligu šampiona, a mi ćemo se boriti za pehare u svakom takmičenju u kome učestvujemo. Potrebno je da držimo fokus. Nadam se da ću pomoći Juventusu da osvaja trofeje. Što se tiče individualnih priznanja, naravno da ih želim, ali sad ne razmišljam o Zlatnoj lopti. Možda ću je i osvojiti opet, ali to mora da se desi prirodno. Bilo je i ranije teško osvojiti tu nagradu, biće i ovde“, završio je Kristijano Ronaldo, koji se odmah vraća u Grčku da nastavi odmor, a pripremama Juventusa priključiće se 30. jula.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar