I ustaša Tompson u autobusu sa igračima?!

Vicešampioni sveta u fudbalu - reprezentativci Hrvatske - dočekani kao heroji. Kolone građana pozdravljalo igrače od aerodroma do centra Zagreba. I "proterani" Vukojević sa medaljom oko vrata. I Marko Perković-Tompson u autobusu.  "Ne je*e mene uspeh Hrvata, Tompson u busu, to me je*e!" Glumac Sergej Trifunović je istakao da mu je drago što je Hrvatska igrala u finalu Mundijala, ali i da ima problem sa dešavanjima u Zagrebu.

Fudbal 16.07.2018 | 19:30
I ustaša Tompson u autobusu sa igračima?!
Tompson u autobusu sa fudbalerima Hrvatske! Zagrepčani priređuju doček fudbalerima Hrvatske, a sa igračima proslavlja i pevač Marko Perković Tompson.

Jedan od najboljih igrača "Vatrenih" Ivan Rakitić objavio je fotografiju sa pevačem poznatim po nacionalističim pesmama.

"Stigao je kralj! Jedan jedini! Idemo Hrvatska", napisao je Rakitić.

Hrvati su tokom Mundijala pobedu nad Argentinom proslavili uz Tompsonovu pesmu "Bojna Čavoglave", nastalom za vreme rata 1991. godine.

Fudbaleri Hrvatske su u Rusiji nakon Argentine (3:0) i grupe stigli do finala, ostvarili najveći uspeh u istoriji fudbala svoje zemlje, ali je proslava sa Tompsonom izazvala nove reakcije u srpskoj javnosti.

"Ne je*e mene uspeh Hrvata, Tompson u busu, to me je*e!" Glumac Sergej Trifunović je istakao da mu je drago što je Hrvatska igrala u finalu Mundijala, ali i da ima problem sa dešavanjima u Zagrebu.

U hrvatskoj prestonici se okupilo više desetina hiljada navijača na dočeku hrvatskih fudbalera, a među njima, čak i među fudbalerima u autobusu, našao se Marko Perković Tompson.

“Ne je*e mene uspeh hrvatske repke. Ne. Drago mi je i svaka čast. Veličanstvena igra, krunisana zasluženim finalom. I navijao sam za Hrvatsku do polufinala, radovao se radosti svih mojih prijatelja. Tompson u busu. To me je*e. Kapiši?“, napisao je Trifunović.

Muzičar koji je napravio karijeru na slavljenju ustaškog pokreta i glorifikovanju zločina nad srpskim narodom je završio i na fotografiji sa zvezdom hrvatskog tima Ivanom Rakitićem.

“Stigo je kralj! Jedan jedini!“, napisao je Rakitić.

Avionom iz Moskve, kojem je bilo napisano: "Bravo, vatreni", hrvatski fudbaleri stigli su danas posle podne u Zagreb, a pre sletanja ukazana im je velika čast, jer su letelicu dopratila dva vojna aviona tipa MIG.

Iz aviona su prvi izašli predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker i selektor "kockastih" Zlatko Dalić.

A onda redom igrači, koje je predvodio Luka Modrić.

''Šampioni, šampioni", uzvikivali su okupljeni, a onda su fudbaleri pred njima zapevali: "Moja domovina...".

Pre sletanja, kontrolor letenja na aerodromu u Zagrebu u prilogu na HRT je rekao: "Dragi naši vatreni, učesnici hrvatske nogometne oluje...", a malo pre toga bokser Željko Mavrović je za NOVA TV izjavio: "Ovo je bolje nego kao 90-te kada smo stvarali našu neovisnu državu".

Potom su fudbaleri i članovi stručnog štaba ušli u otvoreni autobus, na kojem je iznad šoferšajbne pisalo:

"Srce vatreno - Ponos Hrvatske".

U autobusu je i član stručnog štaba Hrvatske Ognjen Vukojević, koji je bio isteran iz reprezentacije zbog toga što je zajedno sa igračem Domagojem Vidom, posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Mundijala, snimio kratak video u kojem je poručio: "Slava Ukrajini", što je shvaćeno kao provokacija Rusije. 

Fudbalski savez Hrvatske je potom saopštio da je isključio Vukojevića iz reprezentacije i izvinio se Rusiji.

Ali, Vukojević je danas bio u aurtobusu sa ostalim igračima i članovima stručnog štaba, sa srebrnom medaljom oko vrata.

U autobusu sa igračima bio je i pevač Marko Perković-Tompson, poznat po pesmama sa ustaškim vokabularom, uz koje su slavili igrači Hrvatske na Mundijalu. Ivan Rakitić je na svom Instagramu postavio fotografiju sa Tompsonom uz opis: "Stigao je kralj! Jedan jedini".

Sve hrvatske televizije direktno su prenosile doček vicešampionima sveta, a u centru Zagreba okupilo se više od 60.000 ljudi!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Iskren

16.07.2018 17:39

Sve bolesnik do bolesnika ustasa do ustase. Pa braco srbi vi navijajte za njih. Isti ste kao oni

ODGOVORITE
Name

Babel

16.07.2018 18:36

Iskreno te pojede ljubomora zbog rvata...Oni zive svoj san a Srbija nije ni sanjala...BiH nije jos ni zaspala :) I ne mesaj politiku i sport, raduj se tudjem uspehu ,nista ne boli...

Name

Kimi

16.07.2018 18:39

Ljudi moji šta vam je, zašto da budemo zavidni, to je osobina jadnika-bolesnika!!! Hrvati su osvojili srebro i imaju pravo da slave da se vesele i budu ponosni na svoje igrače. A što se ustašluka tiče, Tompsona i drugih magaraca, takvih ima na svim stranama, pa kod nas ni jedan zbor bez Baje malog knindže ne može proći, četničkih pjesama itd.. Sve čestitke igračima, objektivno bili su bolji i od Francuza ali eto to je fudbal...

Name

Djunta bl

16.07.2018 17:50

Fali im Djoković, pa da zapjevaju zajedno...

ODGOVORITE
Name

Babel

16.07.2018 18:33

Sta, i ti si jedan od kretena sto je zamrzio Noleta zbog podrske rvatima?Nole je covek...za razliku od tebe...

Name

jole

16.07.2018 18:38

Sta,jel sad vise nije Nole?Nekad ste se utrkivali kaceci se za voz zvani NOVAK DJOKOVIC a sad nakon sto je pokazao da je bio i ostao prije svega ljudina pa onda vrhunski sportista,nije to vise to,ha.Sram da vas bude bando fasisticka

Name

nina

16.07.2018 18:47

Bravo vatreni , bravo Nole !!! Ko Vas mrzi nek Vas nevoli ..

Name

Babel

16.07.2018 18:31

Tako je Sergej, i meni nije jasno sta ce ovo brdsko govedo Tompson u busu.Samo sramoti velicanstven uspeh rvata...

ODGOVORITE