Za deset godina će nam uređaj sugerisati šta da jedemo?

Za pet do 10 godina ljudi će mnogo bolje razumeti ono što jedu, a u budućnosti će da koriste uređaje koji će biti povezani sa našim DNK, koji će nam ukazivati šta je najbolje da jedemo.

Zdravlje 16.07.2018 | 13:59
Za deset godina će nam uređaj sugerisati šta da jedemo?
To je poručila dr Morgan Gaj čija je uža specijalnost ishrana ljudi, a do ovog zaključka došla je sa svojim istraživačkim timom. Reč je, kako predviđaju, o uređajima koje ćemo koristiti u svojim kuhinjama i prodavnicama, a na osnovu čije analize ćemo birati namirnice sa kojima bi naš organizam ostvarivao pun potencijal.

Doktorka primenjuje savremene pristup istraživanju istorije, prirode, globalnih kultura, marketinga i ponašanja potrošača na osnovu kojih dolazi do predviđanja o ishrani. Ona smatra da se ukus može posmatrati kao socijalni fenomen iako da doživljavamo kao biološko iskustvo, piše Dnevnik.hr.

Kultura, tradicija, religija i pakovanje proizvoda neki su od faktora koje ovaj istraživački tim koristi za kreiranje predviđanja.

Doktorka Gaj predaje na univerzitetima Nottingham Trent u Londonu i Lund u Švedskoj, a biće govornica na konferenciji „Buduće vreme“, u Zagrebu početkom septembra.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar