Svijet se divi Novaku: Pronašao je opet zvijer u sebi!

Svetski mediji u superlativima opisuju uspeh srpskog asa na Vimbldonu i konstatuju da se vratio na stare staze i da je opet spreman za vrh.

Tenis 16.07.2018 | 21:15
Svijet se divi Novaku: Pronašao je opet zvijer u sebi!
Brojni svetski mediji posvetili su veliku pažnju trijumfu Novaka Đokovića na Vimbldonu, koji je četvrti put u karijeri osvojio pehar.

Srpski as uspeo je da stigne do svoje 13. grend slem titule posle teškog perioda i duge pauze nakon problema i operacije lakta.

Mediji su naveli da se Đoković vratio na veliku scenu i da je spreman da ponovo bude na samom vrhu i ruši brojne rekorde.

Španska "Marka" donosi naslov "Đoković novi kralj Vimbldona" i označava njegov četvrti trofej na gren slemu u Londonu kao najdraži do sada.

"Osvojio je četvrti put Vimbldon, ali je jedinstven jer dolazi iz teškog perioda i posle mnogo osporavanja. Sada ima dovoljno vremena da razbije mnoge rekorde. Njegovih 13 grend slem titula deluje malo u odnosu na Federerovih 20 i Nadalovih 17, ali boriće se učenik Marijana Vajde", piše u tekstu uglednog lista.

"As" navodi da se "Đoković vratio iz pustinje", a katalonski "Mundo Deportivo" da je Novak već dokazao da je vrhunski teniser, a sada i kakav karakter ima.

"Teniser koji je svojevremeno bio nezaustavljiv sad je pokazao da može da nadmaši krizu", precizan je list iz zemlje u kojoj je najveći Đokovićev rival Rafael Nadal.

Britanski BBC podseća da je Đoković posle dve godine osvojio grend slem trofej, a da je loš niz krenuo upravo na Vimbldonu kada je ispao od Sema Kverija u trećem kolu.

"Novak je dominirao nad Andersonom i vratio se u svetsku elitu", piše BBC, a sa hvalospevima nastavlja i Gardijan.

"Đoković je ponovo pronašao zver u sebi, vraća se među 10 najboljih i želi još uspeha".

Agencija AP ističe podatak da je Srbin postao šampion Vimbldona sa najslabije pozicije još od 2001. godine i Hrvata Gorana Ivaniševića, a ESPN da je na terenu pokazao da je daleko iznad protivnika u finalu Kevina Andersona.

Italijanski list "Gazeta delo sport" donosi naslov "Poker Đokovića", a nemački "Bild" konstatuje da je Novak bio superioran i mentalno jak jer je spasio pet set lopti protiv Andersona.

Od medija iz regiona, "Jutarnji list" uspeh opisuje kao veliki povratak Srbina i podseća da je sada četvrti po broju grend slem titula u istoriji, iza Pita Samprasa, Nadala i Federera.

"Fenomenalni Đoković pomeo Andersona, najveću senzaciju Vimbldona", pišu Hrvati, a u "centar" pogađa i bosanskohercegovački "Klix".

"Maestralni Nole je opet stari, razbio je Andersona".

Crnogorske "Vijesti" sa tri uzvičnika prenose da je Đoković osvojio Vimbldon četvrti put u karijeri.

"Prošle su dve godine pakla. Đoković se vratio na mesto na kojem pripada", zaključuju "Vijesti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar