Anderson: Novak? Video sam još u Indijan Velsu!

Kevin Anderson, finalista ovogodišnjeg Vimbldona, rekao je da je bilo pitanje trenutka kada će se Novak Đoković vratiti u prepoznatljivu formu.

Tenis 16.07.2018 | 09:15
Anderson: Novak? Video sam još u Indijan Velsu!
Đoković je sa 6:2, 6:2, 7:6 (7-3) savladao Andersona i došao do četvrte titule na Vimbldonu, prve ove sezone.

"Nisam iznenađen što je uspeo da se vrati, on je vrhunski igrač. Trenirao sam sa njim ranije tokom godine, u Indijan Velsu, kao i pre ovog turnira. Očigledno je da može da se primeti koliko je napredovao od trenutka kada se vratio posle povrede. Mislim da je jučerašnji meč sa Nadalom bio veliki pokazatelj toga i njegovog fizičkog stanja", rekao je Anderson. 

Južnafrikanac je kazao da je Novaku upravo ovo bilo potrebno da uhvati zalet. 

"Mučio se sa servisom posle problema sa laktom, ali moram da priznam da to nisam osetio. Servis je bio tu danas, veoma brzo je udarao. Pre povrede je imao jednu od najdominantnijih sezona svih vremena. Ako bi to ponovio, bio bi to neverovatan učinak, ali nije fer postaviti nekome takvu lestvicu. Sada je osvojio 13. Grend slem i mislim da će vrhunski igrači moći da ga očekuju sa druge strane mreže dosta često". 

On se potom osvrnuo na sam finalni duel u kojem praktično nije postojao tokom prva dva seta. 

"Imao sam težak početak. Uvek imate visoka očekivanja kada počinjete jedan ovakav meč, a nadao sam se da ću izvući nešto iz onog koje sam igrao na US openu, ali i meča sa Rodžerom Federerom od pre nekoliko dana. Ali nisam pronašao formu koju sam želeo. Naravno, ni telo mi se nije osećalo dovoljno dobru, ali svakako ne očekujete da ćete se dobro osećati kada igrate toliko tenisa. Bio sam nervozan na startu duela, nisam igrao dobro. Pokušao sam sve što sam mogao da ostanem u meču, imao nekoliko prilika da dobijem treći set, posebno kada je Novak pogodio nekoliko dobrih udaraca. Mislio sam da će izaći u aut, a one su padale na liniju. Voleo bih da sam izborio četvrti set, ali mi nije bilo suđeno". 

Jedan od najvećih razloga što nije bio u stanju da u finalu pruži najbolji tenis jeste činjenica da je sa Džonom Iznerom u petak igrao istorijsko polufinale koje je trajalo više od šest i po sati. 

"Subota je bila veoma teška, mnogo mi je misli prolazilo kroz glavu. Pitao sam se da li ću biti spreman da igram novi meč u pet setova sa nekim kao što je Novak. Izašao sam na teren, bio kod doktora, odradio lagan trening od 10-15 minuta. Imao sam neke određene vežbe, a kada se ne osećate onako kako bi trebalo, obično imate sumnje. Jedva sam spavao u petak uveče i tek sam se dobro naspavao noćas. Nije da se samo zbog polufinala nisam osećao sveže, više je do toga da nisam bio u stanju da u ovom delu turnira igram potreban tenis. U trećem setu sam nekako podigao nivo igre, iako ne znam kako bih se osećao da je meč nastavljen. Teško je fizički parirati Novaku", zaključio je Anderson.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar