Sportski svijet se poklonio Novaku Đokoviću!

Sportski svet poklonio se Novaku Đokoviću posle osvajanja titula na terenima Ol Ingland Klaba u Londonu.  Rod Lejver: Bravo Novače, nastup vredan 50 godina Open ere! Rod Lejver, legendarni australijski teniser, uputio je lepe reči Novaku Đokoviću posle osvajanja četvrte titule na Vimbldonu.

Tenis 15.07.2018 | 23:15
Sportski svijet se poklonio Novaku Đokoviću!
Mnogi ljudi iz sveta sporta čestitali su Đokoviću među kojima su Majk Tajson, Toni Kros, Huan Martin del Potro, Fernando Verdasko, Nenad Zimonjić...

Tajson se putem Tvitera obratio javnosti gde je pored Đokovića, čestitao i Sereni Vilijams na neverovatnom povratku na teren.

"Čestitam Sereni Vilijams na neverovatnom povratku na teren i finalu Vimbldona, i mom prijatelju Novaku Đokoviću na tituli. Nikada nisam mislio da ću voleti toliko tenis, ali vas dvoje šampiona ste učinili da ga volim", napisao je Tajson na Tviteru.

Đoković je u finalu Vimbldona pobedio Kevina Andersona u tri seta 6:2, 6:2, 7:6 (3), čime je potvrdio potpuni povratak na tenisku scenu.

Rod Lejver: Bravo Novače, nastup vredan 50 godina Open ere! Rod Lejver, legendarni australijski teniser, uputio je lepe reči Novaku Đokoviću posle osvajanja četvrte titule na Vimbldonu.

Najbolji srpski teniser u finalu savladao je Kevina Andresona i tako je došao do prve Grend slem titule posle 770 dana.

Đokovićev povratak spada među jedne od najlepših priča, pošto je u periodu od godinu dana prošao 'sito i rešeto'.

"Bravo Novače – dominantan nastup vredan 50 godina Open ere u tenisu. Siguran sam da će biti još mnogo kruna za tebe. Tvoj povratak je inspirativan", napisao je legendarni Lejver na Tviteru.

Open era u tenisu traje od 1968. godine, što znači da se ove godine slavi 50 godina od početka zlatnog doba u tenisu.

Novakova pobeda u znaku broja 4! Srbin nastavio da se penje na lestvici najboljih tenisera IKADA.

Novak Đoković ponovo igra kao nekad!

Gotovo rutinski slavio je u finalu ovogodišnjeg Vimbldona i prvi put od 2016, kada je bio najbolji na Rolan Garosu, stigao do svog 13. grend slem trofeja.

Za ukupno četvrto mesto liste najboljih tenisera u istoriji. Iza sebe je ostavio Roja Emersona sa 12 pehara na najvećim turnirima, a ispred su Pit Sampras (14), Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20).

Đoković je, takođe, četvrtom pobedom na Vimbldonu došao do četvrtog mesta večite liste najstarijeg teniskog turnira.

Više od njega imaju samo Bjorn Borg (5), Pit Sampras (6) i Rodžer Federer (8), dok su po četiri trofeja osvojili još Rod Lejver, Entoni Vajlding i Redžinald Doerti.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar