Makron i Putin, a za Brižit cvijeće

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se danas u Moskvi s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom i izrazio nadu da će Moskva i Pariz konačno moći da prevaziđu aktuelne poteškoće i obnove instrumente saradnje.

Svijet 15.07.2018 | 17:37
Makron i Putin, a za Brižit cvijeće
Prije početka zvaničnih razgovora, Putin je ćaskao s Makronom i njegovom suprugom Brižit, kojoj je poklonio veliki buket božura svijetlo ružičaste boje i ruža krem boje, prenosi Tas s.

"Postepeno, tradicionalni mehanizmi saradnje se obnavljaju i to nam daje osnov da vjerujemo da ćemo prevazići sve poteškoće s kojima se odnedavno suočavamo i da ćemo krenuti putem pozitivnog razvoja sveobuhvatnih odnosa", rekao je Putin na sastanku s Makronom.

Putin je Makronu čestitao Dan Bastilje, "praznik koji je cijela Francuska juče proslavila", kao i ulazak francuske reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva u fudbalu.

"Gledaćemo večeras utakmicu", rekao je Putin i izrazio uvjerenje da će utakmica biti interesantna i da će u njoj uživati milioni ljudi širom svijeta.

Makron je rekao da je došao u Moskvu kako bi podržao francusku reprezentaciju u borbi za titulu svjetskog prvaka.

"Volio bih da odam priznanje vašem timu koji je uspio da ostvari briljantne rezultate stigavši tako daleko, uprkos svim predviđanjima", rekao je Makron i čestitao Putinu na "savršenoj organizaciji" takmičenja.

"Sve je bilo savršeno!", ocijenio je francuski predsjednik.

On je dodao da se nada da će obje strane nastaviti da razmjenjuju stavove, ne samo kada je riječ o bilateralnoj agendi, već i o najvažnijim međunarodnim problemima, kao što je Sirija.

Francuski predsjednik i njegova supruga gledaće večeras u Moskvi finale Svjetskog prvenstva u fudbalu, na kojem će se za titulu svjetskog prvaka boriti reprezentacije Francuske i Hrvatske.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brižit

16.07.2018 19:55

Samo da babu infarkt ne " strefi"!

ODGOVORITE