Fiš: Novak i Nadal su najspremniji sportisti na planeti!

Malo je ko verovao da će Novak Đoković posle prvog kola Indijan Velsa i poraza od Tara Danijela izgledati ovako kako izgleda danas.

Tenis 16.07.2018 | 15:30
Fiš: Novak i Nadal su najspremniji sportisti na planeti!
Srpski igrač se tek vratio posle intervencije na laktu i videlo se da nema snage da izdrži tempo vrhunskog tenisa čak i kada sa druge strane mreže stoji, sada 87. teniser na svetu.

Đoković je izgubio 6:7 (3), 6:4, 1:6, a ništa bolje nije prošao ni u Majamiju gde je od Novaka bio bolji Benoa Per 6:3, 6:4.

Tri meseca nakon toga eliminisao ga je na Rolan Garosu Marko Čekinato u četvrtfinalu, a posle četiri meseca, Novak je pobedio finalu Vimbldona posle iscrpljujućih pet i po sati borbe sa Nadalom.

"Neverovatan tenis od Novaka i Rafe. Mentalni i fizički aspekti tenisa su toliko potcenjeni. Trepneš i gotovo je. Nisu spremni? Nema šanse! Pet i više sati. Najspremniji sportisti na planeti", napisao je bivši američki teniser Mardi Fiš.

Dan posle Nadala, Đoković je osvojio svoj četvrti Vimbldon, fizički je neuporedivo ispred sebe sa početka godine i potvrdio je tvrdnju Mardija Fiša.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar